ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πιο... Ατρόμητος δεν γίνεται!

Η φετινή ΑΕΚ έχει όρια και ο Ατρόμητος της τα... υπέδειξε. Αν και του κλάπηκε πέναλτι, την υπέταξε 1-0 και την απομάκρυνε από την κορυφή. Ο Νίκος Κωστένογλου έδωσε τελικά θέση βασικού στον Λυμπερόπουλο, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αφήνοντας στον πάγκο τον Σιαλμά και περίμενε από την ΑΕΚ να πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να επιβάλει τον δικό της ρυθμό. Αυτό, τουλάχιστον, θα πίστευε κάποιος ότι θα γινόταν αλλά η Ένωση έδειξε μια διάθεση από την έναρξη του αγώνα να... προσαρμοστεί στο παιχνίδι του αντιπάλου.

Ο Ατρόμητος είχε ένα αμυντικό χαφ, η ΑΕΚ... δύο, οι λάθος πάσες διαδέχονταν η μία την άλλη εκατέρωθεν και καλή φάση δεν μπορούσε να δημιουργηθεί με τίποτα. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν φανερό ότι χρειάζονταν έναν οργανωτή (Γκερέιρο) στο χώρο του κέντρου, τα λάθη συνεχίζονταν και ο τραυματισμός του Λυμπερόπουλου στο 31' για να αντικατασταθεί από τον Σιαλμά, θεωρητικά δεν ευνοούσε τα πλάνα του προπονητή της Ένωσης.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κωστένογλου προχώρησε στη δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ, βάζοντας τον Μπερνς αντί του Κλωναρίδη. Αν αυτό ήταν έκπληξη, το γεγονός ότι ο Αυστραλός κινήθηκε προς την... κορυφή, για να πάει ο Σιαλμάς στην αριστερή πλευρά, ήταν ακόμη μεγαλύτερη!
Στο 51', όμως, πάντως, έγινε η φάση της αγωνιστικής με το λάθος του βοηθού Γκάγκα που... κρέμασε τον Σπάθα (που είχε δείξει πέναλτι), λέγοντας πως είναι φάουλ και όχι πέναλτι το μαρκάρισμα του Σιαλμά στον Σκόνδρα... ένα μέτρο εντός περιοχής! Η κατάσταση ξέφυγε στο Περιστέρι, οι Δώνης και Δημητριάδης αποβλήθηκαν και με την επανέναρξη του ματς, στο 58', ο Σφακιανάκης με σουτ έκανε το 1-0! Προηγουμένως, όμως, είχε κάνει χέρι ο Μήτρογλου σε απομάκρυνση αμυντικού...
Οπως και να έχει, ο Ατρόμητος είχε πετύχει αυτό που ήθελε, να πάρει το προβάδισμα δηλαδή, οπότε στη συνέχεια το μόνο που είχε να κάνει ήταν να κρατήσει το προβάδισμα. Ο Δώνης θα πρέπει να ευχαριστήσει τον... Σιαλμά για αυτό, καθώς στο 64' ο Μπέλεκ τον έβγαλε σε εκπληκτικό τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ!
Η είσοδος του Δημούτσου αντί του Μπέλιτς έγινε για να ενισχυθούν οι γηπεδούχοι στο χώρο του κέντρου, ο Κωστένογλου έβγαλε τον Μάκο για να περάσει τον Γκερέιρο θέλοντας να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του αλλά ουσιαστικά αποτέλεσμα δεν είδε. Η ΑΕΚ φοβήθηκε το ματς και το πλήρωσε με την πρώτη της ήττα μετά από πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα...

Man of the match: Δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό. Απλά, έβαλε το γκολ που έκρινε τον αγώνα. Σε ένα τόσο κακό παιχνίδι, δε χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο ο Σφακιανάκης.
 Ο βοηθός Γκάγκας... χαντάκωσε τον Σπάθα με την υπόδειξη του για φάουλ και όχι για πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου, στη φάση του 51ου λεπτού.
Ο Γιαννούλης τα πήγε πολύ καλά στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ατρόμητου. Περιόρισε τον Μπέλεκ και παράλληλα προσπαθούσε να βγει και μπροστά για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του από την πλευρά του.
 Επειδή για τη διαιτησία γράφουμε παρακάτω, αγωνιστικά η γκάφα είναι το απίστευτο χαμένο τετ α τετ του Σιαλμά για να ισοφαρίσειστο 64'.
 Στη φάση που ζητάει πέναλτι ο Ατρόμητος είναι πέναλτι και αποτελεί... έγκλημα το γεγονός ότι δόθηκε φάουλ. Ο Σπάθας πήγε προς τη βούλα αλλά τον πήρε στο λαιμό του ο βοηθός Γκάγκας. Από εκεί και πέρα, στη φάση του 1-0 για τον Ατρόμητο, υπάρχει χέρι του Μήτρογλου σε απομάκρυνση αμυντικού και θα μπορούσε να δοθεί φάουλ και να σταματήσει η φάση. Υπήρξαν και κάποια οφσάιντ, εκατέρωθεν, που... χάθηκαν.
 Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο για να μη χάσει και όταν το κάνει αυτό, χάνει... Ο Κωστένογλου άργησε να ρίξει στο ματς τον Γκερέιρο για να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του ενώ θα έπρεπε να δοκιμάσει στην κορυφή και τον Μπέλεκ (όπως έκανε με Λυμπερόπουλο, Σιαλμά και Μπερνς ακόμη). Το συμπέρασμα είναι ότι τη στιγμή που η Ένωση έπρεπε να δείξει ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, δεν τα κατάφερε...
Οσο για τον Ατρόμητο, ήταν σωστά παραταγμένος στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη (παρά να μη χάσει) και δικαίως την πήρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου