ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε στα τοπικά!

Διαφορά 7 γκολ έπρεπε να καλύψει η Λιόν και με το 1-7 στο Ζάγκρεμπ επί της... χαλαρής Ντιναμό άφησε εκτός τον Αγιαξ (0-3 από Ρεάλ). Σκηνές αλά... Ντόρτμουντ στο Μιλάνο (2-1 η ΤΣΣΚΑ την Ίντερ)!

2ος Όμιλος
Όπως τα ήθελε!
Κανένας δεν πίστευε ότι η ΤΣΣΚΑ μπορεί να φύγει από το Μιλάνο με νίκη και να πάρει την πρόκριση, καθώς η Λιλ με νίκη στην Γαλλία επί της Τράμπζονσπορ τους είχε στην ισοβαθμία. Οι Ρώσοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, στο οποίο ο Ντιέγκο Μιλίτο έκανε την 100ή του εμφάνιση με την Ίντερ και ο Ζανέτι έγινε ο γηραιότερος παίκτης των νερατζούρι που παίζει στο Champions League σε ηλικία 38 ετών και 119 ημερών. Ο Αργεντίνος ξεπέρασε το ρεκόρ του Πάολο Ορλαντόνι, ο οποίος έβλεπε τον συμπαίκτη του, καθώς ήταν αναπληρωματικός στον πάγκο!
Ο Βάγκνερ Λοβ έχασε τεράστια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο και ο Ντουμπία με το 5ο φετινό του γκολ έκανε το 1-0 στο 50'. Η χαρά των παικτών του Σλούτσκι, όμως, κράτησε περίπου 1', καθώς ο Καμπιάσο από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 51'! Όσο το σκορ στο άλλο παιχνίδι ήταν 0-0 (μόνο με ισοπαλία θα μπορούσε να προκριθεί η ΤΣΣΚΑ), οι Ρώσοι είχαν ελπίδες. Τελικά, μία κεφαλιά του Βασίλι Μπερεζούτσκι στο 86' τους έδωσε την μεγάλη νίκη και την πρόκριση και για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League δύο ρωσικές ομάδες θα δώσουν το παρών σε νοκ άουτ φάση (η άλλη είναι η Ζενίτ)!
Ίντερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Καστελάτσι, Ζανέτι, Ρανόκια, Σάμουελ, Κίβου (46' Σάρατε), Φαραόνι, Ναγκατόμο, Καμπιάσο, Όμπι (70' Άλβαρες), Κουτίνιο (46' Καλντιρόλα), Μιλίτο
ΤΣΣΚΑ (Λιονίντ Σλούτσκι): Γκαμπούλοβ, Σεμπέρας (77' Αλντόνιν), Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Τζαγκόεβ, Μαμάεβ, Ολίσε (77' Τσάουνα), Ντουμπία (90+2' Σενίκοβ), Λοβ
Διαιτητής: Φερνάντεθ Μπορβαλάν (Ισπανία)
Τους... πάγωσε ο Μπερεζούτσκι!
Η Λιλ ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί, όμως οι Τούρκοι ακόμη και με ισοπαλία θα μπορούσαν να βρεθούν στους «16» σε περίπτωση μη νίκης της ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο. Η Τράμπζονσπορ έπαιξε μόνο άμυνα στο «Μετροπόλ» και με κάποιες αντεπιθέσεις όσο περνούσε η ώρα και οι Γάλλοι πίεζαν για το γκολ. Πολλές χαμένες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους, με την Τράμπζονσπορ να είναι έτοιμη να γίνει η 3η τουρκική ομάδα που προκρίνεται από τους ομίλους στην ιστορία του Champions League. Όλα αυτά μέχρι το γκολ του Μπερεζούτσκι στο 86' στο Μιλάνο, με το οποίο οι πρωταθλητές Γαλλίας... έμειναν σπίτι τους και οι φιλοξενούμενοι θα αρκεστούν με το Europa League!
Λιλ (Ρούντι Γκαρσία): Λαντρό, Μπέρια (84' Μπονάρ), Μπάσα, Σετζού, Ντεμπουσί, Μπαλμόν, Αζάρ, Μαβουμπά, Τζ. Κόουλ (69' Ομπρανιάκ), Παγέ (89' Ροντλέν), Σόου.
Τράμπζονσπορ (Σενιόλ Γκιουνές): Τόλγκα, Τσεχ, Γκλοβάτσκι, Κάτσαρ, Σερκάν Μπαλτσί, Τσελούστκα (33' Μιερζετζέφσκι), Ζοκορά, Κολμάν, Αλανζίνιο (65' Πάουλο Ενρίκε), Αλτίντοπ, Γιλμάζ (90+1' Γιουμλού).
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Αποτελέσματα
Λιλ-Τράμπζονσπορ 0-0
Ίντερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2
(51' Καμπιάσο - 50' Ντουμπία, 86' Β. Μπερεζούτσκι)
Τελική βαθμολογία
1. Ίντερ 10 (8-7)
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8 (9-8)
3. Τράμπζονσπορ 7 (3-5)
4. Λιλ 6 (6-6)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου