ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτος και καλύτερος!

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε αήττητος (1-1 με Ρούμπιν) τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League, πήρε την πρώτη θέση και περιμένει τα καλά νέα στην κλήρωση της Παρασκευής!
Βασικός ο Γλύκος
Η έκπληξη έγινε από τον Λάζλο Μπόλονι αυτή την φορά στην θέση του τερματοφύλακα. Ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Ντάριο Κρέσιτς και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Γλύκο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κάνει ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι και μάλιστα σε ευρωπαϊκό.

Μέσα ο Μαλεζάς
Οι υπόλοιπες ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες με βάση τις δοκιμές που έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ τις προηγούμενες ημέρες . Δεξιά ο Έττο και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Τσιρίλο μαζί με τον Μαλεζά παρότι δοκιμάστηκε για παρτενέρ του Ιταλού ο Μπαλάφας. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Αρίας. Επιτελικό χαφ ο Ίβιτς, ενώ στις πτέρυγες οι Γεωργιάδης και Βιερίνια. Τέλος στην επίθεση ο Αθανασιάδης.
Με όλα τα όπλα τους οι Ρώσοι
Ο Κούρμπαν Μπερντίεφ αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με σχήμα 4-2-3-1 προσδοκώντας πως θα του δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ριζίκοφ, δεξί μπακ θα είναι ο Καλέσιν και αριστερό ο Ανσάλντι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σαρόνοφ και Μπογκέτι. Αμυντικά χαφ οι Νάτσο και Νόμποα, στις πτέρυγες αριστερά ο Καραντενίζ και δεξιά ο Νέμοφ Στην επίθεση ο Βαλντές, έχοντας από πίσω του τον Μάρτινς.
Χωρίς άγχος ο ΠΑΟΚ
Ιδανικότερο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ ούτε ο ίδιος ο Λάζλο Μπόλονι θα μπορούσε να περιμένει. Ο Δικέφαλος του Βορρά βγήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άγχος και αυτό φάνηκε από τις κινήσεις των παικτών του στα πρώτα λεπτά. Οι Ρώσοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να ελέγξουν το κέντρο και να γίνουν πιο πιεστική στην εστία του Γλύκου.
Πέναλτι και αποβολή
Αυτά μέχρι το 11ο λεπτό γιατί η συνέχεια ήταν τελείως διαφορετική. Στο 12ο λεπτό ο Βιερίνια έκλεψε την μπάλα και την πέταξε μπροστά στον ταχύ Γεωργιάδη. Ο νεαρός επιθετικός πέρασε πρώτα τον Μπογκέτι και ήταν φάτσα κάρτα με την εστία του Ριζίκοφ.
Η μαγκιά του Γεωργιάδη
Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θέλησε να κάνει την προσπάθεια του ακόμα πιο εντυπωσιακή. Επιχείρησε λοιπόν να περάσει τον Ρώσο τερματοφύλακα χωρίς επιτυχία κι αυτό γιατί ο Ριζίκοφ τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα ο διαιτητής να υποδείξει το σημείο του πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα της Καζάν. Ο Βιερίνια έστησε την μπάλα στα 9 βήματα και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.
Το κομποσκοίνι και το λάπτοπ
Ο Κούρμπαν Μπερντίεφ «πάγωσε» με την εξέλιξη του αγώνα. Οι προσευχές του, αλλά και το κομποσκοίνι που κρατούσε από το ξεκίνημα του αγώνα δεν έφερε γούρι στον προπονητή της Ρουμπίν Καζάν. Η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ, έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ενώ στον πάγκο των Ρώσων ανοίχτηκε και φορητός υπολογιστής προκειμένου να πληροφορούνται live την αναμέτρηση Σάμροκ Ρόβερς-Τότεναμ.
Είχε το πάνω χέρι στο τερέν
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να απολαμβάνουν τον αγώνα καθώς ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά και με αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή της μπάλας όμως δεν προσπάθησαν για το κάτι παραπάνω. Οι Ρώσοι συνηγόρησαν στον να δώσουν χώρο στους αντιπάλους τους και με αντεπιθέσεις προσπαθούν να πετύχουν έστω το χρυσό γκολ που θα σημαίνει και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάντως το σκορ στο Δουβλίνο εκείνη την ώρα ήταν 0-3 υπέρ της Τότεναμ.
Αδράνησε και 1-1
Με χτύπημα α λα κόμπρα η Ρουμπίν Καζάν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου(48’) πέτυχε την ισοφάριση ξαφνιάζοντας τόσο ΠΑΟΚ, όσο και την Τότεναμ που στο Δουβλίνο στο πρώτο ημίχρονο ήταν μπροστά με 3-0. Ο Καραντενίζ έκανε τη σέντρα και ο Βαλντές χωρίς να υπάρχει αμυντικός του Δικεφάλου να τον περιορίσει με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-1
Τα γκάζια του Μπόλονι
Ο Μπόλονι έβαλε τις φωνές στους παίκτες για την συμπεριφορά που έδειξαν στην φάση του γκολ της Καζάν. Η Καζάν οπισθοχώρησε και πάλι με τον ΠΑΟΚ να έχει πλέον χώρο να κινηθεί και να βγαίνει όλος μπροστά για να μπορέσει να βάλει το γκολ της νίκης. Σε διάστημα τεσσάρων λεπτών ο Δικέφαλος δημιούργησε δύο πολύ καλές στιγμές στα καρέ του Άρλα. Στο 53'ο Βιεϊρίνια από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να ί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ρούμπιν Στο 57' ο Γεωργιάδη από την μεγάλη περιοχή των ρώσων έκανε το σουτ και τον Αρλάουσκις να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.
Αγκαλιές και χειροκρότημα
Ο αγώνας τελείωσε με τις δύο ομάδες ευχαριστημένες από το τελικό αποτέλεσμα καθώς τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ρουμπίν Καζάν πέρασαν στους «32» αφήνοντας εκτός την Τότεναμ. Πάντως από φάσεις μια ήταν όλη κι όλη μέχρι το τέλος του αγώνα. Στο 89’ ο Λίνο έκανε τη σέντρα και ο Φωτάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ .
 Η προσπάθεια του Γεωργιάδη να περάσει αρχικά τον Μπογκέτι και στην συνέχεια να πιστέψει στον εαυτό του και να επιχειρήσει να περάσει και τον Ριζίκοφ έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακα.
 Τα δύο γκολ που σημειώθηκαν στην Τούμπα προήλθαν από λάθη που υπέπεσαν οι αμυντικές γραμμές των δύο ομάδων. Στην κόντρα επίθεση του ΠΑΟΚ δεν υπήρχε αμυντική γραμμή της Καζάν, είχε εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στην ισοφάριση.
 Τέσσερις ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ τόσο εκτός γηπέδου με διάφορα χάπενινγκ, αλλά και στις κερκίδες όπου δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τραγουδάνε και να βοηθούν την ομάδα του Μπόλονι.
 Το δεύτερο ημίχρονο του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ρουμπιν Καζάν θύμισε κατά πολύ το πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν μετριότατος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα την εστία των Ρώσων παρότι είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα.
 Ο Ντανιέλε Ορσάτο ήταν αρκετά καλός στις υποδείξεις του. Τον βοήθησε το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πολλές αμφισβητούμενες φάσεις.
 Η ισοπαλία με την Ρουμπίν δεν αποδείχθηκε μοιραία για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος τερμάτισε πρώτος στον όμιλο και ευελπιστεί αύριο στην κλήρωση για τους «32» να έχει μια κλήρωση στα μέτρα γιατί όπως έλεγε ο Ζήσης Βρύζας: «Στόχος είναι η ομάδα φέτος να κάνει φέτος στην Ευρώπη το κάτι παραπάνω»
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Αρίας, Ίβιτς(80’ Φωτάκης), Γεωργιάδης(73’ Σαλπιγγίδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης
Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Μάρτινς,(61’ Μπιστροφ) Νέμοφ, Νομπόα, Βαλντέζ, Καλέσιν, Μπογκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Σαρόνοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου