ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ιστορική νίκη με Μαρτίν!

Ο Χουάν Μαρτίν επέστρεψε μετά από πεντάμηνη απουσία, έκανε ντεμπούτο και πέτυχε στο 48` το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της Κέρκυρας με τον Άρη! Πρώτη νίκη των «Φαιάκων» στην ιστορία τους επί των «κίτρινων» και βαθιά βαθμολογική ανάσα!Κατώτερος των περιστάσεων ο Άρης, ο οποίος παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όταν... ξύπνησε, ήταν αργά. Οι ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά από Καπετάνο και Γιαννιώτα δεν κατέληξαν στα δίχτυα και η Κέρκυρα κράτησε το τρίποντο μέχρι το τέλος. Χαρακτηριστικό ότι μετά το 35`, η πρώτη ευκαιρία της ομάδας του Πρόμπιερζ έγινε στο 73`, ενώ οι «κίτρινοι» κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ στο 63`!
Η Κέρκυρα ήταν βελτιωμένη τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, σκόραρε μετά από τέσσερα παιχνίδια και έφτασε τους 10 βαθμούς.
Ο Άρης προσπάθησε να μπει από την αρχή και να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά δεν «πατούσε» καλά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Κέρκυρα, με τον Ιωάννου στο 5` να αστοχεί από εξαιρετική θέση, αλλά να δείχνει τις προθέσεις της ομάδας του. Καζναφέρης και Νέτο έδειχναν να μην έχουν και την καλύτερη επικοινωνία για τον Άρη, ο οποίος δεν είχε καλή ανάπτυξη. Η Κέρκυρα κυκλοφορούσε την μπάλα καλύτερα και το πλάνο της μέσα στον αγωνιστικό χώρο έδειχνε να της βγαίνει. Η αναγκαστική αλλαγή του Μίχου με τον Σακελλαρίου στο 9` δεν την επηρέασε, ενώ απέφευγε και τα εύκολα λάθη στα οποία υπέπιπτε ο Άρης.
Τα δύο από αυτά, τα οποία ξεκίνησαν από τον Ντίκο, οδήγησαν σε δύο ευκαιρίες. Αρχικά με τον Αγρίτη στο 30`, με τον Ντίκο να διορθώνει το λάθος του τελευταία στιγμή και στη συνέχεια με τον Γραμμόζη στο 34`, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει σταθερά. Το ματς είχε ανά διαστήματα καλό ρυθμό, παρά την δυνατή βροχόπτωση και η Κέρκυρα έδειχνε έτοιμη σε κάθε φάση να κυνηγήσει την γρήγορη αντεπίθεση. Από την άλλη, οι επιθετικοί των φιλοξενούμενων έδειχναν απομονωμένοι και χαρακτηριστικό τό ότι η πιο απειλητική στιγμή προήλθε από μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μίσελ από τα αριστερά στο 35`. Στο επόμενο λεπτό, ο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Καζναφέρη. Ο Άρης μπορεί να είχε κατοχή, αλλά η Κέρκυρα έδειχνε πιο απειλητική και πιο... ομάδα, έχοντας και περισσότερες τελικές.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξαιρετικά για την γηπεδούχο. Ο Αγρίτης πήρε την μπάλα από τον Ιωάννου, γύρισε ωραία στον Μαρτίν, οι αμυντικοί... κόλλησαν και ο Αργεντινός με κοντινή προβολή συνδύασε την επιστροφή του στα γήπεδα με γκολ! Το τέρμα βελτίωσε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν έδειξαν διάθεση να κλειστούν. Απείλησαν δύο ακόμα φορές με τον Ιωάννου και μία με τον Αγρίτη, ο οποίος είδε τον Βελλίδη με εξαιρετική επέμβαση να αποτρέπει το 2-0. Ο Πρόμπιερζ προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, ο Φατί πήρε πρωτοβουλίες και ο Ούμπιντες προωθήθηκε, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βελτιωθεί η επιθετική λειτουργία των «κίτρινων», ενώ ο Καπετάνος πήρε τη θέση του Φατί στο 69`.
Μετά από αρκετή ώρα, ο Άρης απείλησε στο 73` με μία κεφαλιά του Ούμπιντες που πέρασε άουτ, ενώ στο 78` ο Μαρτίν απάντησε για τους «Φάικες», που έδειχναν ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι με το 1-0! Ο Πρόμπιερζ έριξε στη μάχη και τον Σανκαρέ για να βοηθήσει μπροστά, αν και αρχικά η αλλαγή του... μπέρδεψε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση, αλλά ο Γκαλίνοβιτς πρόλαβε στο 86` τον Καπετάνο και έδιωξε την κεφαλιά του Γιαννιώτα στο επόμενο λεπτό σε κόρνερ, κρατώντας την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του!
 Χουάν Μάρτιν. Ο Αργεντινός επέστρεψε μετά από πέντε μήνες και κατάφερε να δώσει λύση στην επιθετική δυστοκία της ομάδας του. Το γκολ που σημείωσε έκρινε την αναμέτρηση, ενώ γενικά ήταν μέσα στις φάσεις, απειλούσε και έδινε ποιότητα στην επιθετική γραμμή των γηπεδούχων.
Ανέστης Αγρίτης. Έδωσε πολλές μάχες, έβγαλε την ασίστ στο γκολ και αρκετές ακόμα καλές πάσες, ενώ συντέλεσε με τη σειρά του στη βελτίωση της επιθετική εικόνας της Κέρκυρας.
 Πολύ ντόρος έγινε γύρω από το όνομα του Καζναφέρη, ο οποίος ταξίδεψε εμπύρετος με ΙΧ στην Κέρκυρα για να παίξει. Τελικά, χρησιμοποιήθηκε σε θέση δεξιού μπακ και έδειχνε φανερά έξω από τα νερά του, ενώ η αρρώστια του τον είχε επηρεάσει. Μοιραία, έγινε αλλαγή στο 56`.
 Δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο ο Ντίκο «πούλησε» φτηνά την μπάλα, αλλά και στις δύο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ! Τα λάθη που οδήγησαν στις ευκαιρίες της Κέρκυρας ήταν... παιδικά.
Ο Δημήτρης Στυλιάρας δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και κράτησε τον έλεγχο του ματς. O Tόχα και οι Φατί θα μπορούσαν ίσως να έχουν δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε δύο φάσεις, ενώ σωστά άφησε την φάση με τον Μαρτίν στο 69`να συνεχιστεί. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι ζήτησαν ένα φάουλ, την ώρα που ο Άρης πίεζε, αλλά... τέλος καλό, όλα καλά!
 Η βελτιωμένη Κέρκυρα κατάφερε να «βγάλει» πολλές ευκαιρίες στον Άρη και σε αυτό δεν έχουν ευθύνη μόνο οι επιθετικοί της. Ήταν καλοστημένη, ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πλέον... βάζει εκ νέου φωτιά στη μάχη της παραμονής. Ο Άρης από την άλλη έκανε αρκετά λάθη, δεν κατάφερε να κάνει το «τρία στα τρία», ενώ προβλημάτισε αρκετά με την απόδοσή του. Είχε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη, αλλά και στην άμυνα.
Kέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βένζελ, Γραμμόζης, Μίχος (9` Σακελλαρίου), Αγρίτης, Γιάντσης, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου (71` Ηλιάδης)
Άρης (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Μισέλ, Σολτάνι (84` Σανκαρέ), Τόχα, Τσέζαρεκ, Φατί (68` Καπετάνος), Ντίκο, Καζναφέρης (56` Γιαννιώτας), Λαζαρίδης, Ούμπιντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου