ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τι Γιουνάιτεντ, τι Λίβερπουλ

Μετά την Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ πέρασε με νίκη από το «Σίτι οφ Μάντσεστερ Στέιντιουμ» και με γκολ του Τζέραρντ επιβλήθηκε της Σίτι 1-0 για το Λιγκ Καπ.Η Σίτι δεν έχει ακόμη ήττα στο Μάντσεστερ στην Πρέμιερ Λιγκ και στο Champions League, όμως στα εγχώρια κύπελλα το σκηνικό είναι άλλο... Μετά την ήττα από την Γιουνάιτεντ και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, οι «πολίτες» γνώρισαν νέα ήττα αυτή τη φορά από την Λίβερπουλ 1-0 στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Λίβερπουλ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 5λεπτο, όταν ο ο Κάρολ πέρασε τον Σάβιτς, όμως ο Χαρτ έσωσε την Σίτι. Ο Άγγλος γκολκίπερ συνέχισε τις σωτήριες αποκρούσεις με τους «κόκκινους» να πιέζουν για το γκολ. Στο 10' ο Τζέραρντ έπιασε πολύ ωραίο σουτ, ο Χαρτ έβγαλε σε κόρνερ, ενώ 1' λεπτό αργότερα έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, κάποια στιγμή θα έμπαινε το γκολ. Αυτό συνέβη στο 13', όταν ο Τζέραρντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που έκανε ο Σάβιτς πάνω στον Άγκερ! Οι φιλοξενούμενοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι, οι παίκτες του Μαντσίνι δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάνω από τρεις πάσες, δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μία οργανωμένοι προσπάθεια και οι μοναδικές φορές που απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο ήταν με δύο σουτ του Νασρί και του Μίλνερ, με τον Άγγλο να μην χάνει μεγάλη ευκαιρία.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πόλίτες» ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να πιέζουν από το ξεκίνημα για την ισοφάριση. Ο Ρέινα, όμως, ήταν σταθερός και κρατούσε το προβάδισμα για την Λίβερπουλ. Στο 56' ο Κέλι έκανε λάθος γύρισμα στον Ισπανό τερματοφύλακα, ο Αγουέρο έκλεψε την μπάλα, όμως ο Ρέινα με αυτοθυσία έπεσε στα πόδια του Αργεντίνου, βρήκε την μπάλα την τελευταία στιγμή και εκείνη κατέληξε άουτ μετά το σουτ του επιθετικού της Σίτι από πλάγια θέση. Ο Ρέινα είπε «όχι» στην κεφαλιά του Ρίτσαρντς, κάνοντας πολύ δύσκολη απόκρουση. Η πίεση συνεχίστηκε με την Λίβερπουλ να κάνει ελάχιστες επισκέψεις στην εστία του Χαρτ και τους γηπεδούχους να απειλούν με τους Νασρί και Αγουέρο. Η τελευταία ευκαιρία για την Σίτι χάθηκε στο 1' των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Αγουέρο να περνάει άουτ και την Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ ενόψει του επαναληπτικού στο «Άνφιλντ» στις 25/01.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου