ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Six... and the City!


Το Σάββατο ο Μπαλοτέλι έκαψε το σπίτι του και την Κυριακή με τους συμπαίκτες του έβαλε «φωτιά» σε αυτό της Γιουνάιτεντ, με τη Σίτι να τη διασύρει με 6-1!!!

Την πιο τρανή απόδειξη έχει πλέον η Μάντσεστερ Σίτι ότι είναι το αφεντικό της Premier League. Οι Citizens στο 100ό ματς του Ρομπερτο Μαντσίνι στον πάγκο, σκόρπισαν τη Γιουνάιτεντ με 6-1, της έσπασαν το σερί με τις 19 σερί νίκες εντός έδρας και την ανάγκασαν να δεχθεί έξι γκολ στην έδρα της για πρώτη φορά από το 1930, όταν και είχαν ηττηθεί 4-7 από τη Νιούκασλ. Δεκαεννέα ήταν και οι αγώνες που ήταν αήττητοι οι Κόκκινοι Διάβολοι σε ντέρμπι με τη Σίτι, κάτι που έμελλε να «σπάσει» με εμφατικό τρόπο, αφού οι Πολίτες στα τελευταία πέντε ντέρμπι, όταν προηγήθηκαν τελικά το πήραν. Αυτή ήταν η νίκη Νο58 σε όλες τις διοργανώσεις για τον Μαντσίνι, με τις ισοπαλίες και τις ήττες να είναι 21. Ο Ιταλός είναι δεύτερος προπονητής σε ποσοστό νικών με 58% στην ιστορία των Citizens. Το 1-6 τερμάτισε αήτηττο 25 αγώνων στην Premier League για τη Γιουνάιτεντ, η οποία σε όλες τις διοργανώσεις είχε 37 ματς χωρίς να χάσει.
Μοναδικές απουσίες των πρωταθλητών ήταν οι Κλέβερλι και Ράφαελ, μπήκαν καλά στο ματς το οποίο είχαν μεταφέρει στο μισό γήπεδο, όμως η Σίτι άντεχε άνετα και στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Στο 22' ο Σίλβα ξεκίνησε τη φάση, έδωσε στα αριστερά τον Μίλνερ, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Μπαλοτέλι με πλασέ με τη μία μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα στα πλαϊνά δίχτυα! Ο Ιταλός, που μία μέρα πριν είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του παίζοντας με πυροτεχήματα, σήκωσε την μπλούζα του και είχε από μέσα άλλη με το μήνυμα «Why always me?». Σίγουρα δεν τον ενόχλησε η κίτρινη κάρτα. Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και η εικόνα του ματς ουσιαστικά άλλαξε, αφού ακόμα και οι αμυντικοί της Σίτι απέκτησαν υψηλή αυτοπεποίθηση, σε αντίθεση με τους της Μάντσεστερ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν το σοκ.
Στην αρχή της επανάληψης ήρθαν τα χειρότερα. Στο 47' ο Μπαλοτέλι ξέφυγε από τον Έβανς και έβγαινε μόνος με τον Ντε Χέα, όμως ο Τζόνι Έβανς τον τράβηξε από τη φανέλα και είδε δίκαιη απευθείας κόκκινη. Ο Βορειοϊρλανός αμυντικός έγινε ο δεύτερος παίκτης της Γιουνάιτεντ που αποβάλλεται δύο φορές στο «Ολντ Τράφορντ» στην Premier League, μετά τον Ρόι Κιν. Το φάουλ πέρασε ανεκμετάλλευτο, όμως υπήρχε μεγάλη συνέχεια. Στο 60' Μίλνερ και Σίλβα έκρυψαν την μπάλα στα δεξιά αυτή τη φορά και ο Άγγλος με τη δεύτερη ασίστ του έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπαλοτέλι, ο οποίος ήταν στο σωστό σημείο για να κάνει το 0-2 και στο 69' η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει...

Η Σίτι σε εκείνο το σημείο πέτυχε γκολάρα με τους Μπαλοτέλι, Μίλνερ, Ρίτσαρντς να συνδυάζονται πολύ γρήγορα και τον Αγουέρο να σκοράρει στην κενή εστία για το 0-3. Στο 81' ήρθε ένα καλό νέο για την ομάδα του Φέργκιουσον, καθώς μείωσε σε 1-3 ύστερα από ωραίο «1-2» του Φλέτσερ με τον Τσιτσαρίτο και ωραίο πλασέ στο παραθυράκι του Χαρτ. Μερικοί ίσως σκέφτηκαν ότι η Γιουνάιτεντ είναι ικανή να κάνει τα πάντα ακόμα και σε εκείνο το σημείο. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε στην πραγματικότητα.
Μέσα σε τέσσερα λεπτά η Σίτι πρόλαβε να βάλει τρία γκολ, με την άμυνα της Γιουνάιτεντ να δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επίθεση να γίνεται τετ α τετ! Στο 90' το γύρισμα του Λέσκοτ βρήκε στον Τζέκο και πήγε μέσα, στο 91' ο Σίλβα πλάσαρε σωστά τον Ντε Χέα και το ίδιο έγινε με τον Βόσνιο στο 93', για να διαμορφωθεί το τελικό 6-1, το οποίο φέρνει την ομάδα του Μαντσίνι στο +5 από την αιώνια αντίπαλο.
Οι συνθέσεις
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Νάνι (66' Τζόουνς), Φλέτσερ, Άντερσον (66' Ερνάντες), Γιανγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Τουρέ, Μπάρι, Μίλνερ (89' Κολάροφ), Σίλβα, Μπαλοτέλι (70' Τζέκο), Αγουέρο (75' Νασρί).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου