ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

«Χ»αλαρά στα Πηγάδια!

Κακό ποιοτικά παιχνίδι και φυσικό αποτέλεσμα το 0-0! Η φορμαρισμένη Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ της... νέας εποχής φύλαξαν περισσότερο τα νώτα τους και... κόλλησαν στο μηδέν!
 Υπεροχή ο ΠΑΟΚ, λίγες οι φάσεις
Με τους δυο προπονητές να έχουν επιλέξει το 4-2-3-1 για να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ έδειξε να πατάει καλύτερα σε αυτόν στο πρώτο ημίχρονο. Είχε την κατοχή της μπάλας, έλεγχε τον αγώνα και είχε τρεις τελικές προσπάθειες. Αυτές ήταν, όμως, και οι μοναδικές, αφού η Ξάνθη δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε μια φάση.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 12', όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Φωτάκης επιχείρησε με τη μια το πλασέ μέσα στην περιοχή, με τον Βιβιανί να την μπλοκάρει. Ο γκολκίπερ των ακριτών δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει και το σουτ του Πάμπλο Γκαρσία τρία λεπτά αργότερα, ενώ η καλύτερη στιγμή ήταν στο 38', όπου ο Λίνο έβγαλε συρτή σέντρα και ο Αθανασιάδης έκανε την προβολή, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βιβιανί.
Πιο δυνατά η Ξάνθη, ανύπαρκτος ο ΠΑΟΚ!
Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν... υπήρχε! Η Σκόντα προσπάθησε να απειλήσει τους φιλοξενούμενους, όμως δεν το έκανε και σε πολλές φάσεις. Η πρώτη της ευκαιρία ήταν στο 56', με τον Εντιμάρ να εκτελεί το φάουλ, τον Γλυκό να μη διώχνει σωστά την μπάλα, αυτή να φτάνει στον Πόι, του οποίου το σουτ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι πρώτες αλλαγές από τους δυο προπονητές και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Βλαχοδήμος έκανε μια καλή ενέργεια στην προσπάθειά του να αποφύγει τον Λίνο από αριστερά. Τελικά, πάσαρε στον Μαρσελίνιο, που από πλάγια έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου στο 71'.
Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, έμεινε το 0-0
Ωστόσο, προς το τέλος του αγώνα οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι είχαν μια-δυο καλές ευκαιρίες να φύγουν από τη Ξάνθη με τους τρεις βαθμούς της νίκη. Στο 83' ο Σαλπιγγίδης έκανε ωραία ενέργεια και το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Νταρμπιόν έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αθανασιάδης την έστειλε με κεφαλιά ελάχιστα άουτ. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.
 Ο Εντιμάρ, ο οποίος βοήθησε αρκετά στην άμυνα κόβοντας αρκετές επιθέσεις του ΠΑΟΚ.
Οι επιθετικές γραμμές των δυο ομάδων. Ξάνθη και ΠΑΟΚ έριξαν το βάρος στην άμυνα και πρόσεξαν περισσότερο τα νώτα τους.
 Ο Ζοντί Βιβιανί από την πλευρά της Ξάνθης, που έκανε κάποιες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Από τη μεριά του ΠΑΟΚ, καλό παιχνίδι έκαναν οι Μαλεζάς, Λίνο, ενώ κάποιες προσπάθειες είχε και ο Πάμπλο Γκαρσία.
 Την έκανε ο Γλύκος στο 56', όταν δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, όμως ευτυχώς για τον ίδιο και την ομάδα του αυτό το λάθος δεν κόστισε.
 Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Σιδηρόπουλος, που έδειξε σωστά την κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Εντιμάρ, που... βούτηξε μέσα στην περιοχή για να κερδίσει πέναλτι.
 Ξάνθη και ΠΑΟΚ είχαν από ένα ημίχρονο, ενώ ο «Δικέφαλος» του Βορρά είχε και μια-δυο καλές ευκαιρίες στο τέλος να φύγει με το «διπλό». Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι δυο σύλλογοι μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας μένοντας ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.
Συνθέσεις ομάδων
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μάνταλος (65' Βλαχοδήμος), Ντάνι, Βασιλακάκης (75' Νταρμπιόν), Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι (89' Καζάκης), Πόι.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Φωτάκης, Λαζάρ, Ίβιτς (63' Γιάννου), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (89' Σαλπιγγίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου