ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ανατροπή με Λέτο, «Κάτσο» και ψυχή!

Ο Παναθηναϊκός... απέδρασε με «τρίποντο» από την Πλατεία καθώς γύρισε το ματς με τον Πανιώνιο κερδίζοντας με 2-1!
«Λίφτινγκ» χωρίς Ζεσουάλδο
Η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα που συνδυάστηκε από μία πολύ κακή εμφάνιση ανάγκασε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να αλλάξει πρόσωπα στην αμυντική γραμμή, προτιμώντας τους Καντέ και Μαρίνο αντί των Σαριέγκι και Βύντρα. Πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έδωσε το παρών στην Νέα Σμύρνη, καθώς ως γνωστόν βρίσκεται στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Έτσι, λοιπόν, η ενδεκάδα που παρέταξε ο άμεσος συνεργάτης του Ζοσέ Γκόμες ήταν με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Σπυρόπουλο, δεξιά τον Μαρίνο και τους Καντέ, Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο και Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Κουίνσι, δεξιά ο Ζέκα, ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Λέτο.
Οι εκλεκτοί του Μάντζιου
Από την άλλη πλευρά, ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες δύο εκ των βασικών του «εργαλείων». Του Ριέρα που ήταν τιμωρημένος και του Όμο που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στην «κυανέρυθρη» εστία ήταν ο Ελευθερόπουλος, με τους Σιόβα και Τσότσαλιτς δίδυμο στα μετόπισθεν, τον Πετκάκη δεξιά και τον Κρίκβελια στα αριστερά της άμυνας. Κουμόρτζι και Ρόκας τα δύο χαφ στον άξονα, αριστερό «φτερό» ο Γουνδουλάκης, δεξιά ο Σκέμπρι και ο Σάμαρης πίσω από τον Κούτσι στο 4-2-3-1.
Δώρο Χριστουγέννων!
Το ημερολόγιο δείχνει 11 Δεκεμβρίου, μόλις 2 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τα δώρα την προηγούμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και τα συνέχισε πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στην Πλατεία. Ο Πανιώνιος είπε και «ευχαριστώ» και βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 9’. Κούτσι και Σκέμπρι βρέθηκαν ολομόναχοι στην μικρή περιοχή, καθώς οι «πράσινοι»… κοιμήθηκαν, ο Καπίνος απόκρουσε την κεφαλιά του Φινλανδού αλλά ο Σκέμπρι από κοντά… εκτέλεσε τον νεαρό πορτιέρο γράφοντας το 1-0. Στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά… δεν. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, ο Κλέιτον ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Λέτο αρνητικότατος και με εξαίρεση την πολύ καλή στιγμή του Κουίνσι στο 18’, το «τριφύλλι» δεν απείλησε την εστία του Ελευθερόπουλου. Τραγική εικόνα απέναντι σε έναν Πανιώνιο που απλά περίμενε στην άμυνα του και με σχετική ευκολία αναχαίτιζε τους κινδύνους.
Ανατροπή και… απόδραση!
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Είχε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Μια ατομική ενέργεια του Λέτο, όμως, και μια λάθος αντίδραση του Κρικβέλια έφταναν και περίσσευαν για να ισοφαρίσει το «τριφύλλι». Ο Αργεντινός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έφερε το ματς στα ίσια στο 61’. Από εκείνο το σημείο και μετά οι «πράσινοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, ο Πανιώνιος κλείστηκε για τα καλά και στο 75’ ο Κατσουράνης με υπέροχο πλασέ λύτρωσε την ομάδα του από την πιθανή γκέλα, χαρίζοντας ένα τεράστιας σημασίας και δυσκολίας «τρίποντο».Μάλιστα, και παρά το γεγονός πως οι «κυανέρυθροι» ήταν εκείνοι που έψαχναν το γκολ ο Παναθηναϊκός έχασε δύο… άχαστα στο φινάλε με τον Ρούντολφ και τον Λέτο.
MAN OF THE MATCH: Στο κακό πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ανεβάσει την ομάδα του και να δώσει ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας. Στην επανάληψη βοήθησε με τις σωστές μεταβιβάσεις στην «πολιορκία» και ήταν εκείνος που με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-1. Ο Κώστας Κατσουράνης πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και οδήγησε το «τριφύλλι» σε ένα μεγάλο «διπλό».
 Ο Σιμάο. Ο αμυντικός μέσος των «πρασίνων» έδωσε πολλές μάχες στον άξονα και τις περισσότερες τις κέρδισε. Βοήθησε πάρα πολύ με τα κλεψίματα του ενώ σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν αυτός που έπρεπε δημιουργικά. Για τους γηπεδούχους μακράν κορυφαίος ο Σκέμπρι που δημιουργούσε κινδύνους και πέτυχε και το γκολ της ομάδας του.
 Η αντίδραση του Πανιωνίου μετά το 1-0 επί της ουσίας κόστισε στον «ιστορικό» την ευκαιρία να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι γύρισαν ολοκληρωτικά στην άμυνα ενώ δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να κρατήσουν μπάλα και να βγάλουν αντεπιθέσεις στους ανοιχτούς χώρους που άφηνε ο Παναθηναϊκός.
 Ο Πανιώνιος μπαίνει από νωρίς μπροστά στο σκορ χάρη στην τραγική αντίδραση της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στην μικρή περιοχή βρέθηκαν τελείως μόνοι ο Κούτσι με τον Σκέμπρι και «τιμώρησαν» τους «πράσινους».
 Ο διαιτητής Κωνσταντινέας υποδεικνύει σωστά πέναλτι υπέρ του Λέτο, καθώς o Αργεντινός που έχει την διάθεση να πέσει ανατρέπεται από τον Κρικβέλια που μπαίνει άτσαλα στην φάση. Από κει και πέρα στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού και πριν ο Κατσουράνης σκοράρει, η μπάλα έχει περάσει την γραμμή από την κόντρα στον Κουμόρτζι αλλά ο επόπτης Τάτσης δεν κατακύρωσε το τέρμα.
Ο Παναθηναϊκός έκανε κατάθεση ψυχής απόψε στην Νέα Σμύρνη. Για δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν μακριά από το καλό του πρόσωπο αλλά έβγαλε προσωπικότητα στο γήπεδο και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν Πανιώνιο που το «πάλεψε» αλλά πλήρωσε τις αμυντικές του αδυναμίες.
Πανιώνιος (Μάντζιος): Ελευθερόπουλος (75` Σιδεράκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κβιρκβέλια, Σκέμπρι, Σάμαρης (79` Κολοβός), Κούτσι, Γουνδουλάκης (65` Μιλοβάνοβιτς), Ρόκας, Πετκάκης
Παναθηναϊκός (Γκόμεζ): Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Λέτο, Κουίνσι (72` Ρούντολφ), Ζέκα (90` Καραγκούνης), Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (81` Μαυρίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου