ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Με Μαρκόφσκι στην πεντάδα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Μαρκόφσκι, η Ξάνθη κέρδισε 1-2 τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Προηγήθηκαν με τον Κατσικοκέρη οι Κρητικοί, που είχαν και δοκάρι.
Καλύτερη η Ξάνθη, ισορρόπησε ο Εργοτέλης
Το παιχνίδι στο Παγκρήτιο ξεκίνησε με τη Ξάνθη να θέλει να φανεί απειλητική πρώτη, καθώς στο 7' ο Βασιλακάκης επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πίρσον να μπλοκάρει την μπάλα. Οι Κρητικοί, όμως, απάντησαν με αυτό του Λεάλ στο 10', το οποίο δεν είχε τύχη. Οι φάσεις συνεχίστηκαν να είναι μοιρασμένες για τις δυο ομάδες, αφού ο Εντιμάρ δεν κατάφερε να σκοράρει στο 17' με σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, όπως και ο Κατσικοκέρης τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά.

Δοκάρι ο Εργοτέλης και 1-0!
Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 30' για τους γηπεδούχους, όταν ο Λεάλ έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Βιβιανί έκανε λάθος στην απόκρουσή του, αλλά στάθηκε τυχερός βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία για τη Σκόντα στο 32', με τον Μαρκόφσκι να κάνει κακό πλασέ και να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ δυο σουτ του Βασιλακάκη στο 36' δεν ήταν ικανά να νικήσουν τον Πίρσον.
Η συνέχεια ανήκε στον Εργοτέλη, που στα τελευταία 10 λεπτά πίεσε και είχε κάποιες καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Ένα σουτ του Ολίσε πάνω στην κίνηση δε βρήκε δίχτυα στο 41', ενώ η ωραία συνεργασία των Κατσικοκέρη και Λεάλ στο 44' δεν έφερε το γκολ, με τον τελευταίο να πλασάρει ελάχιστα άουτ. Τελικά, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου πήραν κεφάλι, με τη νέα συνεργασία των Κατσικοκέρη-Λεάλ. Οι δυο παίκτες έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος με ωραίο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ισοφάριση με το... καλησπέρα
Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη η Ξάνθη ευτύχησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με το... καλησπέρα. Ο Μπέρτος έβγαλε τη σέντρα και ο Μαρκόφσκι με ωραίο γυριστό σουτ ισοφάρισε για την ομάδα του.
Ανέβηκε ο Εργοτέλης, δεν τα παράτησε η Ξάνθη
Αυτό φάνηκε πως... αφύπνισε τους κρητικούς, που είχαν δυο καλές στιγμές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ και η Ξάνθη έδειχνε διατεθειμένη να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση. Στο 51' ο Βιβιανί πρόλαβε τον Κουτσιανικούλη στο τετ α τετ και στο αμέσως επόμενο λεπτό απέκρουσε το σουτ του Κατσικοκέρη.
Σειρά είχε και πάλι στο 52' ένα σουτ του Μαρσελίνιο από πλάγια, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Πίρσον, ενώ στο 58' ο Ουζουνίδης έριξε στη... μάχη τον Δημήτρη Σουάνη, με τον οποίο οι ακρίτες προσπάθησαν να «χτυπήσουν» σε κάποιες αντεπιθέσεις. Παρά ταύτα, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου συνέχισαν να χάνουν ευκαιρία για να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ, αλλά το σουτ του Φραγκουλάκη δεν ανησύχησε τον Βιβιανί στο 61', ο οποίος μπλόκαρε και την μπάλα στην προσπάθεια του μέσου των Κρητικών να τον κρεμάσει.
Ξανά Μαρκόφσκι και 1-2!
Ένα σουτ του Πόι στο 65' απομάκρυνε σε κόρνερ ο Πίρσον, με τον Βιβιανί να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μπέτο στο 72'. Το ματς είχε πάρει... φωτιά μετά την ισοφάριση της Ξάνθης και οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό έγινε στο 76' από τη Σκόντα. Πρωταγωνιστής ξανά ο Μαρκόφσκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Πόι και με προβολή έστειλε την μπάλα στο πλεχτό.
Στη συνέχεια, ο Εργοτέλης πίεσε για να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει ακόμα και τη νίκη, όμως δεν τα κατάφερε μέχρι το τέλος. Το σουτ του Μπέτο στο 79' απέκρουσε ο Βιβιανί σε κόρνερ, ενώ ο Γάλλος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα, αφού αυτή βρήκε στον Πόι, έπειτα από τη σέντρα του Σασιασβίλι στο 83'.
Τελευταία προσπάθεια των παικτών του συλλόγου του Ηρακλείου ήταν στο 90' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φραγκουλάκη, με τον Βιβιανί να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Έτσι, η Ξάνθη σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και παρέμεινε αήττητη για έβδομο συνεχόμενο αγώνα.
Man of the match: Αναμφίβολα ο Μάρκο Μαρκόφσκι. Ο Σέρβος πέτυχε και τα δυο γκολ της Ξάνθης, ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες να σημειώσει ένα ακόμη.
 Η άμυνα του Εργοτέλη. Σε αμφότερα τα τέρματα της Ξάνθης οι αμυντικοί του κρητικού συλλόγου έχασαν τον Μαρκόφσκι.
 Από πλευράς Ξάνθης, στο ύψος τους στάθηκαν ο Ζοντί Βιβιανί, που είχε αρκετές καλές επεμβάσεις και κράτησε το αποτέλεσμα για τη Σκόντα, και ο Μαρσελίνιο, που προσπαθούσε κυρίως με ενέργειες από πλάγια να απειλήσει. Για τον Εργοτέλη ο Νίκος Κατσικοκέρης πέτυχε το γκολ, ενώ αρκετά προσπάθησαν και οι Λεάλ, Φραγκουλάκης.
Την έκανε ο Βιβιανί στο 30', αλλά είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, αφού την έχασε μέσα από τα χέρια του.
 Καλή η διαιτησία από τον Τάσο Κάκο, αν και δεν είχε δύσκολες φάσεις. Έδειξε όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα.
 Ο Κατσικοκέρης άνοιξε το σκορ, όμως φάνηκε πως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Εργοτέλη, ώστε να πανηγυρίσει τη νίκη. Μάλιστα, είχε και ανταγωνιστή τον Μαρκόφσκι, ο οποίος οδήγησε τη Ξάνθη στο «τρίποντο». Έτσι, η Σκόντα σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και αγνοεί την ήττα για εφτά παιχνίδια!
Συνθέσεις ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Ολίσε (63' Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (82' Χρυσοφάκης), Κυριακίδης (66' Σαρρής), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης.
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Στάσιακ, Βάλλας, Νταρμπιόν (58' Σουάνης), Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο (85' Βλαχοδήμος), Εντιμάρ, Ντάνι (62' Σταθάκης), Μαρκόφσκι, Πόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου