ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός... σκέτο Δράμα!

Ο κάκιστος Ολυμπιακός... δεν βλεπόταν, οι Δραμινοί πήραν όλη την... Δόξα και ένα «Χ» (0-0) που έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα!
Έτσι έπαιξε
Με αλλαγές ο Βαλβέρδε και στις τρεις γραμμές στο ματς του Καυτατζογλείου με τον Μάρκο Πάντελιτς να επιστρέφει στο βασικό σχήμα. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια διατηρήθηκε ο Μέγιερι, ενώ την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο. Οι Μανιάτης και Μακούν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Καμερουνέζο σε πιο δημιουργικό ρόλο, ενώ οι Γιάννης Φετφατζίδης και Κέβιν Μιραλάς βρέθηκαν στις δύο πτέρυγες. Ο Φουστέρ στον γνώριμο ρόλο του πίσω από τον καθαρόαιμο φορ, τον Μάρκο Πάντελιτς.

Εκτός... γηπέδου!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε χτυπήσει το καμπανάκι στους παίκτες του μετά την κακή εμφάνιση με τον Ατρόμητο, ενώ μόνο... αδιάφορο δεν ήταν στον Βάσκο το «Χ» του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Το γρήγορο γκολ που είχε ζητήσει θα μπορούσε να έρθει στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς, ωστόσο το τσίμπημα του Μιραλάς δεν βρήκε στόχο. Η αισιοδοξία του Βαλβέρδε ωστόσο μετατράπηκε σε... ανησυχία, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους ανοιχτούς, χωρίς κίνηση στο παιχνίδι του και αδυναμία να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των Δραμινών. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους χώρους, δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί σωστά και έπεφταν πρώτοι στις πρώτες μπάλες εμποδίζοντας έτσι το δημιουργικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Ο Φουστέρ ήταν εγκλωβισμένος και έχει να... θυμάται μόνο μια καλή πάσα στον Μιραλάς στο 16', όμως ο Σέρεμετ διάβασε σωστά τη φάση. Η Δόξα όποτε έβρισκε κενά στην αντίπαλη άμυνα προσπαθούσε να απειλήσει και στο 42' ο Λίμα είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη φάση του ματς, ωστόσο το σουτ που έκανε ακάλυπτος δεν βρήκε στόχο...
Σκέτο... Δράμα!
Η επανάληψη άρχισε με τον ίδιο τρόπο που τέλειωσε το ματς, με τη Δράμα να χάνει μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Αμπουμπακαρί δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός με τους Γέστε, Τζιμπούρ να περνούν στη θέση των απογοητευτικών Πάντελιτς και Φουστέρ, ανέβασε ρυθμό, είχε καλή κυκλοφορία, χωρίς πάντως να πείθει με την εμφάνισή του. Στο 60' έγινε για πρώτη φορά απειλητικός και μάλιστα με διπλή ευκαιρία, ωστόσο ούτε η κεφαλιά του Τζιμπούρ που βρήκε το δοκάρι ούτε και το πλασέ του Παπαδόπουλου (έβγαλε ο Σέρεμετ) έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Με 4-4-2 οι ερυθρόλευκοι μετά το 70' και τον Μόνχε να παίρνει τη θέση του Μακούν μόνο... κίνηση δεν είχε, Φετφατζίδης, Μιραλάς και Γέστε ήταν... κρυμμένοι και ο Αλγερινός μάταια περίμενε τη μπάλα για να απειλήσει. Μάλιστα, αν ο Αραβίδης είχε καθαρό μυαλό θα μπορούσε στο 81' να... παγώσει τους Πειραιώτες, ωστόσο η καλή του προσπάθεια δεν είχε ανάλογο τέλος.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Βαλβέρδε τα... έδωσε όλα, έβαλε τον Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας και τον Μέλμπεργκ στην κορυφή της... επίθεσης ώστε να εκμεταλλευτεί κάποια στημένη μπαλιά. Ωστόσο, η ομάδα που κέρδιζε μέτρα και χώρους στο γήπεδο ήταν η Δόξα με τον Αραβίδη να βγαίνει μπροστά, ενώ στη φάση του 87' κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που φωνάζουν για την φάση του 92' με τον Τοροσίδη να υποδεικνύεται και αυτός λανθασμένα σε οφσάιντ όταν βρέθηκε μόνος με τον Σέρεμετ. Στα πέντε λεπτά καθυστερήσεων οι Πειραιώτες απέδειξαν πως έμειναν στις... γιορτές των Χριστουγέννων και η μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι... γεγονός!
 Τριποτσέρης και Αραβίδης παίρνουν τον τίτλο των κορυφαίων, με τους δυο παίκτες να κάνουν τη διαφορά και να βοηθούν την ομάδα τους και στα 90 λεπτά. Κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα, βοήθησαν αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ ο Αραβίδης κράταγε μπάλα και έβγαζε την ομάδα μπροστά όταν ο Ολυμπιακός πίεζε.
 Μια φορά χρειάστηκε να επέμβει ο Σέρεμετ και τα κατάφερε περίφημα, αφού στο πλασέ του Παπαδόπουλου από το μισό μέτρο έδιωξε τον κίνδυνο. Εξαιρετική όλη η Δόξα, πολύ καλή ανασταλτικά, ενώ διακρίθηκε και ο Αμπουμπακάρι, ο οποίος κράτησε μπάλα και περνούσε μπαλιές μπροστά.
 Σκέτο... δράμα ο Ολυμπιακός ήταν όλη η ομάδα ένας αδύναμος κρίκος. Φετφατζίδης και Φουστέρ πάντως ήταν εκτός... γηπέδου, ο Μιραλάς σκιά του καλού του εαυτού, ενώ και οι Μακούν, Μανιάτης παγιδεύτηκαν στο κέντρο. Ο Πάντελιτς δεν... ακούμπησε, ενώ ο Τζιμπούρ... περιμένει ακόμα τη μπάλα να σκοράρει.
 Χωρίς προβλήματα ο διαιτητής Παπαπέτρου, μοίρασε κίτρινες όπου χρειάζοταν και για τις λανθασμένες αποφάσεις σε οφσάιντ έχουν ευθύνη οι βοηθοί του, με τις δυο ομάδες να φωνάζουν για αποφάσεις στα τελευταία λεπτά.
Ο Βαλβέρδε φώναζε μετά το ματς με τον Ατρόμητο για τα... χάλια των παικτών του και επιβεβαιώθηκε κόντρα στη Δόξα. Εκτός τόπου και χρόνου οι ερυθρόλευκοι έχασαν το σερί των έξι νικών και παράλληλα την... κορυφή, σε περίπτωση πάντα που ο Παναθηναϊκός πάρει τα δυο ματς με Δόξα και Λεβαδειακό. Η Δόξα έπαιξε πολύ σωστά, εξαιρετικά τοποθετημένη δυσκολεύοντας απίστευτα τον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου