ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Κέρκυρα - Πάντελιτς 0-4!


Με τον Μάρκο Πάντελιτς να πετάει... φωτιές, ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών πέρασε «αέρας» από την Κέρκυρα επικρατώντας με 4-0 της ομώνυμης ομάδας!
Ο Σέρβος στράικερ σκόραρε τρεις φορές στο α' μέρος και μια στην επανάληψη και ήταν εξαιρετικός, φτάνοντας στην πρώτη θέση των «ερυθρόλευκων» σκόρερ τον Ραφίκ Τζιμπούρ με οκτώ τέρματα, τα οποία έχει σημειώσει σε τρία ματς! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες έχασαν πέναλτι με τον Μιραλάς στο 25'.
Ο Γκράθια, παρέταξε την Κέρκυρα με 4-5-1 με τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, δεξί μπακ ήταν ο Γκουστάβο, τα δύο στόπερ οι Μαϊστόροβιτς και Βενέτης και αριστερό μπακ ο Κοντοδήμος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Όσμαν, Χαμπλ και μπροστά τους έπαιξε ο Γραμμόζης. Αριστερό χαφ ήταν ο Αγρίτης, δεξί ο Καλαντζής και στην κορυφή ο Ιωάννου.
Από την άλλη, ο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-1-1. Παρά τις αλχημείες (σ.σ.: Τοροσίδης αριστερό μπακ, Χαβίτο που μπήκε αλλαγή δεξί μπακ, Μοντέστο ξεκίνησε δεξί μπακ κι έπαιξε ακόμα και δεκάρι προς το φινάλε), λόγω των απουσιών οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί.
Ο Μέγερι ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μοντέστο, τα δύο στόπερ οι Παπάζογλου και Μαρκάνο κι ο Τοροσίδης αριστερό μπακ. Αμυντικά χαφ Μανιάτης κι Ορμπάιθ και πιο μπροστά τους ο Φετφατζίδης σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Δεξί χαφ έπαιξε ο Αμπντούν, αριστερό ο Μιραλάς και στην κορυφή ο Πάντελιτς.
Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά και δίκαια πήραν το προβάδισμα στο 10' με τον Σέρβο στράικερ, έπειτα από λάθος απομάκρυνση των αμυντικών των Φαιάκων κι ασίστ του Φετφατζίδη. Το 0-2 ήρθε από κλέψιμο του Φετφατζίδη, κάθετη του βραχύσωμου άσου στον Τοροσίδη και σέντρα του τελευταίου στο κεφάλι του Πάντελιτς.
Στο 24' ο Μοντέστο περισσότερο κέρδισε πέναλτι, παρά το έκανε ο Μίχος, όμως ο Γκαλίνοβιτς νίκησε τον Μιραλάς. Στην εξέλιξη της φάσης η Κέρκυρα βγήκε στην κόντρα κι έφτασε μια ανάσα από το 1-2, όμως ο Μέγερι είπε «όχι» στον Ιωάννου έπειτα από την κούρσα και τη σέντρα του Γκουστάβο.
Το 0-3 έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Φαιάκων για κάτι καλό. Νέα κόντρα για τον Ολυμπιακό από αριστερά, σέντρα του Μιραλάς στο δεύτερο δοκάρι κι ο Πάντελιτς με κοντινό πλασέ έκανε το 0-3 στο 29'.
Κάπως έτσι τέλειωσε το ημίχρονο, ενώ στην έναρξη του β' μέρους ο Γκράθια γύρισε το σύστημα της Κέρκυρας σε 4-4-2 ρίχνοντας στο ματς τον Τσίγκα αντί του Χαμπλ. Η γηπεδούχος ομάδα μπήκε δυνατά κι απείλησε με την κεφαλιά του Ιωάννου στο 49', όμως και πάλι ο εξαιρετικός Μέγερι έδιωξε.
Αφού λοιπόν πέρασε ένα δεκάλεπτο πίεσης των Φαιάκων, που δεν απέφερε καρπούς, ο Ολυμπιακός χτύπησε άλλη μια φορά με τον Σέρβο επιθετικό. Στο 63' ο Μιραλάς εκτέλεσε κόρνερ κι ο Πάντελιτς έκανε το 0-4 με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε -όπως γίνεται εύκολα κατανοητό- διαδικαστικό χαρακτήρα (σ.σ.: έχασε ένα... άχαστο στο 69' ο Τσίγκας) κι έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες, έπειτα από την ήττα στην Τρίπολη και πανηγύρισε την τρίτη του διαδοχική νίκη. Στα αξιοσημείωτα η κακή απόδοση των δυο βοηθών, που έχασαν τις περισσότερες φάσεις, οι περισσότερες εις βάρος της Κέρκυρας.
Ετσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός πέρασε στη δεύτερη θέση, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο από την ΑΕΚ.
ΣΚΟΡΕΡ: 10', 18', 29', 63' Πάντελιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κόρινθος)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Μίχος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής (62' Γιάντσης), Αγρίτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (46' Τσίγκας), Κοντοδήμος (21' λ.τ. Μίχος), Οσμαν, Γκουστάβο, Ιωάννου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Μοντέστο, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (55' Χαβίτο), Μανιάτης, Αμπντούν (59' Μόνχε), Φετφατζίδης, Μιραλάς (66' Ποτουρίδης), Πάντελιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου