ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η Ιντερ καταρρέει, η Ουντινέζε πετάει!

Την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε στο 89', τώρα έχασε! Ο Πατζίνι έστειλε την μπάλα... στον Θεό στο πέναλτι και η Ιντερ ηττήθηκε με 1-0 στο Μιλάνο από την Ουντινέζε!Ο Κλαούντιο Ρανιέρι επέλεξε για επιθετικό δίδυμο τους Μιλίτο-Πατζίνι ενώ είχε στο αρχικό σχήμα και τον Φαραόνι για να κινείται δεξιά, με τον Αλβάρεζ σε αντίστοιχο ρόλο αριστερά. Το ματς άρχισε με την Ουντινέζε, πάντως, να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να κυκλοφορεί την μπάλα και να ψάχνει τις κάθετες μπαλιές προς τον Ντι Νατάλε για να βρεθεί αυτός σε θέση βολής.

Ο αρχηγός της ομάδας του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, όμως, ήταν πάντα ένα... κλικ πιο γρήγορος και έτσι έβγαινε οφ σάιντ. Μετά το πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο το ματς κύλησε με τους φιλοξενούμενους να μην κινδυνεύουν, οι Νερατζούρι πήραν σιγά-σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να μεταφέρουν το ματς στο μισό γήπεδο.
Η εκτέλεση φάουλ του Μιλίτο, όμως, στο 29' έφυγε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Τιάγκο Μότα βρέθηκε τετ α τετ αλλά ο Χαντάνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ που έγινε. Η Ιντερ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, πίεζε αλλά στο γκολ δεν έφτασε στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε 0-0 με τις δύο ομάδες να ζητάνε από ένα πέναλτι για χέρι των Μπενάτια και Τιάγκο Μότα, με τον διαιτητή σωστά να μην καταλογίζει κανένα εκ των δύο.
Γκολ ο Ισλα, μοιραίος ο Πατζίνι!
Στην ανάπαυλα ο Ρανιέρι αντικατέστησε τον Αλβάρεζ με τον Ναγκατόμο και περίμενε κάτι καλύτερο από την ομάδα του αλλά η Ουντινέζε ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ντι Νατάλε και έχοντας κόψει στα δύο τους Νερατζούρι, δε δυσκολεύονταν να κρατάνε την μπάλα στην κατοχή τους και να βγαίνουν γρήγορα μπροστά, καθώς η Ιντερ δεν αναπτυσσόταν ορθόδοξα και άφηνε πολλούς κενούς χώρους.
Ετσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Ουντινέζε, σε αντεπίθεση δηλαδή, στο 69' όταν ο Ισλα αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση πάσαρε στον Ντι Νατάλε που ήταν οφσάιντ. Στο 73', όμως, οι Μπιανκονέρι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, όταν ο Ντι Νατάλε έδωσε στον Φλόρο Φλόρες, αυτός άνοιξε ωραία για τον Ισλα και το πλασέ του τελευταίου νίκησε τον Ζούλιο Σέζαρ για το 0-1!
Η Ιντερ βγήκε μαζικά μπροστά για την ισοφάριση αλλά στα τελευταία λεπτά έγιναν... όλα!
Αρχικά, στο 85' ο Ζανέτι αποβλήθηκε για το πέναλτι στον Αρμέρο αλλά ο Ντι Νατάλε που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Ζούλιο Σέζαρ. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 89', δόθηκε πέναλτι υπέρ των Νερατζούρι για ανατροπή του Μιλίτο από τον Φερονέτι αλλά ο Πατζίνι... γλίστρησε ακριβώς πριν σουτάρει από τα 11 βήματα και έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ!
Η Ουντινέζε έμεινε αμέσως μετά με 10 παίκτες κι αυτή καθώς ο Φερονέτι συνέχιζε να διαμαρτύρεται αλλά το 0-1 δεν άλλαξε, με την ομάδα του Γκουιντολίν να συνεχίζει την εκπληκτική πορεία της -ισόβαθμη με Μίλαν, +1 από Γιουβέντους με ένα ματς περισσότερο- την ώρα που η Ιντερ δείχνει να μην μπορεί να συνέλθει με τίποτα...
Οι συνθέσεις
Ιντερ (Κλαούντιο Ρανιέρι):
Ζούλιο Σέζαρ, Ζανέτι, Ρανόκια, Σάμουελ, Κίβου (80' Στάνκοβιτς), Φαραόνι (62' Ζάρατε), Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο, Αλβάρεζ (46' Ναγκατόμο), Πατζίνι, Μιλίτο.
Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Φερονέτι, Μπάστα, Ισλα, Πίντζι, Ασαμόα, Αρμέρο, Τόρζε (62' Φλόρο Φλόρες), Ντι Νατάλε (91' Εκστραντ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου