ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ανατροπή... ζωής!

Η Κέρκυρα «επέστρεψε» από την... Football League με την ανατροπή της χρονιάς! Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε 2-0, αλλά οι «Φαίακες» κατάφεραν σε ένα ημίχρονο να κάνουν το 3-2! Πέναλτι-μαρς δεν δόθηκε στο 93' στους Βοιωτούς! Μεγάλη νίκη που αλλάζει και την ψυχολογία για την Κέρκυρα ενόψει της δύσκολης μάχης της παραμονής! Σουμπίνιο στο 4` και Κόρμπος στο 56` έδειξαν ότι ο Λεβαδειακός οδεύει για την έκτη νίκη του σε επτά ματς, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη! Καραλής (61`), Ιωάννου (69`) και Μαζνόφ (84`) σκόραραν για την μεγάλη ανατροπή!

Ο Χάβι Γκράθια, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Ερίθε, ξεκίνησε με τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βέντσελ, Γκουστάβο Μαϊστόροβιτς και Κοντοδήμο στην άμυνα, τον Χαμπλ με τον Οσμάν στο κέντρο και τους Γραμμόζη, Καραλή και Αγρίτη πίσω από τον Μαρτίν, με τους δύο τελευταίους να εναλάσονται. Για τον Λεβαδειακό, η μόνη αλλαγή ήταν ο Κουτσόπουλος αντί του Αλεξίου. Ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μουλόπουλος, με τον Κουτσόπουλο τον Μεντί και τον Τόμας στην άμυνα. Στο κέντρο ήταν ο Ζησόπουλος με τον Κόρμπο, στα «φτερά» ο Πόποβιτς με τον Βασιλείου και ο Φαβάλι πίσω από τον Σουμπίνιο, με τους παίκτες στην επίθεση να αλλάζουν συνεχώς θέση.
Από νωρίς σε θέση οδηγού
Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους. Στο 4` ο Σουμπίνιο μπήκε στην περιοχή και ο Παππάς που ήταν πολύ κοντά στη φάση υπέδειξε πέναλτι για τάκλιν του Βέντσελ, που πήρε και την κίτρινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού. Το... λιθαράκι πλέον είχε μπει για τους φορμαρισμένους Βοιωτούς, που πλέον μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Πίεζαν τους γηπεδούχους στην πρώτη μπαλιά και με την πρώτη ευκαιρία έψαχναν τις αντεπιθέσεις. Το ματς είχε καλό ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι αναχαίτιζαν με σχετική ευκολία τις επιθέσεις της Κέρκυρας, η οποία δεν είχε καλή ανάπτυξη.

Στα μέτρα του Λεβαδειακού
Ο Μάρτιν ήταν κλεισμένος, ο Γραμμόζης δεν έβρισκε χώρους, όπως και οι πλάγιοι επιθετικοί. Στο 13`η ομάδα του Γκράθια είχε ένα διαγώνιο σουτ με τον Μάρτιν, το οποίο πέρασε άουτ και στο 20` ο Χαμπλ απόλεσε την καλύτερη ευκαιρία της. Με διπλή προσπάθεια έπιασε ένα καλό σουτ, με τον Κυριακίδη να πέφτει στη γωνία και να αποκρούει. Ο κίπερ του Λεβαδειακού έδιωξε με γροθιές για παν ενδεχόμενο έναν «κεραυνό» του Γκουστάβο από απόσταση στο επόμενο λεπτό, ενώ στο 36` έβγαλε σε κόρνερ μία μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη, με την μπάλα να κατεβαίνει απότομα και να τον αιφνιδιάζει. Από την άλλη, οι Βοιωτοί είχαν τέσσερα σουτ, όλα από τα πόδια του Πόποβιτς. Ένα εξ αυτών, στο 17`, απέκρουσε ασταθώς ο Γκαλίνοβιτς και ο Σουμπίνιο έτρεξε να πάρει το ριμπάουντ, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Βοιωτοί άλλαζαν θέσεις στην επίθεση, πίεζαν ψηλά και έδειχναν ικανοί να χτυπήσουν οποιαδήποτε στιγμή. Δεν το έκαναν, πάντως, μέχρι τη λήξη του 45λεπτου.
Βοήθεια από τον πάγκο!
Βλέποντας την ομάδα του να μην ξεμπλοκάρει ούτε μετά το ημίχρονο, ο Χάβι Γκράθια ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας τους Ιωάννου και Καλαντζή στο παιχνίδι και παίζοντας πλέον 4-4-2. Πριν προλάβει όμως η ομάδα του να επωφεληθεί των αλλαγών, ο Λεβαδειακός χτύπησε ξανά! Ο Πόποβιτς με πολύ έξυπνη κάθετη έβγαλε τον Κόρμπο στα δεξιά της περιοχής και εκείνος με ωραίο πλασέ στην αντίθετη γωνία έκανε το 0-2! Οι Φαίκες ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω. Μείωσαν στο 61` με την... βοήθεια της τύχης, αφού το σουτ του Καραλή χτύπησε στην πλάτη του Μεντί, άλλαξε τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη! Το ματς άνοιξε... επικίνδυνα, οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες με Καραλή και Γραμμόζη και ο Παράσχος έβαλε τον Μελισσά στη θέση του Βασιλείου για να κλειδώσει το κέντρο. Η Κέρκυρα ωστόσο κατάφερε να ισοφαρίσει! Ο Μάρτιν με ωραία πάσα βρήκε τον Ιωάννου στα δεξιά της περιοχής και εκείνος με δυνατό σουτ έγραψε το 2-2!
Λυτρωτής Μαζνόφ!
Η Κέρκυρα κυριάρχησε για λίγο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Μαρτίν να έχει απελευθερωθεί και να φτιάχνει παιχνίδι, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να... ηρεμήσει το παιχνίδι του, ενώ ο ρυθμός έδειχνε να πέφτει. Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Μαζνόφ πέρασε στο 83` αντί του Καραλή και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά από μαγική μπαλιά του Μαρτίν, με άψογο πλασέ έκανε το 3-2! Ο Λεβαδειακός ζήτησε ένα πέναλτι στο τέλος για ανατροπή του Παπαδόπουλου, αλλά ο Παππάς διέταξε να συνεχιστεί το ματς, με την Κέρκυρα έτσι να παίρνει την μεγάλη νίκη.
 Γκόραν Μαζνόφ. Έλειψε για περίπου ένα τρίμηνο και η επιστροφή του συνδυάστηκε με μια σπουδαία νίκη. Πέρασε στο ματς στο 83` και κατάφερε να πετύχει το γκολ που χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του!
 Χουάν Μάρτιν. Στο πρώτο μέρος ήταν εξαφανισμένος, αλλά με τις αλλαγές του Γκράθια που έδωσαν... πνοή στην Κέρκυρα αποελευθερώθηκε και έκανε παιχνίδι! Έβγαλε τις ασίστ τόσο στο γκολ του Ιωάννου, όσο και σε αυτό του Μαζνόφ.
Ο... Λεβαδειακός του δευτέρου ημιχρόνου! Είχε δείξει στο ματς των δύο ομάδων στη Λιβαδειά ότι αν δεν δείχνει σοβαρότητα σε όλο το ματς, μπορεί να του στοιχίσει και αυτό έγινε στην Κέρκυρα. Βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-2 αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να διαχειστεί σωστά το ματς
 Την έκανε ο Γκουστάβο με το μαρκάρισμά του στον Παπαδόπουλο στο τέλος, αλλά ο Παππάς δεν καταλόγισε την ποινή!
Εκ πρώτος όψεως το πέναλτι του Σουμπίνιο στο 4` έδειχνε σαν να μην είναι. Ο Παππάς ωστόσο ήταν κοντά στη φάση, έδωσε την εσχάτη των ποινών και ο Βέντσελ που έκανε το τάκλιν δεν διαμαρτυρήθηκε. Διαμαρτύρεται ο Λεβαδειακός για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Παπαδόπουλο στο τέλος και από το ριπλέι φαίνεται ότι υπάρχει επαφή. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι τα είχαν με τον Παππά για κάποια φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν, αναγκάζοντάς τον μάλλιστα να διακόψει το ματς για λίγο, επειδή τον έβριζε ο κόσμος!
 Η Κέρκυρα αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να πεθάνει και πρέπει να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι στον Γκράθια, για τις αλλαγές του στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος των Ιωάννου και Καλαντζή, καθώς και οι ανακατατάξεις που ακολούθησαν έφεραν τα πολυπόθητα γκολ για τους «Φαίακες» που έδειξαν ότι δεν παραδίνονται. Προβλημάτισε ο Λεβαδειακός με την αγωνιστική συμπεριφορά του και πρέπει να δουλέψει στι δαχείριση των ματς.
Οι συνθέσεις:
Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καραλής (83` Μαζνόφ), Αγρίτης (55` Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (53` Ιωάννου), Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μάρτιν
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Βασιλείου (67` Μελισσάς), Ζησόπουλος, Φαβάλι, Κουτσόπουλος (86` Παπαδόπουλος), Μεντί, Κόρμπος, Πόποβιτς (80` Κοιλιάρας), Σουμπίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου