ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Bye, bye Manchester!

Βόμβα στο Champions League! Γιουνάιτεντ και Σίτι θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού στο Europa League. Ταπείνωση για την ομάδα του Σερ Άλεξ από τη Βασιλεία!Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που Γιουνάιτεντ και Σίτι έκαναν φύλλο και φτερό τις ομάδες του Λονδίνου (Αρσεναλ και Τότεναμ αντίστοιχα) και ο παγκόσμιος Τύπος αποθέωνε ποδοσφαιρικά το Μάντσεστερ. Ποιος να το περίμενε τότε πως οι δύο εκπρόσωποι του αγγλικού Βορρά από φαβορί στους ομίλους τους, θα ξέμεναν με το εισιτήριο για το ταπεινό Europa League στις αποσκευές τους.
Και εάν πει κανείς πως οι Πολίτες ήταν πρωτάρηδες στον θεσμό, ο αποκλεισμός των Κόκκινων Διαβόλων από τη Βασιλεία ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν.
Η ήττα 2-1 στην Ελβετία ήταν μόλις η δεύτερη στις 26 τελευταίες εξόδους στη μεγάλη διοργάνωση. Η προηγούμενη φορά που η Γιουνάιτεντ αποχωρούσε ταπεινωμένη από ένα ματς ομίλου, ήταν το Νοέμβριο του 2006 με θύτη τη Σέλτικ. Τότε όμως η ήττα ήταν ανώδυνη. Τώρα κόστισε έναν αποκλεισμό: τον τρίτο στην ιστορία του συλλόγου στον θεσμό (συνέβη ξανά τις σεζόν 1994-'95, 2005-'06).
Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον περνούσε ακόμα και με την ισοπαλία. Οι διαθέσεις όμως των γηπεδούχων που είχαν τις δικές τους φιλοδοξίες, φάνηκαν με το καλημέρα. Ο Ξέρνταν Σακίρι στο 9' έκανε την χαμηλή σέντρα και ο Μάρκο Στρέλερ με σκαστό σουτ από τη μεγάλη περιοχή κατέστησε ακόμα πιο δύσκολο το βράδυ των Μανκούνιανς.
Αμέσως οι τελευταίοι πήραν τα ηνία του ματς και άπαντες ήταν βέβαιοι πως τουλάχιστον ένα γκολ θα το έβαζαν. Για να μετρηθούν οι ευκαιρίες που έχασαν, θα χρειάζονταν τα δάκτυλα τεσσάρων χεριών και άμα... Και ενώσω οι Αγγλοι σπαταλούσαν τις άπειρες καλές στιγμές τους, ο Σακίρι ξαναχτύπησε (84') με ακόμα μία συρτή ασίστ από τα πλάγια. Αυτή τη φορά αποδέκτης ήταν ο Αλεξάντερ Φράι που ανενόχλητος νίκησε από κοντά τον Νταβίδ Ντε Χέα.
Βιγιαρεάλ-Νάπολι 0-2
Η Νάπολι τα κατάφερε! Στην πρώτη της εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά την εποχή του Μαραντόνα, η ομάδα του ιταλικού νότου πέρασε ως 2η από τον «όμιλο του θανάτου», αφήνοντας έξω την Μάντσεστερ Σίτι, με το 2-0 επί της Βιγιαρεάλ στην Ισπανία!
Οι Παρτενοπέι πίεσαν από νωρίς και ζήτησαν πέναλτι σε χρέρι του Λόπεζ μετά από γύρισμα του Ζουνίγκα, αλλά ο διαιτητής έδωσε... κόρνερ, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των Ιταλών. Λίγο αργότερα ο Ματζάρι ήταν σε έξαλλη κατάσταση επειδή δεν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα αλλά είδε μόνο κίτρινη ο Ζαπάτα για ένα φάουλ στον Λαβέτσι, που έφευγε για γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Νάπολι συνέχιζε την πίεση ψάχνοντας το γκολ, καθώς ήξερε ότι η Μάντσεστερ Σίτι κέρδιζε την Μπάγερν Μονάχου, αλλά η Βιγιαρεάλ προσπαθούσε να κρατήσει έστω την ισοπαλία ώστε να αποφύγει το... 0/6.
Παρά τις προσπάθειες της, όμως, δεν τα κατάφερε. Το σουτ του Ινλέρ στο 65' άφησε άγαλμα τον Λόπεζ για το 0-1 και από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Νάπολι... δεν ξανακοίταξε πίσω! Οι Παρτενοπέι δεν επαναπαύθηκαν στο προβάδισμα αλλά θέλησαν να τελειώσουν το ματς και αυτό έγινε στο 76', όταν ο Χάμσικ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 0-2, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους Ναπολιτάνους!
Οι συνθέσεις
Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο):
Ντιέγκο Λόπεθ, Οριόλ, Μουσάτσιο, Άνχελ Λόπεθ, Ζαπάτα (75' Ροντρίκγεζ), Ντε Γκουζμάν, Περέθ, Σένα 976' Χοσελού), Σοριάνο, Νιλμάρ (65' Καμούνιας), Ρούμπεν.
Νάπολι (Βάλτερ Ματζάρι): Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Μάτζιο, Χάμσικ (78' Τζεμαϊλί), Ζουνίγκα (92' Γκράβα), Γκαργκάνο, Ινλέρ, Καβάνι (82' Πάντεφ), Λαβέτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου