ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εφιάλτης...

Το όνειρο για τους «16»... έσβησε νωρίς για τον ΠΑΟΚ! Από το πρώτο πεντάλεπτο λύγισε στην ανωτερότητα της Ουντινέζε που κέρδισε 3-0 στην Τούμπα! Στο ύψος του ο κόσμος.Η Ουντινέζε σταμάτησε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο με αντίπαλο την Βαλερέγκα. Οι Ιταλοί επικράτησαν κατά κράτος του Δικεφάλου καθώς μόλις στο 15ο λεπτό το σκορ ήταν 2-0. Το «δωράκι» του Νορβηγού διαιτητή στην Ουντινέζε ήρθε για να σφραγίσει την νίκη-πρόκριση των Ιταλών για τους 16 του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια μέχρι το σφύριγμα της λήξης για το γκολ της τιμής. Είχαν για συμπαραστάτες των κόσμο της ομάδας που συνεχώς τους τόνωναν ψυχολογικά. Στα ευχάριστα η χρησιμοποιήσει του Αποστολόπουλου, αλλά και το ανέβασμα των Γιάννου και Νιμανί.
Με Σταφυλίδη και Γιάννου
Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σνάουτσνερ και αριστερά ο Σταφυλίδης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Τσιρίλο. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Λαζάρ. Στις πτέρυγες δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Λίνο, στον άξονα ο Γιάννου και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Με Ασαμόα
Με σχηματισμό 3-5-1-1 ο Φραντζέσκο Γκουιντολίν επέλεξε τους Χαντάνοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Μπενάτια, Ντανίλο και Ντομίτζι. Στα χαφ από τα δεξιά προς τα αριστερά, αναμένεται να παίξουν οι Μπάστα, Αμπντί, Πασιέντζα, Ασαμόα και Πασκουάλε. Μπροστά τους ο Φαμπρίνι και στην επίθεση ο Φλόρες.
Έδωσε χώρο προβλήματα στο κέντρο
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι δίνοντας χώρο στους Ιταλούς και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις την εστία του Χαντάνοβιτς. Ο Δικέφαλος φάνηκε πως είχε τρομερά προβλήματα στον άξονα ενώ στις μεταβιβάσεις ήταν πολύ κακός.
«Καθάρισε» την πρόκριση στο 15’
Παρότι οι Θεσσαλονικείς υστερούσαν στο τομέα της ανάπτυξης ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 4ο λεπτό ο Γιάννου έκανε το δυνατό σουτ με τον Χαντάνοβιτς να διώχνει εξαιρετικά. Η απάντηση της Ουντινέζε στην ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν να πετύχει γκολ. Στο 6’ ο Ντανίλο μόνος του, κοιμήθηκε η άμυνα του Δικεφάλου, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Οι Ιταλοί δεν σταμάτησαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό και στο 15' ήρθε 2-0. Ο Φλόρο Φλόρες εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς.
Δεν πέταξε λευκή πετσέτα
Μπορεί το ξεκίνημα να μην ήταν ιδανικό για τον Δικέφαλο όμως δεν πέταξε από νωρίς λευκή πετσέτα και αυτό άνηκε με τις δύο ευκαιρίες που χάθηκαν στο 16’ κεφαλιά του Τσιρίλο στο δοκάρι και στο 19’ ο Μαλεζάς από κοντά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ
In Γεωργιάδης, out Σταφυλίδης
Ο Μπόλονι βλέποντας πως ο Λίνο δεν μπορεί να σταθεί στα χαφ αποφάσισε να αποσύρει τον Σταφυλίδη και να περάσει στη θέση του τον Γεωργιάδη. Αυτομάτως ο Βραζιλιάνος γύρισε στην άμυνα και ο νεαρός επιθετικός προωθήθηκε στα χαφ.
Κορυφαίος ο Γιάννου
Η Ουντινέζε με τα δύο γκολ που πέτυχε κατέβασε ταχύτητα με τους γηπεδούχους να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζουν όσο μπορούσαν την εστία του Χαντάνοβιτς. Αυτό που έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια, αλλά και ο παράγοντας τύχη. Όπως στη φάση του 42ο λεπτού με τον Γιάννου να επιχειρεί το πλασέ και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
Το επιθετικό φάουλ που έγινε πέναλτι
Ποιος είπε ότι μόνο οι έλληνες διαιτητές κάνουν εγκλήματα. Ο Χάγκεν φαίνεται πως στο διήμερο παραμονής του στην Ελλάδα κόλλησε τα κουσούρια των δικών μας ρέφερι. Στο 49 λεπτό ο Νορβηγός διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι. Ο Σνάουτσνερ που είχε κατοχή της μπάλας και ο Φλόρες να τον τραβάει έπεσαν και οι δύο στο χορτάρι με τον Χάγκεν να δίνει πέναλτι από το πουθενά. Σε γκολ το μετέτρεψε ο Ντομίτσι ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ 3-0.
Συνέχισαν να τραγουδούν
Τι κι αν το σκορ ήταν 3-0 υπέρ της Ουντινέζε. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εμψύχωναν συνεχώς τους παίκτες του Μπόλονι για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. Βέβαια κάποιοι ξέφυγαν καθώς άναψαν πυρσούς και πέταξαν καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο.
Μπορεί να πέτυχε γκολ όμως ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Ο Ασαμόα λοιπόν έκανε την διαφορά καθώς είχε τρομερά τρεξίματα, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκινούσε κάθε επιθετική προσπάθεια της Ουντινέζε.
 Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε πρόβλημα στα στημένα. Το πρώτο γκολ των Ιταλών προήλθε μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ το δεύτερο με απευθείας φάουλ .
 Ο Απόστολος Γιάννου για ένα ακόμη παιχνίδι ανταποκρίθηκε στα καθήκοντα που του ανέθεσε ο Λάζλο Μπόλονι. Ο νεαρός επιθετικός παίρνεις τις ευκαιρίες που θέλει και δείχνει ότι μπορεί να σταθεί ως βασικός.
 Μετά την αναμέτρηση στο Φρίουλι φαίνεται πως στον ΠΑΟΚ δεν μελέτησαν καλά το παιχνίδι με την Ουντινέζε με αποτέλεσμα να υποπέσουν στα ίδια λάθη. Λάθη τα οποία αυτή την φορά τα πλήρωσε ο Δικέφαλος πολύ ακριβά.
 Αστείος, ίσως ο ποιο επιεικής χαρακτηρισμός για τον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο Χάγκεν είδε πέναλτι το τράβηγμα του Φλόρο Φλόρες πάνω στον Σνάουτσνερ.
 Το Ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ σταμάτησε στην Τούμπα από την Ουντινεζε. Ο Δικέφαλος από δικά το λάθη έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλό μέχρι το τέλος. Το παιχνίδι μπορεί να είχε κριθεί στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα όμως οι παίκτες του Μπόλονι προσπάθησαν να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης(31’ Γεωργιάδης), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ(54’ Αποστολόπουλος), Πάμπλο Γκαρσία, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Γιάννου(64’ Νιμανί).
Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντόμιτσι, Μπενάτια, Πασιέντσα, Ασαμόα, Αμπντί(46’ Μπατότσιο), Φαμπρίνι(69’ Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου