ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Πάνθηρας» έφαγε τον ΠΑΟ!


Μεγάλη πρόκριση, μεγάλο «κάζο». Ο Πανιώνιος νίκησε 4-3 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό (0-0 τα 120 λεπτά), στο νοκ-άουτ παιχνίδι της φάση των «16» του Κυπέλλου που έγινε στη Νέα Σμύρνη και πήρε την πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού, πετώντας εκτός τους «πράσινους», που είχαν μοιραίο τον Λέτο (δεν «νίκησε» τον Σιδεράκη στο 5ο πέναλτι που θα έδινε την πρόκριση).
Μετά από ένα «στείρο» 90λεπτο και ένα ημίωρο παράτασης που δεν είχε, επίσης, γκολ, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι «πράσινοι» έδειξαν να έχουν το προβάδισμα, προηγούμενοι με 3-1 μετά το 4ο πέναλτι του Κατσουράνη. Ωστόσο ο Γουνδουλάκης ευστόχησε (2-3), ο Λέτο αστόχησε στο 5ο πέναλτι (απέκρουσε ο Σιδεράκης) που θα έδινε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό και ο Σιόβας ευστόχησε (3-3). Ετσι, στο «επιπλέον» πέναλτι, ο Μπιάρσμιρ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο Ομο βρήκε δίχτυα και με 4-3 οι «κυανέρυθροι» πανηγύρισαν το θρίαμβο!
Από την άλλη πλευρά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα κατέληξε στον Κατσουράνη ως παρτενέρ του Μπιάρσμιρ στο κέντρο της άμυνας, με δεδομένες τις απουσίες των Μπουμσόνγκ, Καντέ και Σαριέγκι. Τερματοφύλακας στο 4-4-1-1 ήταν ο Καρνέζης, με τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπιάρσμιρ και Κατσουράνη στην άμυνα. Σιμάο και Βιτόλο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα και τον Λέτο λίγο πιο πίσω από τον Τοτσέ.
Κακό πρώτο 45λεπτο
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη και να μην έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο πρώτο 10λεπτο, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε σταδιακά τα ηνία, είχε την επιθετικότητα, αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει. Ενδεικτικό ότι ουσιαστικά δημιουργήθηκε μόλις μία καθαρή ευκαιρία, αυτή του 35' για τον Παναθηναϊκό με το άστοχο κοντινό πλασέ του Ζέκα.
Οι «κυανέρυθροι» έκλεισαν τους χώρους και έψαξαν τις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους ακραίους, αλλά ουσιαστικά είχαν μόνο ένα άστοχο σουτ του Ρόβα στο 5', ενώ οι «πράσινοι» είχαν άλλη μια καλή ενέργεια, με τον Λέτο στο 24', που δεν είχε αποτέλεσμα. Εμφανή τα προβλήματα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, με τους Ζέκα και Κουίνσι να είναι καλά κλεισμένοι, ενώ από τον άξονα δεν υπήρχε τροφοδοσία.
Ανέβηκε ο ρυθμός
Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο, ωστόσο μετά το 54' ο ρυθμός ανέβηκε. Ο Πανιώνιος βγήκε στην επίθεση και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κούτσι (54', 62') ενώ απείλησε και με τους Ομο (60') και Σάμαρη (64'). Στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγάλη ευκαιρία του Ζέκα στο 61', χωρίς να έχει τον έλεγχο του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί.
Η ώρα περνούσε και ο Πανιώνιος διατηρούσε τα ηνία, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ με τον Τσότσαλιτς στο 70' (σωτήρια επέμβαση του Σιμάο). Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε με τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες του Τοτσέ στο 76' και στο 77'.
Το παιχνίδι είχε πλέον ανοίξει, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται οι μία την άλλη. Κούτσι στο 78' (σωτήρια ο Καρνέζης) και Βύντρα στο 80' (άστοχος) «άγγιξαν» το γκολ, την ώρα που ο Φερέιρα έκανε την πρώτη του κίνηση στο 81' με τον Ρούντολφ αντί του Τοτσέ. Στο τελευταίο 10λεπτο οι προσπάθειες των δύο ομάδων για γκολ διατηρήθηκαν, αλλά αυτό δεν ήρθε παρά τις όποιες ενέργειες (85' Σάμαρης) και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Η παράταση
Με την έναρξη της παράτασης ο Φερέιρα έβαλε τον Καραγκούνη αντί του Ζέκα και τον έβαλε πίσω από τον Λέτο, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή της επίθεσης, με το σύστημα να είναι 4-2-3-1 (ο Ρούντολφ δεξιά). Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λέτο στο 93' (άστοχο κοντινό πλασέ), με τους «πράσινους» να δείχνουν πιο επιθετικές διαθέσεις, αλλά τους γηπεδούχους να κρατούν την μπάλα όσο μπορούσαν, «παγώνοντας» το ρυθμό. Ετσι το πρώτο ημίχρονο της παράταξης έληξε 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης άρχισε με τον Μαρίνο να μπαίνει αντί του Βιτόλο (είχε μικροπρόβλημα τραυματισμού) και να παίζει στη θέση του. Η κούραση ήταν εμφανής και στις δύο ομάδες. Ετσι, ρυθμός δεν υπήρχε, οι προσπάθειες για γκολ ήταν σαφώς λιγότερες, σε μια ισορροπημένη κατάσταση. Ένα σουτ του Καραγκούνη (110') εξουδετερώθηκε από τον Σιδεράκη και τα πέναλτι ήρθαν αναπόφευκτα.
Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτος εκτέλεσε ο Παναθηναϊκός)
Καραγκούνης... αποκρούει ο Σιδεράκης
Σάμαρης... αποκρούει ο Καρνέζης
--
Κουίνσι...0-1
Τσότσαλιτς…1-1
--
Ρούντολφ...1-2
Σκέμπρι…άουτ
--
Κατσουράνης...1-3
Γουνδουλάκης…2-3
--
Λέτο…αποκρούει ο Σιδεράκης
Σιόβας...3-3
--
Μπιάρσμιρ… δοκάρι
Ομο… 4-3
ΣΚΟΡΕΡΣ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21' Σκέμπρι, 65' Ρόβας, 119' Σάμαρης - 4' Κουίνσι, 40' Τοτσέ, 83' Σπυρόπουλος, 86' Ζέκα, 105' Λέτο, 112' Κατσουράνης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Πετκάκης, Κβιρκβέλια, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Όμο, Σάμαρης, Ρόβας (94' Κούρντι), Σκέμπρι, Αμπντουλάγιεφ (87' Αμπντουλάγιεφ), Κούτσι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Σιμάο, Βιτόλο (106' Μαρίνος), Ζέκα (91' Καραγκούνης), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ (81' Ρούντολφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου