ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Top Gun!

 Σεμπάστιαν Λέτο παραμένει... on fire! Ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ, φτάνοντας τα 14, έβγαλε μία ασίστ και το «τριφύλλι» επιβλήθηκε 3-1 του Αστέρα! Κατέβασε ρολά ο Καπίνος!
Ενδεκάδα Νέας Σμύρνης
Με τους έντεκα που ξεκίνησε στην Νέα Σμύρνη παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να βρίσκεται σε μπουθ και να δίνει οδηγίες μέσω κινητού λόγω της γνωστής περιπέτειας που είχε με την υγεία του.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Καπίνος, αριστερά στην άμυνα ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο των μετόπισθεν. Σιμάο και Κατσουράνης τα δύο αμυντικά χαφ, ο Κουίνσι αριστερό «φτερό», ο Ζέκα δεξί και ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο στο 4-1-1-1 πίσω από τον Σεμπάστιαν Λέτο.

«13άρι» Λέτο, κέρβερος Καπίνος!
Από το πρώτο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν είχε διάθεση για πολλά και μπήκε για να «καθαρίσει» το ματς από νωρίς. Ο Σιμάο χτύπησε το πρώτο... καμπανάκι στο 4' και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σεμπάστιαν Λέτο υλοποίησε άψογα την κομπίνα με τον Κλέιτον και τον Κουίνσι, πέρασε την μπάλα ανάμεσα στο τείχος και άνοιξε το σκορ με το 13ο προσωπικό του γκολ στην σεζόν!
Οι «πράσινοι» που μετά από καιρό είχαν την φρεσκάδα που έλειπε θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς στο 17', όμως, ο Λέτο άστοχησε στο τετ-α-τετ μετά από... κρύψιμο της μπάλας. Η ομάδα του Φερέιρα ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού μέχρι το 20', όμως.
Ο Αστέρας ισορρόπησε, εκμεταλλεύθηκε το... χαλαρά και light του Παναθηναϊκού και δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για να φέρει στα ίσια το παιχνίδια. Οι Αρκάδες ήρθαν στο ΟΑΚΑ, έπαιξαν το ματς στα ίσια αλλά βρέθηκαν απέναντι σε έναν... σεληνιασμένο Καπίνο, ο οποίος μαζί με τα δοκάρια του είπε «όχι» δύο φορές στον Σολάκη και μία στον Ράγιο, εντυπωσιάζοντας με τις επεμβάσεις του. Επί της ουσίας, ο πιτσιρικάς κράτησε μόνος του σε ρόλο οδηγού τον Παναθηναϊκό.
«Μπούμ», τριάρα... και καλές γιορτές!
Οι μεγάλες φάσεις του Αστέρα στο πρώτο μέρος αλλά και η αδικαιολόγητη καθύζηση του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της επανάληψης έδωσαν δικαιώματα στους φιλοξενούμενους να πιέσουν και να δώσουν την αίσθηση ότι μπορούν κάνουν την «ζημιά».
Ο Φερέιρα, βλέποντας την ομάδα του εκτός ρυθμού και παιχνιδιού, έκανε διπλή αλλαγή με τον Μαυρία και τον Ρούντολφ αντί των Κουίνσι και Κλέιτον. Ο πιτσιρικάς μαζί με τον Ούγγρο έδωσαν κίνηση στην επίθεση του «τριφυλλιού» και στο 66' ο Μπουμσόνγκ ήρθε να διώξει... τα φαντάσματα πάνω από το ΟΑΚΑ. Ο Λέτο από κόρνερ σημάδεψε τον Γάλλο που πήρε μαραμάζωμα την άμυνα του Αστέρα και με καρφωτή κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Χακόμπο!
Το παιχνίδι, όπως, ήταν λογικό άνοιξε ακόμη περισσότερο, ο Αστέρας βγήκε μπροστά ρισκάροντας τα πάντα και σε μια αντεπίθεση στο 79' ο Λέτο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της αποψινής νίκης του «τριφυλλιού»! 3-0 από τον Αργεντινό έπειτα από έξοχη ασίστ του καταπληκτικού για ακόμη ένα ματς Κατσουράνη.
Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Ουσέρο στο 84' για το τελικό 3-1.
 Θέλει και ερώτημα; Ο μεγάλος ηγέτης του φετινού Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα απόψε στο ΟΑΚΑ. Σκόραρε δυο γκολ, έδωσε την ασίστ σε εκείνο του Μπουμσόνγκ και έφτασε τα 14 γκολ. Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι απλά ασταμάτητος!
 Ο Στέφανος Καπίνος μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη. Ο νεαρός πορτιέρο κατέβασε κυριολεκτικά τα ρολά απόψε στο ΟΑΚΑ και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πάει με το 1-0 στο ημίχρονο. Μεγάλες επεμβάσεις από τον μικρό.
Από κει και πέρα, ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος είναι σε εξαιρερτική κατάσταση και έκανε πολύ καλό ματς, ειδικά δημιουργικά. Βγάζει «μαγική» κάθετη στον Λέτο στο 17' και φυσικά την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Αργεντινού.
 Ο Ηλίας Σολάκης. Ο έμπειρος στράικερ σπατάλησε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο. Θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τις φάσεις.
Ανήκει πέρα για πέρα στον πορτιέρο του Αστέρα. Ο Χακόμπο ενήργησε σαν παιδάκι που μόλις αρχίζει τα μαθήματα ποδοσφαίρου, μπλοκάροντας το γύρισμα του αμυντικού του. Ο διαιητητής έδειξε σωστά έμμεσο και ο Λέτο άνοιξε το σκορ, τιμωρώντας τον άσο των Αρκάδων.
Ο Σιδηρόπουλος δεν είχε δύσκολο βράδυ αν και μερικές φορές έδειχνε ότι θέλει να εκνευρίσει την κερκίδα. Αλάνθαστοι οι επόπτες της αναμέτρησης.
Ο Λέτο έχει πάρει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί από νίκη σε νίκη. Ο Αργεντινός τα έκανε όλα απόψε στο ΟΑΚΑ. Σκόραρε δις, έβγαλε μία ασίστ και το «τριφύλλι» που... ξύπνησε μετά το 60' πήρε ακόμη ένα «τρίποντο», διατηρώντας το πλεονέκτημα των δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό, αν πάρει τα δικά του εξ αναβολής παιχνίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου