ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πάτησε τον Άρη και την... κορυφή!

Το «κάζο ΟΦΗ» έγινε μάθημα για τον Ολυμπιακό! Αν και κινδύνεψε στο φινάλε, έφυγε (3-2) νικητής από το «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη και βρέθηκε πάλι πρώτος!Πρεμιέρες είχαμε σήμερα στον Άρη για προπονητή και παίκτες. Ο Μίχαλ Πρόμπιερτζ τελικά κάθεται στον πάγκο των «κίτρινων» έχοντας δίπλα του τον Νίκο Πασσιαλή. Όποιος κι αν αποφάσισε την 11αδα έχει πολλές εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια ο Γιακούμποβιτς, δεξιά ο Καζναφέρης και αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ντίκο και Σανγκαρέ. Αμυντικάχαφ οι Φατί και Βράνιες. Στον άξονα ο Ουμπιντες, στις πτέρυγες οι Καστιγιο και Γιαννιώτας. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Σολτάνι.

Με Μόνχε βασικό
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με το γνωστό 4-3-3 παρέταξε τους Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Τοροσίδης και αριστερά ο Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλος. Στο κέντρο ο Ορμπάιθ σε ρόλο κόφτη με τους Μοντέστο και Ιμπαγάσα να παίζουν λίγο πιο μπροστά. Στην επίθεση ο Τζεμπούρ και στις πτέρυγες οι Μόνχε και Μιραλάς.
Βγήκε παθιασμένα
Ο Άρης βγήκε με πάθος στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε με τον ενθουσιασμό να γίνεται απειλητικός στην εστία του Μέγιερι. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς ξεκινήσουν την άμυνα τους από πολύ ψηλά θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να αφήσουν εκτεθειμένους τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη δεν πιάστηκαν στον ύπνο και προσπάθησαν να ελέγξουν το κέντρο. Τα σουτ των Καστίγιο και Σολτάνι είτε πέρασαν άουτ είτε κόρνερ.
Πάλι ο Τρομοκράτης
Στο 7ο λεπτό ο Ολυμπιακός χωρίς να το πιστέψουν και οι ίδιοι οι παίκτες του Βαλβέρδε προηγήθηκαν στο παιχνίδι με τον Τζεμπούρ. Μετά από κόρνερ του Χολέμπας και αναμπουμπούλα στην άμυνα η μπάλα θα φτάσει στον Τζιμπούρ που σε κενή εστία θα ανοίξει με σουτ το σκορ.
Πιο ήρεμος ο Ολυμπιακός
Μετά το γκολ του Ολυμπιακού οι ερυθρόλευκοι πήρανε τα πάνω τους και πιο εύκολα μεταβίβαζαν την μπάλα. Οι «κίτρινοι» έδειχναν πιο αγχωμένοι με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπείς στο λάθος. Οι φιλοξενούμενοι πιο εύκολα έφτανα στα καρέ του Γιακούμποβιτς με τους Χολέμπας στο 17’ και Μόνχε στο 18’ να απειλούν την εστία του Ελβετού τερματοφύλακα. Η καλύτερη στιγμή χάθηκε και πάλι από τον Τζεμπούρ στο 22ο λεπτό. Λάθος διώξιμο του Φατί η μπάλα στον Γαλλοαλγερινό επιθετικό του Ολυμπιακού όμως το σουτ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άρη.
Παράπονα για Ποντίκη
Οι «κίτρινοι» έχουν έντονα παράπονα από τον δεύτερο επόπτη Κωνσταντίνο Ποντίκη καθώς σε δύο-τρεις περιπτώσεις έκοψε αντεπίθεση του Άρη. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες όχι μόνο από τους παίκτες και τον πάγκο των «κίτρινων», αλλά και από τις κερκίδες.
Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα
Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν εγκλωβισμένοι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους και δεν μπορούσαν οι «κίτρινοι» ούτε από τις πτέρυγες, ούτε από τον άξονα να αναπτυχθούν. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ και πάλι από στημένη φάση. Στο 28’ μετά από φάουλ του Ιμπαγάσα ο Μοντέστο θα πάρει κεφαλιά και θα την στείλει για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Άρη. Τεράστια η ευθύνη του Γιακούποβιτς στην φάση του τέρματος με τον τρόπο που βγήκε και έπιασε αέρα.
Μέσα ο Τόχα έξω ο Βράνιες
Ο Μίχαλ Πρόμπιερτζ βλέποντας πως η ομάδα του έχει αρκετά προβλήματα στον χώρο του κέντρου αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Τόχα στην θέση του Βράνιες με την προσδοκία ότι ο Άρης θα ανέβει αγωνιστικά.
Γλίτωσε το 0-3
Την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου την έχασε ο Ολυμπιακός με τον Μέλεμπεργκ. Στο 54' ο Σουηδός αμυντικός του Ολυμπιακό βρέθηκε απέναντι στον Γιακούποβιτς όμως το πλασέ του απέκρουσε με αυτοθυσία ο Ελβετός τερματοφύλακας ο οποίος χτύπησε και στο κάθετο δοκάρι.
Ανέβηκε ο Άρης
Ο Άρης με την παρουσία του Τόχα έδειχνε να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου. Η αντικατάσταση του Σολτάνι με τον Γιάκομπ έφερε τους Θεσσαλονικείς να πιο κοντά όχι στο γκολ αλλά στα καρέ του Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει κατεβάσει ταχύτητα και να παίζει πιο συντηρητικά.
Δοκάρι με τον Μόνχε
Όμως σε μια ξαφνική αντεπίθεση έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Στο 69’ ο Μόνχε μόνος απέναντι από τον Γιακούμποβιτς επιχείρησε να τον κρεμάσει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ενώ στην επαναφορά το σουτ και πάλι του Μόνχε έστειλε την μπάλα άουτ.
Ξύπνησε με το γκολ του Τόχα
Ο καλύτερος παίκτης του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ο Κάρλος Τόχα πέτυχε την μείωση του σκορ 1-2 στο 77’ δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στα τελευταία 12 λεπτά του αγώνα. Ο Φατί παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στον Σανκαρέ που την στέλνει στον Τόχα, ο οποίος αν και αρχικά μπερδεύτηκε κατάφερε να κάνει την προβολή και να μειώσει το σκορ.
Φινάλε θρίλερ!
Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά καθώς Ολυμπιακός και Άρης πέτυχαν από ένα γκολ. Οι ερυθρόλευκοι στο 83' έκαναν το 1-3 και πάλι από στημένη φάση. Ο Χολέμπας εκτέλεσε φάουλ με τον Μακούν να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα του Γιακούμποβιτς. Η απάντηση του Άρη ήρθε αμέσως. Στο 84ο λεπτό ο Φατί με κεφαλιά μείωσε ξανά το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από σέντρα του Μίσελ.
MAN OF THE MATCH: Εδώ υπάρχει πρόβλημα για το ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα. Αυτοί που πέτυχαν τα γκολ ή αυτοί που με την παρουσία τους βοήθησαν προκειμένου οι ομάδες τους να φτάσουν στην νίκη ή στην μείωση του σκορ.
 Ο Γιούριτσα Βράνιες στην πρεμιέρα του με τα χρώματα του Άρη πέρασε απαρατήρητος. Ο Κροάτης δεν βοήθησε όπως θα περίμενα αρκετοί στον Άρη. Με αποτέλεσμα να εκθέσει όσους τον επέλεξαν για βασικό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Ο Κάρλος Τόχα βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να ανέβει αγωνιστικά. Ο Κολομβιανός αμυντικός μέσος συνεργάστηκε άψογα με τον Φατί ενώ πέτυχε το γκολ του Άρη βάζοντας την ομάδα του και πάλιστο παιχνίδι.
Μετά το τέλος το αγώνα οι περισσότερο, αν όχι όλοι οι φίλαθλοι του Άρη αποχώρησαν από το Βικελίδης έχοντας στο μυαλό τους ένα μόνο ερώτημα. «Ποιος αποφάσισε για την 11αδα;». Η απορία λογική καθώς σήμερα είδαμε παίκτες για πρώτη φορά να ξεκινούν βασικοί και όπως αποδείχθηκε δεν βοήθησαν.
 Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Με τις λανθασμένες υποδείξεις του εκνεύρισε τους παίκτες του Άρη, αλλά και την κερκίδα. Το… καρπούζι δεν κόπηκε στην μέση. Τα περισσότερα… σπόρια δόθηκαν στον Άρη.
Ο Ολυμπιακός έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μια παλικαρίσια. Ο Άρης όταν ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ήδη πολύ αργά. Οι «κίτρινοι» έχουν πολλά παράπονα από το διαιτητικό τρίο, ενώ έδειξαν και κάποιες χτυπητές αδυναμίες που θα πρέπει να τις διορθώσει.
Άρης: Γιακούποβιτς, Μίσελ, Σολτάνι(65’ Γιάκομπ), Καστίγιο, Βράνιες(46’ Τόχα), Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Ούμπιδες.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα(62’ Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μόνχε, Ορμπάιθ, Τοροσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου