ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣ για Ευρώπη Ατρόμητε!

Με σκορερ τους Τάτο και Μήτρογλου ο Ατρόμητος πέρασε νικητής από τα Γιάννενα (2-1) τον ΠΑΣ και βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης! Μείωσε ο Μπακαγιόκο με ανύπαρκτο πέναλτι!Φουλ επίθεση
Οι δυο προπονητές επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο με φουλ επίθεση και 4-4-2 δείχνοντας πως αμφότεροι ήθελαν το «τρίποντο». Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε τους Κηπουρό, Λίλα, Ντάσιο, Κώτσιο, Μιχαήλ, Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Ζαμπρέλα, Βίλα, Μπεσέρα, Μπακαγιόκο. Από τη μεριά του, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε τους Ράντμαν, Γιαννούλη, Φυτανίδη, Νάστο, Σκόνδρα, Ζουέλα, Σφακιανάκη, Δημούτσο, Μπρίτο, Τάτο, Μήτρογλου.

Ο ΠΑΣ την υπεροχή, ο Ατρόμητος το γκολ
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά κι έδειξε πως ήθελε να επιβάλει εξ' αρχής το ρυθμό του, τη στιγμή που ο Ατρόμητος επιχειρούσε λίγες φορές να βγει μπροστά. Παρά ταύτα, οι φάσεις ήταν λίγες, με τον Ζουέλα να προλαβαίνει τον Ζαμπρέλα στο 19' στη μοναδική αξιόλογη μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.
Ωστόσο, στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ! Αυτό έγινε στο 30', όταν ο Σφακιανάκης έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Κηπουρός δεν πραγματοποίησε καλή απόκρουση και ο Τάτος πλάσαρε από κανονική θέση για το 0-1.
Μάλιστα, οι Περιστεριώτες είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με τον Μήτρογλου στο 38', καθώς εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη έξοδο του Κηπουρού και τον πλάσαρε, όμως ο Πατσατζόγλου δήλωσε παρών και απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ του Μπακαγιόκο στο 44', το οποίο κόντραρε για να απομακρύνει προ κενής εστίας ο Νάστος.
Ίδιο σκηνικό
Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο. Ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή, πίεσε για την ισοφάριση και ο Ατρόμητος στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Στο 50' το σουτ του Ζαμπρέλα πέρασε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράντμαν, ενώ αυτό του Κυριάκου στο 64' κόντραρε στον Σκόνδρα και κατέληξε κόρνερ.
Το 0-2 για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 70', όταν ο Φυτανίδης έδωσε στον Μπρίτο, ο οποίος βρήκε ωραία με τη μια τον Μήτρογλου. Ο... πιστολέρο πυροβόλησε τον Κηπουρό και έβαλε τα θεμέλια για την πρώτη νίκη στην πόλη των Ιωαννίνων!
Ανύπαρκτο πέναλτι και 1-2
Πάντως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, αφού κέρδισαν πέναλτι στο 74'. Ο Γεωργίου... βούτηξε μέσα στην περιοχή, καθώς ο Δημούτσος δεν τον ακούμπησε καθόλου και ο διαιτητής Τριτσώνης έδειξε την άσπρη βούλα.
Ο Μπακαγιόκο ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε από τα 11 μέτρα, με τον Γιώργο Δώνη και όλο τον πάγκο του Ατρομήτου να διαμαρτύρονται και τον ρέφερι από το Σύνδεσμο Αθηνών να αποβάλει τον Γιάννη Αγγελόπουλο. Το ματς δεν είχε κάποια άλλη φάση, πέρα από ένα σουτ του Σφακιανάκη στο 85', και οι Περιστεριώτες... πάτησαν ξανά πεντάδα.
 Η όλη προσπάθεια του Ατρομήτου, καθώς ο καθένας συνέβαλε σε ένα μικρό ποσοστό στη νίκη αυτή.
 Η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα στα δυο γκολ του Ατρομήτου. Στο πρώτο ο Τάτος έμεινε αφύλακτος δίχως να είναι σε θέση οφσάιντ και στο δεύτερο ο Μήτρογλου έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή ανενόχλητος.
 Τόσο ο Ανδρέας Τάτος όσο και ο Κώστας Μήτρογλου, που ήταν οι σκόρερ των δυο τερμάτων του Ατρομήτου. Βέβαια, όπως προαναφέραμε, όλοι συνέβαλαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, καλό παιχνίδι έκανε ο Πατσατζόγλου, ενώ στο ύψος του στάθηκε και ο Μπακαγιόκο που μείωσε το σκορ, έστω και από το σημείο του πέναλτι.
 Την έκανε ο Κηπουρός στο 30'. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ δεν απέκρουσε σταθερά την μπάλα στο σουτ του Σφακιανάκη, με συνέπεια ο Τάτος να τον πλασάρει από κοντά.
 Μοναδικό λάθος του Τριτσώνη στο ματς ήταν η υπόδειξη του πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, ενώ υπήρξε και μια λανθασμένη υπόδειξη για οφσάιντ από τον Μιχάλη Καρσιώτη στον Τάτο στο δεύτερο ημίχρονο. Αντίθετα, σωστά μέτρησε το πρώτο γκολ του Ατρομήτου, καθώς ο Τάτος καλυπτόταν από τους αμυντικούς του «Άγιαξ».
 Ο Ατρόμητος μπορεί να μην έπαιξε την μπάλα που έπαιξε την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Κέρκυρα, όμως πήρε αυτό που ήθελε, τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Έτσι, βρέθηκε και πάλι εντός πεντάδας και μπήκε ξανά στο κόλπο για έξοδο στην Ευρώπη.
Αντίθετα, ο ΠΑΣ έδειξε να μην έχει λύσεις μπροστά, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε ο Μπακαγιόκο στην αρχική ενδεκάδα, καθώς και ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να παίξει φουλ επίθεση. Με αυτή την ήττα οι Ηπειρώτες μπαίνουν σε ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες, όμως κρατάνε το θετικό που είναι η νέα ήττα του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο από τον Λεβαδειακό και το ότι έχουν δυο παιχνίδια λιγότερα από τους «κυανοκίτρινους».
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Λίλα, Ντάσιος (46' Κυριάκος), Κώτσιος, Μιχαήλ, Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Ζαμπρέλα, Βίλα (81' Τζάνης), Μπεσέρα (61' Ντε Βινσέντι), Μπακαγιόκο.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Ζουέλα, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μπρίτο (81' Ιγκλέσιας), Τάτος (90'+1' Οικονόμου), Μήτρογλου (81' Αναστασάκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου