Μετά από καιρό ο Βαλβέρδε είδε αρκετές λύσεις στη διάθεσή του, με τον Βάσκο να προβαίνει σε αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγερι, την αμυντική τετράδα συνέθεσαν οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο και Χολέμπας. Οι Μανιάτης και Μοντέστο οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τον Νταβίντ Φουστέρ σε ελεύθερο ρόλο. Οι Κέβιν Μιραλάς και Γιάννης Φετφατζίδης βρέθηκαν στις δύο πτέρυγες, με τον Τζιμπούρ να επιστρέφει στην ενδεκάδα έπειτα από δυο ματς..

Tέρμα με το καλημέρα
Ο Βαλβέρδε ζητούσε γκολ από το πρώτο μέρος, ώστε το άγχος να μην γίνει εμπόδιο και οι παίκτες του δεν του χάλασαν το χατήρι! Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά, έβαλαν τον ΠΑΣ στην περιοχή του και άρχισαν το... σφυροκόπημα. Το γκολ δεν άργησε να έρθει αποζημιώνοντας με την ομορφιά του το Καραϊσκάκη. Ο Φουστέρ συνδυάστηκε με τον Μοντέστο, ο Κορσικανός τους την έστρωσε ιδανικά και ο Ισπανός με βολίδα έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φεγκρούς. Οι γηπεδούχοι... κράτησαν μέχρι το 15', μετά χάθηκε κυκλοφορία, ο ρυθμός έπεσε και ο Ολυμπιακός έδειχνε πως είχε απολέσει τη φρεσκάδα του. Οι Φετφατζίδης, Μιραλάς ήταν φλύαροι, ο Τζιμπούρ δεν έπαιρνε μπαλιές και το κέντρο των Πειραιωτών έμοιαζε... εγκλωβισμένο στο πολύ καλό στήσιμο του ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κινητικοί, αν και μπροστά δεν είχαν την ευκαιρία να απειλήσουν, με τον Ολυμπιακό να κρατά, αλλά να μην έχει «όρεξη» για περισσότερα.
Ανατροπή και... γκολ
Η φάση που.... ξύπνησε το ματς ήταν στο 40' με τον Λίλα να φεύγει μπροστά, τον βοηθό να αφήνει το ματς, αφού οφσάιντ ήταν ο συμπαίκτης του και τον Μέγερι να τον ανατρέπει με τον διαιτητή όμως να μην σφυρίζει την παράβαση και τους Γιαννιώτες να διαμαρτύρονται έντονα. Γκολ όμως είχαμε, αφού στο 43' στην πρώτη καλή επίθεση του Ολυμπιακού μετά το πρώτο τέταρτο, οΤοροσίδης έβγαλε τη σέντρα, ο Φετφατζίδης έκοψε τη φόρα της και η μπάλα έφτα «λουκούμι» στον Τζιμπούρ που... έφτασε τους Πάντελιτς, Μιραλάς στα εννέα γκολ.
Σκεφτόταν τις διακοπές...
Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα εντός έδρας ματς, έμεινε στο πλεονέκτημά των δυο τερμάτων, ωστόσο αυτή τη φορά δεν το... πλήρωσε! Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν διάθεση, τα άκρα δεν απειλούσαν, όπως και ο άξονας δεν έδινε ώθηση. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε όταν ο Ορμπάιθ πέρασε στη θέση του Μοντέστο στο 65'. Μάλιστα, η καλύτερη φάση ανήκε στον ΠΑΣ, αφού στο 66' το λάθος του Μανιάτη, το εκμεταλλεύτηκε ο Μπακαγιόκο, ωστόσο η προσπάθειά του του δεν βρήκε στόχο. Στο ματς όμως είχαμε και... επανεμφάνιση του Γέστε, ο οποίος μπήκε στο 76', χωρίς πάντως η παρουσία του να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΣ.
 Ο Ράφικ Τζιμπούρ επέστρεψε στην ενδεκάδα, αλλά και στα γκολ, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη των ερυθρόλευκων. Ο Αλγερινός είχε διάθεση και όποτε έπαιρνε μπάλα γινόταν απειλητικός, κάτι άλλωστε που συνέβη στη φάση του 43' όταν από το... στρώσιμο του Φετφατζίδη ο Τζιμπούρ έκανε το ιδανικό τελείωμα
 Ο Μπάλας Μέγερι δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα του, δεν είχε τις ιδανικές τοποθετήσεις αλλά και αντιδράσεις, ειδικότερα στις μεταβιβάσεις, ενώ στη φάση του πέναλτι δεν είχε την καλύτερη αντιμετώπιση. Μέτριο βράδυ και για τον Φετφατζίδη, ο οποίος δεν έδειξε ιδιαίτερη όρεξη από τα άκρα.
 Ακόμα ένα γκολ από τον Φουστέρ, ο οποίος με το γρήγορο γκολ του βοήθησε τον Ολυμπιακό να ξεπεράσει το άγχος ενός αγώνα – παγίδα. Κινητικός ο Ισπανός, είχε διάθεση, όρεξη, ενώ το τέρμα του ίσως αναδειχθεί το καλύτερο της αγωνιστικής.
 Δεν υπήρχαν πολλά λάθη στο ματς, ένα από αυτά όμως λίγο έλειψε να βάλει τον ΠΑΣ μέσα στο παιχνίδι. Στο 66' το λάθος γύρισμα του Μανιάτη έβαλε τον Μπακαγιόκο σε θέση βολής, ωστόσο ο τελευταίος αστόχησε.
 Η φάση που θα συζητηθεί έγινε ένα λεπτό πριν το 2-0, δηλαδή όταν το σκορ ήταν ρευστό. Σε κάθετη πάσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Λίλα έρχεται από κανονική θέση και επιχειρεί να πλασάρει τον Μέγερι. Ο Ούγγρος βρίσκει τη μπάλα, όμως αυτή περνά από πάνω του και με τη φόρα που έχει, πέφτει πάνω στον παίκτη των Ιωαννίνων. Από τη σφοδρή σύγκρουση μάλιστα ο Λίλα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Δύσκολη φάση που ελέγχεται α) Για το αν στην κάθετη μπαλιά, ο δεύτερος παίκτης των Ιωαννίνων κάνοντας κίνηση προς τη μπάλα (δεν την άγγιξε πάντως) επηρεάζει τη φάση. β) Για το αν το γκρέμισμα του Λίλα από τον Μέγιερι είναι πέναλτι. Συμπερασματικά, η φάση είναι δύσκολη και στις δύο περιπτώσεις, αλλά φαίνεται πως ορθά αφήνει τον Λίλα να συνεχίσει και λανθασμένα δεν υποδεικνύει πέναλτι.
Στο δεύτερο μέρος, ο Μπεσέρα του ΠΑΣ ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ενώ βρισκόταν σε επικίνδυνη θέση. Διαβάστε και την άποψη του Ηρακλή Αντύπα στο Live Chat (20.12)
 Ακόμα μια εντός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό χωρίς να πείσει με την εικόνα του. Μπορεί να πέτυχε γρήγορο γκολ, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, χωρίς όρεξη, κίνηση οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, ενώ ο ΠΑΣ διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι που σίγουρα θα έφερνε τους Πειραιώτες σε δύσκολη θέση. Τη λύση έδωσε ο Τζιμπούρ, ο οποίος έφτασε τα 9 τέρματα. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +4 από τον Παναθηναϊκό, θα πάρει ανάσες, ενώ θα παρουσιαστεί με περισσότερες λύσεις τη νέα χρονιά
 Photo Gallery