ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Και τώρα... Μίλαν-Γιούβε!

Ο Σισέ σκόραρε ξανά στο «Σαν Σίρο» αλλά η Μίλαν αντέδρασε σωστά και με το 3-1 επί της Λάτσιο οριστικοποίησε το ραντεβού με τη Γιουβέντους στον ημιτελικό του Coppa Italia!Το ματς άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Λάτσιο και τον Σισέ καθώς στο 5ο λεπτό ο Γάλλος άσος με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, μετά από σέντρα του Γκονζάλες, έκανε το 0-1! Το πρώτο ζητούμενο για την ομάδα του Εντι Ρέγια, που ήταν το να πάρει το προβάδισμα, είχε επιτευχθεί. Το δεύτερο ήταν να κρατήσει το υπέρ της σκορ για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα ώστε να αγχώσει την Μίλαν αλλά οι Ροσονέρι αντέδρασαν ιδανικά!
Στο 15' ο Ρομπίνιο με κοντινό σουτ μετά από κεφαλιά του Μέρκελ και κόντρα σε αμυντικά ισοφάρισε και στο 18' ο Ζέεντορφ με υπέροχη ενέργεια και σουτ μετά από τακουνάκι του Ελ Σαράβι ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση, κάνοντας το 2-1 για τους Μιλανέζους! Η Λάτσιο ήταν ξανά στο... σημείο μηδέν, προσπάθησε να ανασυνταχθεί, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 22' με την κεφαλιά του Γκονζάλες και την εκπληκτική απόκρουση του Αμέλια, γλίτωσε το 3-1 με το άστοχο πλασέ του Ρομπίνιο προ κενής εστίας και παράλληλα πλησίασε ξανά στο 2-2 στο 44', αλλά ο Αμέλια και πάλι αντέδρασε σωστά στο φάουλ του Ερνάνες.
Σε γενικές γραμμές, το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό μέχρι το 35', με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορα, να κάνουν αρκετές φάσεις και να προσπαθούν για το καλύτερο. Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους ο Ερνάνες ανέβηκε για την Λάτσιο και πήρε πρωτοβουλίες αλλά το 2-1 παρέμεινε.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρέγια προχώρησε στην πρώτη αλλαγή για τη Λάτσιο, βάζοντας τον Λεντέσμα αντί του Ντιακιτέ. Οι Ρωμαίοι είχαν, όπως ήταν λογικό καθώς κυνηγούσαν στο σκορ, την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύονταν να κάνουν ευκαιρία, με τη Μίλαν να είναι οργανωμένη πίσω, να διατηρεί σχετικά εύκολα το 2-1 αλλά να μην εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους για να βγει σε κάποια αντεπίθεση.
Στο 62', πάντως, έγινε η φάση που θα μπορούσε να τελειώσει πρόωρα το ματς καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ για τους Μιλανέζους ο Ντίας χτύπησε με μπουνιά τον Φαν Μπόμελ και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι για τους Ροσονέρι και αποβολή. Ο διαιτητής, όμως, αποφάσισε να μην δώσει τίποτα!
Ο Ρέγια έριξε στο ματς και τον Κόζε αντί του Ρόκι, ο Αλέγκρι από την άλλη πλευρά πέρασε τον Ιμπραΐμοβιτς αντί του Μέρκελ, έβαλε και τον Εμάνουελσον αντί του Ζέεντορφ και οι δύο αλλαγές συνεργάστηκαν στο 84' για το 3-1! Μπαλιά του Εμάνουελσον στον κενό χώρο, από ελεγχόμενη θέση ο «Ιμπρα» έφυγε για το τετ α τετ και νίκησε τον Μαρκέτι, σφραγίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό και το ραντεβού με τη Γιουβέντους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου