ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η πόλη... δεν έχει αφεντικό!

Δεύτερη φετινή ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης! Ο ΠΑΟΚ σημάδευε τα δοκάρια (2), ο Άρης κράτησε και το... μηδέν έμεινε ως το φινάλε!Καλός ο γρήγορος ρυθμός, οι φάσεις η ένταση και όλα όσα πρέπει να υπάρχουν σε ένα ντέρμπι, αλλά η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου δεν είναι τίποτα άλλο από το γκολ. Ένα γκολ που έλαμψε δια της απουσίας του στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να μένουν στο μηδέν. Μια ισοπαλία που στοίχισε ή μπορεί να στοιχίσει βαθμολογικά και στους δύο. Αρχικά στους «κίτρινους» οι οποίοι έπεσαν στην 8η θέση, ενώ για τους «ασπρόμαυρους» μπορεί να στοιχίσει με νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ, καθώς σε τέτοια περίπτωση οι «κιτρινόμαυροι» θα ανέβουν στην 3η θέση και θα αφήσουν τον «δικέφαλο του βορρά» στην 4η.

Όσον αφορά το ματς, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με κυριότερες τα δύο δοκάρια με τους Γεωργιάδη και Αθανασιάδη, ενώ έχασαν και περισσότερες ευκαιρίες. Από την άλλη οι «κίτρινοι» διαμαρτύρονται για την αποβολή του Κρέσιτς που δεν δόθηκε, με τον Μασάδο να κοιτάζει περισσότερο να πάρει την ισοπαλία, κάτι που κατάφερε.
Με Αθανασιάδη και Γιάννου
Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε από την στιγμή που δεν είχε στην διάθεσή του στους Φωτάκη και Ίβιτς, να ρίξει στο παιχνίδι τον Γιάννου μαζί με τον Αθανασιάδη. Όχι δεν άλλαξε σχήμα απλά ο Γιάννου έπαιξε πίσω από το σέντερ φορ. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια ο Κρέσιτς, δεξιά ο Σνάουτσνερ και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Λαζαρ και Γκαρσία με τους Σαλπιγγίδη και Γεωργιάδη να τοποθετούνται στις πτέρυγες. Στον άξονα ο Γιάννου και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Σε ειδική αποστολή ο Παπαζαχαρίας
Ο Μανουέλ Μασάδο αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία δίνοντάς του ειδική αποστολή. Να περιορίσει δηλαδή τον Πάμπλο Γκαρσία μιας και ο Ουρουγουανός είναι αυτός που κάνει το παιχνίδι του Δικεφάλου.
Με Καστίγιο στην κορυφή
Ο Πορτογάλος επέλεξε να ξεκινήσει με τους Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Καζναφέρη και αριστερά τον Μίσελ. Οι Σανκαρέ και Λαζαρίδη κεντρικοί αμυντικοί. Φατί και Παπαζαχαρίας αμυντικά χαφ, με τους Νέτο και Ακόστα στις πτέρυγες. Στον άξονα ο Ούμπίντες και στην κορυφή της επίθεσης ο Καστίγιο.
Γρήγορος ρυθμός
Στο ξεκίνημα του αγώνα είχαμε έναν γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να παίζουν κυρίως από τα πλάγια και με σέντρες. Το θετικό ήταν πως και οι δύο μονομάχοι είχαν όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο με στόχο το τρίποντο. Βεβαίως δεν έλειψαν και οι γνωστές κοκορομαχίες μεταξύ των παικτών με τον Σιδηρόπουλο να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα τιμωρώντας τους ταραξίες με κάρτες.
Από μια φάση είχαν οι δύο ομάδες μέχρι το πρώτο 20λεπτο. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 3’ με τον Αθανασιάδη να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη. Ο Άρης απάντησε στο 19ο λεπτό με τον Καστίγιο να περνάει σαν σταματημένο τον Τσιρίλο και τον Κρέσιτς να διώχνει με τα πόδια στο σουτ του Μεξικανού.
Υστερούσε στην τελική πάσα
Ο ΠΑΟΚ μετά το 25ο λεπτό περιόρισε τον Άρη επιθετικά και πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων για να πετύχουν κάποιο γκολ. Μεγάλη φάση δεν είχαμε γιατί ο Αθανασιάδης ήταν καλά φρουρούμενος από τον Λαζαρίδη, ενώ ο Γιάννου που ερχόταν ως δεύτερος επιθετικός έπεφτε πάνω στον Σανκαρέ. Αυτό που φαίνεται και με γυμνό μάτι ήταν πως ο Δικέφαλος υστερούσε στην τελική πάσα. Στο 27' ο Σνάουτσνερ βρήκε τον Σαλπιγγίδη που μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή πήγε να γυρίσει στον αμαρκάριστο Αθανασιάδη, αλλά βγήκε ο Βελλίδης και έδιωξε το κίνδυνο.
Περιορίστηκαν αμυντικά
Οι «κίτρινοι» μπορεί να ήταν αποκομμένοι από την επίθεση όμως ανασταλτικά ήταν πιο συμπαγείς ομάδα. Σύμφωνα με τα στατιστικά ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή της μπάλας που έφτανε το 68% ενώ ο Άρης μόλις στο 32%. Οι παίκτες του Μάνουέλ Μασάδο προσπαθούσαν να κλείσουν όλους τους διαδρόμους και να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να βρουν τους χώρους για να απειλήσουν την εστία του Βελλίδη.
Έσωσε ο Βελλίδης
Ο τερματοφύλακας του Άρη κράτησε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου το μηδέν στην άμυνα του σε δύο φάσεις που μύριζαν γκολ.
Στο 44' είχαμε την κούρσα του Σαλπιγγίδη από δεξιά με τον διεθνή επιθετικό να βρίσκει τον Αθανασιάδη. Το σουτ του τελευταίου έδιωξε με δυσκολία ο Βελλίδης. Η δεύτερη μεγάλη στιγμή του αγώνα έγινε στο45ο λεπτό. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγε στον Αθανασιάδη που έκανε το κοντρόλ και σούταρε όμως άσχημα από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του πορτιέρο των «κιτρίνων».
Σταμάτησε στο δοκάρι
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη και πάλι επιθετικά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Γεωργιάδη. Στο 50' ο Γιάννου πάσαρε εξαιρετικά στον Γεωργιάδη με το σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού να σταματά στο δοκάρι του Βελλίδη. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία έως τότε στο ματς, με τον μεσοεπιθετικού του «δικεφάλου» να μην λειτουργεί και όσο καλύτερα μπορούσε στο σουτ, μιας αντί να πλασάρει, θέλησε να... σκοτώσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Με Γιαννιώτα στην κορυφή
Βλέποντας σε κάποια στιγμή πως ο ΠΑΟΚ άρχισε να κουράζεται, ο Μασάδο αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα βγάζοντας από το παιχνίδι τον Καζναφέρη περνώντας στον αγώνα τον Γαννιώτα. Οι «κίτρινοι» βοηθούμενοι και από τα λάθη των «ασπρόμαυρων» βγήκαν επιθετικά κυρίως από την δεξιά πλευρά. Η δεύτερη αλλαγή ήταν αναγκαστική με τον Καστίγιο να αφήνει την θέση του στον Καπετάνο. Ο Άρης πλέον επιθετικά έπαιζε με τον Γιαννιώτα στην κορυφή τους Ακόστα και Ουμπίντες στα πλάγια και τον Καπετάνο στον άξονα.
Ζήτησε αποβολή ο Άρης
Στο 63ο λεπτό είχαμε την φάση του αγώνα με τους «κίτρινους» να διαμαρτύρονται έντονα στον Σιδηρόπουλο για την λανθασμένη υπόδειξη του. Ο Άρης στην αντεπίθεση ύστερα από νέο λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ με τον Γιαννιώτα να κερδίσει στο σπρίντ τους Μαλεζά και Τσιρίλο. Ο Κρέσιτς βλέποντας πως ο κίνδυνος ήταν μεγάλος βγήκε από την εστία του κάνοντας φάουλ στον Γιαννιώτα. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη με τους παίκτες του Άρη να διαμαρτύρονται ζητώντας κόκκινη.
Δεν νίκησε το δοκάρι
Στο 79ο λεπτό ο Αθανασιάδης νίκησε το Βελλίδη, όχι όμως και το δοκάρι. Ο Κλάους έφυγε από κανονική θέση έφτασε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Άρη με το πλασέ του να σταματά στην δεξιά κάθετη δοκό του Βελλίδη.
 Ο Μάρκος Βελλίδης ενέπνεε σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ του Άρη. Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει φώναξε παρών.
 Ο Στέφανος Αθανασιάδης θα μπορούσε να βγει MVP του αγώνα όμως με τόσες χαμένες ευκαιρίες ήταν ο αδύναμος κρίκος του αγώνα
 Ο Γιάννης Γιαννιώτας μπήκε στο 50’ και άλλαξε τγην εικόνα του Άρη με αποτέλεσμα να είναι μόνιμη πηγή κινδύνου. Μετά από 20 λεπτά όμως αποχώρησε λόγω τραυματισμού.
 Στο 85’ ο Νέτο ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Νιμανί με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει στην επίθεση και τον Βραζιλιάνο χωρίς λόγω να χτυπιέται μόνος του στον αγωνιστικό χώρο
 Φωνάζει ο Άρης για την φάση του 63ου λεπτού με την ανατροπή του Γιαννιώτα Σιδηρόπουλος
 Ντέρμπι με τα όλα του το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχε δύο δοκάρια με τους Γεωργιάδη και Αθανασιάδη. Ο Άρης μόνο με την είσοδο του Γιαννιώτα φάνηκε επιθετικά στο γήπεδο, δίκαια φωνάζει στη φάση του 63ου λεπτού για αποβολή του Κρέσιτς
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης(70’ Νιμανί), Γιάννου και Αθανασιάδης.
Άρης: Βελλίδης, Καζναφέρης(50’ Γιαννιώτας)(78’ Τριανταφυλλάκος), Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Φατί, Παπαζαχαρίας, Νέτο, Ακόστα, Ουμπίντες, Καστίγιο(57’ Καπετάνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου