ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κρητικό «γλέντι» στην Πλατεία!


Με... φόρα από το Καραϊσκάκη πήγε στη Νέα Σμύρνη ο ΟΦΗ, κι αν κόντρα στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρίποντο» και… περιορίστηκε στο «Χ», το πέτυχε κόντρα στον Πανιώνιο (3-1).

Οι Κρητικοί πέτυχαν μια παλικαρίσια νίκη στην Πλατεία, την ώρα που από πλευράς γηπεδούχων φάνηκαν, γι ακόμη μια φορά, οι αδυναμίες του συνόλου του Τάκη Λεμονή.Το πρώτο σουτ του αγώνα ήρθε στο 1ο μόλις λεπτό από τον Σουμπίνιο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κούτσι να απειλήσει, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ζορντι. Στο 20' ο Μιλοβάνοβιτς έστειλε την μπάλα άουτ και στο 25' ο Σίσιτς έκανε το ωραίο σουτ αλλά η παρεμβολή του Τσότσαλιτς με κεφαλιά έσωσε τον Πανιώνιο.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 26', όταν ο Σίσιτς έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, σε χτύπημα κόρνερ του Σουμπίνιο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, κάνοντας το 1-0 για τον ΟΦΗ.
Οι Κρητικοί είχαν το… πάνω χέρι, την ώρα που ο Πανιώνιος αδυνατούσε να αντιδράσει και στο 36' ήρθε η βολίδα του Μάντζιου να «παγώσει» εκ νέου τις κερκίδες. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου έφερε με ωραία κίνηση την μπάλα στο δεξί και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους γηπεδούχους.
Στην επανάληψη, οι «κυανέρυθροι» μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν τα δεδομένα και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να μειώσουν με τον Κούτσι και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, στο 66'.
Ο Πανιώνιος ανέβασε ρυθμούς κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έφταναν στην ισοφάριση, ήρθε η εκπληκτική συνεργασία των δύο κορυφαίων «Κρητικών», Μάντζιου και Σίσιτς να τους δώσει το… τελειωτικό χτύπημα! Στο 80', ο Μάντζιος πάσαρε ιδανικά στον Σίσιτς και ο τελευταίος έστειλε με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, «καθαρίζοντας» το παιχνίδι.
Ο ΟΦΗ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη εκτός έδρας και έφτασε τους 12 βαθμούς στην βαθμολογία, την ώρα που ο Πανιώνιος βρέθηκε… αντιμέτωπος και με την τύχη, κυρίως στο τελευταίο μισό του αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του, απέναντι στο αποτελεσματικό και σε κάποιες στιγμές τυχερό σύνολο του Νίκου Αναστόπουλου.
Διακοπές λόγω συνθημάτων
Και πάλι πανό και πάλι συνθήματα… Αιτία για αρκετές ολιγόλεπτες διακοπές του αγώνα έγιναν τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών του Πανιωνίου. Αρχικά, οι Νεοσμυρνιώτες τα… έβαλαν με τον Σίσιτς αλλά σύντομα τον… διαδέχτηκε ο πρωθυπουργός. Και όχι με… κομψό τρόπο. Παράλληλα, με το ξεκίνημα της αναμέτρησης υψώθηκε πανό με καυστικό περιεχόμενο για τους πολιτικούς της χώρας, όμως, έμεινε για λίγα μόλις λεπτά.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 66' Κούτσι – 26', 80' Σίσιτς, 36' Μάντζιος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσότσαλιτς, Σιόβας, Γουνδουλάκης - Κάλαϊτζιτς, Ρόβας, Σίσιτς
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής):
Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Πετκάκης (46' Αυλωνίτης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης (78' Κολοβός), Κουμορτζί, Σάμαρης, Κούτσι, Μιλοβάνοβιτς (46' Ρόκας)
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς (83' Βερόν), Ζόρντι Λόπεζ (77' Κάταϊ), Σουμπίνιο (72' Ρόβας), Σίσιτς, Χόρχε Λόπεζ, Μάντζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου