ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μέγας... Ναπολεόνι!

Με δύο γκολ του Ναπολεόνι, ο Λεβαδειακός πέρασε (2-0) από το Αγρίνιο, έκανε άλμα παραμονής και... στέλνει τον Παναιτωλικό στην Football League! «Κατάπιε» πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 0-0 ο Κομίνης!Το ματς είχε χαρακτηριστεί τελικός για τους Αγρινιώτες, αλλά για ακόμα μία φορά φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Λεβαδειακός πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε πέντε ματς και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, αφήνοντας τον Παναιτωλικό να «βουλιάζει». Είχαν την κατοχή στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Λεμονή, αλλά τους έλειπε η δημιουργία, την ώρα που οι Βοιωτοί χτύπησαν στις αντεπιθέσεις. Ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, έβγαλαν φάσεις, αλλά έμειναν στο μηδέν. Αποδοκιμασίες από τον κόσμο σε παίκτες και ανθρώπους της ομάδας, «ιπποτικό» χειροκρότημα στον Ναπολεόνι όταν έγινε αλλαγή. «Τρόμαξε» τους ανθρώπους της ομάδας του ο Θεοδωρίδης, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Κόρμπο και έφυγε για το νοσοκομείο. Για διάσειση κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις.

Στον πάγκο ο Θεοδωρίδης
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Τσενάμο κάτω από τα δοκάρια, τους Κούσα και Αναστασιάδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αριστερά τον Άντι και δεξιά τον Παλαιολόγο. Ο Μουμίν με τον Μητρόπουλο ήταν τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Ρότσα, αριστερά ο Μπουμάλ, δεξιά ο Καμαρά και στην κορυφή ο Χαριστέας. Για τον Λεβαδειακό, ο Κυριακίδης ήταν στα γκολπόστ, Οι Αλεξίου και Λισγάρας κεντρικοί αμυντικοί, με τον Μουλόπουλο δεξιά και τον Μεντί αριστερά. Ο Κόρμπος ήταν αμυντικός μέσος με τους Μελισσά και Ζησόπουλο να τον πλαισιώνουν, ο Κουτσόπουλος στο αριστερό «φτερό», ο Σουμπίνιο στο δεξί και ο Ναπολεόνι στην κορυφή, με την τριπλέτα να εναλλάσσεται στην επίθεση.
Αγχωμένοι οι γηπεδούχοι
O Λεβαδειακός προσπάθησε από το ξεκίνημα να πιέσει ψηλά για να κλέψει μπάλες και να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις, την ώρα που ο Παναιτωλικός... πάλευε να κάνει παιχνίδι προσέχοντας στενά και τον Σουμπίνιο, ο οποίος έκανε τη ζημιά στο ματς των δύο ομάδων στη Λιβαδειά. Οι γηπεδούχοι ήταν νευρικοί, είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και η απόφαση να μείνει ο Θεοδωρίδης στον πάγκο έδειχνε να στοιχίζει στο δημιουργικό κομμάτι. Η πρώτη καλή στιγμή του Παναιτωλικού δημιουργήθηκε μετά από 25` λεπτά αγώνα και ενώ λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει πέναλτι για χέρι του Λισγάρα. Ο Ρότσα μετά από εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Χαριστέα στην κορυφή, με τον διεθνή επιθετικό να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία του Κυριακίδη που δεν βγήκε και να στέλνει την μπάλα άουτ. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένα σουτ του Ναπολεόνι στο 10` που είχε περάσει άουτ.
Χτύπησε ο Ναπολεόνι!
Μετά τη φάση του 25` οι Αγρινιώτες αναθάρρησαν και ο ρυθμός στο ματς ανέβηκε. Στο 29` ο ο Παλαιολόγος πρόλαβε με σωτήριο τάκλιν την τελευταία στιγμή τον Κουτσόπουλο και στο 30` ο Τσενάμο σταμάτησε εύκολα το σουτ του Σουμπίνιο. Ο Λεβαδειακός ωστόσο... έδειχνε τα δόντια του και χτύπησε στο 36`. Οι παίκτες του Παναιτωλικού είχαν προωθηθεί για ένα φάουλ σε καλό σημείο και οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση με τον Σουμπίνιο, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ναπολεόνι και εκείνος αφού πέρασε και τον Τσενάμο έκανε το 1-0. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι, οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν ξανά για το 2-0! Ο Σουμπίνιο με ωραία κάθετη βρήκε τον Ναπολεόνι στα δεξιά και εκείνος... ανενόχλητος πλάσαρε για το 2-0, με την άμυνα του Παναιτωλικού να αδρανεί. Το 2-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει εν χορώ.
Λίφτινγκ στο ημίχρονο
O Λεμονής πέρασε στο ημίχρονο τους Θεοδωρίδη και Ακαλέ στη θέση των Μπουμάλ και Μουμίν, προσπαθώντας να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική. Ο Παναιτωλικός παρουσίασε καλύτερη εικόνα, είχε ένα καλό σου του Καμαρά που πέρασε άουτ και μια προσπάθεια του Θεοδωρίδη που την απέκρουσε ο Κυριακίδης, την ώρα που ο Λεβαδειακός είχε μειώσει τις αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές του και έψαχνε την γρήγορη κόντρα. Ο Θεοδωρίδης είχε βελτιώσει σαφώς την ανάπτυξη της ομάδας του, η οποία λίγο έλειψε να σκοράρει στο 65` από μια στημένη φάση. Ο Ρότσα εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Παλαιολόγος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μουλόπουλους απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, κρατώντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων.
Κράτησε ο Λεβαδειακός
Οι γηπεδούχοι είχαν δώσει γρήγορο ρυθμό στο ματς, με τον Λεβαδειακό να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Ένα σουτ του Θεοδωρίδη στο 68` κατέληξε στα χέρια του Κυριακίδη, ενώ στο 71` ο Χαριστέας από καλή θέση στην περιοχή σούταρε δυνατά άουτ. Στο 76` ο Λεμονής έκλεισε τις αλλαγές του με τον Καραμαλίκη στη θέση του Χαριστέα, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους περισσότερους, ενώ κάποιοι τον χειροκρότησαν. Ο «Χάρι» έφυγε απευθείας για τα αποδυτήρια. Ο Λεβαδειακός δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο 82`, με τον Μουλόπουλο να βρίσκει τον Σουμπίνιο, που καθυστέρησε να σουτάρει και τελικά κέρδισε το κόρνερ. Οι γηπεδούχοι έχασαν και τον Θεοδωρίδη που συγκρούστηκε με τον Κόρμπο κεφάλι με κεφάλι και αποχώρησε τραυματίας, συνεχίζοντας έτσι με 10 παίκτες. Από την άλλη, με την αλλαγή του Πόποβιτς αντί του Ναπολεόνι ο Λεβαδειακός έπαιζε ουσιαστικά χωρίς επιθετικό! Ο Παναιτωλικός είχε δύο ακόμα καλά σουτ από Παλαιολόγο και Ακαλέ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρει και μένοντας στο καταδικαστικό 0-2.
 Στέφανο Ναπολεόνι. Ο Ιταλός επιθετικός έκανε εξαιρετική δουλειά και οι συνεργασίες του με τον Σουμπίνιο ήταν εξαιρετικές. Ψύχραιμος και στις δύο φάσεις που το δόθηκε η ευκαιρία, σημείωσε δύο τέρματα και χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
 Σουμπίνιο. Αυτή τη φορά δεν σκόραρε, αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα! Δύο ασίστ στα γκολ του Ναπολεόνι και εξαιρετική παρουσία στην επίθεση. Στο τέλος πήγε να βάλει και το γκολ της αγωνιστικής, βλέποντας εκτός εστίας τον Τσενάμο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Χειροκροτήθηκε πάντως από τους γηπεδούχους.
 Τάκης Λεμονής. Η απόφασή του να αφήσει στον πάγκο τον Θεοδωρίδη δεν του βγήκε, γεγονός που φάνηκε όχι μόνο από την κάκιστη ανάπτυξη της ομάδας του στο πρώτο μέρος, αλλά και από την βελτίωσή της στο δεύτερο. Ενδεχομένως να βοηθούσε περισσότερο και ο Ακαλέ. Διαδέχτηκε τον Τεννέ για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, αλλά δεν τα κατάφερε.
 Από μία φάση που έψαχνε το γκολ, ο Παναιτωλικός βρέθηκε πίσω στο σκορ! Τραγικό «πούλημα» της μπάλας στη μεσαία γραμμή και «τιμωρία» από Σουμπίνιο και Ναπολεόνι, που έκαναν το 1-0 και άνοιξαν το δρόμο για τη νίκη.
Μία φάση έχασε ο διαιτητής, η οποία όμως έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Ο Παναιτωλικός ζητά δίκαια πέναλτι στο 23`, με τον Καμαρά να γεμίζει και την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Λισγάρα. Ο Κομίνης διέταξε να συνεχιστεί το ματς.
 Άξιος της μοίρας του ο Παναιτωλικός. Μία ομάδα που «έβγαζε» υγεία, που γεμίζει το γήπεδο και δεν χρωστάει σε κανέναν, βρίσκεται στο χείλος του υποβιβασμού, αλλά μέσα στο γήπεδο και κυρίως απέναντι στις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, δεν δείχνει να μπορεί κάτι καλύτερο. Κατοχή χωρίς ουσία στο πρώτο μέρος, ευκαιρίες χωρίς γκολ στο δεύτερο. Ο Λεβαδειακός έδειχνε περισσότερο ομάδα, είχε αρχή και τέλος και ξεκάθαρη στρατηγική. Ο ρόλος του Παράσχου δεν μπορεί να μην επισημανθεί.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Άντι, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν (46` Θεοδωρίδης), Μητρόπουλος, Ρότσα, Χαριστέας (76` Καραμαλίκης), Μπουμάλ (46` Ακαλέ), Καμαρά
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σουμπίνιο, Μεντί, Ναπολεόνι (79` Πόποβιτς), Αλεξίου (65` Τόμας), Ζησόπουλος, Κόρμπός, Κουτσόπουλος (70` Βιάνα), Λιτσγάρας, Μελισσάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου