ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Ατρόμητοι» στην κορυφή!

Η κορυφή δεν... τρόμαξε τους παίκτες του Δώνη, οι οποίοι με πολύ καλή εμφάνιση επιβλήθηκαν του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 και ο Ατρόμητος παρέμεινε αήττητος και μόνος πρώτος!Ο Ατρόμητος συνεχίζει το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στη σεζόν, επικράτησε 1-0 και του ΠΑΣ στο Περιστέρι για την 7η αγωνιστική της Super League και διατήρησε το αήττητο! Οι παίκτες του Δώνη προηγήθηκαν για πέμπτη φορά στη σεζόν και κατάφεραν για τρίτη να κρατήσουν τη νίκη μέχρι το τέλος σε ένα παιχνίδι που άξιζαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Λίγα πράγματα από τον ΠΑΣ, με τους παίκτες του Ντεμόλ να κάνουν πολλά λάθη και να κάνουν άσχημη εμφάνιση.

Με το γνωστό σύστημα
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Ιτάνζ, στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Σκόνδρας, στο αριστερό ο Γιαννούλης, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τόμας και Φυτανίδης. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικού μέσου αγωνίστηκε ο Ζουέλα, ενώ λίγο μπροστά του ήταν οι Τάτος και Πίτου Γκαρσία. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μήτρογλου, ενώ για στηρίγματα είχε τους Καραγκούνη από τα δεξιά και Επστάιν από τα αριστερά.

Χωρίς Ζαϊρί ο ΠΑΣ
Με ίδιο σύστημα αποφάσισε να παίξει ο ΠΑΣ και ο Στεφάν Ντεμόλ με δύο αμυντικούς μέσους, όμως. Έτσι, στην εστία έκατσε ο Κηπουρός, ενώ η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά στα αριστερά αποτελούνταν από τους Πάντο, Μπουζίντ, Κώτσιο και Λίλα. Ανδράλας και Τζημόπουλος αγωνίστηκαν μπροστά από τους αμυντικούς, ενώ ο Κυριάκος ήταν μπροστά τους. Ο Μπακαγιόκο ήταν ο μοναδικός προωθημένος, στα αριστερά της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Τζάνης, ενώ στο άλλο άκρο ο Βίλα. Αίσθηση και πολλά ερωματικά, πάντως, προκάλεσε η απόφαση του Ντεμόλ να αφήσει τον Ζαϊρί εκτός αποστολής, με την απουσία του Μαροκινού να φαίνεται ξεκάθαρα στη διάρκεια της αναμέτρησης...
Πίεση ψηλά και πολλά λάθη...
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν αμέσως τον έλεγχο και να πατούν καλύτερα στα πόδια τους. Μόλις στο 4' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Τάτος θα βγάλει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Επστάιν, ο Γερμανός θα κάνει την προβολή και θα προλάβει τον Κηπουρό, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ, πριν προλάβει να την στείλει στα δίχτυα... Οι Γιαννιώτες είχαν τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη και γενικότερα στη μεσαία γραμμή, όπου έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είχε πολλά προβλήματα στις κάθετες μπαλιές που έβγαζαν οι παίκτες του Δώνη. Στο 9' οι Περιστεριώτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου.

Ο Γιαννούλης έδωσε τη λύση!
Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια των παικτών του Ατρομήτου, όμως αντί να πλασάρει τον Κηπουρό, αποφάσισε να κάνει μία δύσκολη και εντυπωσιακή ντρίμπλα και κατάφερε αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα να... μπερδευτεί και να την χάσει! Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να αντιδράσουν στην πίεση που τους ασκούσαν ψηλά οι αντίπαλοί τους και απείλησαν τον Ιτάνζ μόνο με κάποιες μακρινές μπαλιές, τις οποίες μάζεψε εύκολα ο Γάλλος, είτε με κάποια μακρινά σουτ τα οποία δεν είχαν καμία τύχη... Στο 31' ήρθε και το γκολ που άξιζε ο Ατρόμητος. Επστάιν και Γιαννούλης άλλαξαν ρόλους, ο πρώτος έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά πίσω από την πλάτη της άμυνας των Γιαννιωτών και ο Έλληνας αμυντικός με πολύ ωραίο πλασέ από πολύ πλάγια κατάφερε να νικήσει τον Κηπουρό για το 1-0!
Στο 37' ο Καραγκούνης έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν εκμεταλλεύτηκε ένα από τα πολλά λάθη των παικτών του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή (ο Τζημόπουλος πήγε να γυρίσει στον Κώτσιο, όμως ο παίκτης του Ατρομήτου μπήκε ανάμεσά τους και έκλεψε την μπάλα) και είχε όλο το γήπεδο μπροστά του. Ο Κηπουρός αποφάσισε να κάνει την έξοδο, ο νεαρός μέσος επιχείρησε να τον νικήσει με ένα πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Κατέβασαν ταχύτητα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντεμόλ να ρίχνει στη μάχη τον Βάντερσον στη θέση του Ανδράλα και τον Λίλα να περνάει λίγο πιο πίσω, ώστε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στη μεσαία γραμμή. Το πρώτο σουτ ήταν για τους φιλοξενούμενους με τον Τζάνη να βλέπει την... τρύπα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ στο 46'. Στο 52' ο Μήτρογλου είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί για την χαμένη του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, έκανε ένα πολύ δύσκολο βολέ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κηπουρού και κατέληξε άουτ. Ο Δώνης έκανε αναγκαστική αλλαγή στο 55', καθώς ο Πίτου Γκαρσία δεν μπορούσε να συνεχίσει και πέρασε τον Δημούτσο στο παιχνίδι, ενώ οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό.
Απολαμβάνει μόνος την κορυφή!
Στο 60' οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία και πάλι μετά από λάθος των παικτών του ΠΑΣ. Αυτή τη φορά ήταν ο Λίλα που έχασε την μπάλα από τον Επστάιν έξω από την περιοχή της ομάδας του, ο Γερμανός μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Κηπουρού και ο Καραγκούνης, που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να την στείλει στα δίχτυα! Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο με κάποια μακρινά σουτ του Λίλα, ενώ συνέχισαν να κάνουν παιδαριώδη λάθη στην άμυνα και έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να απειλήσουν από το... πουθενά. Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για λογαριασμό του ΠΑΣ με τον Ντε Βινσέντι να κάνει το μακρινό σουτ, την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ πολύ κοντά στο δεξί «γάμμα» της εστίας του Ιτάνζ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Ατρόμητος πήρε τη μεγάλη νίκη, παρέμεινε για 7ο σερί παιχνίδι αήττητος και βρίσκεται μόνος πρώτος στην βαθμολογία με 13 βαθμούς! Από την άλλη πλευρά η εμφάνιση των φιλοξενούμενων προκάλεσε προβληματισμό στον Στεφάν Ντεμόλ και θα πρέπει να υπάρξει άμεσα βελτίωση...
 Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον άνθρωπο που έδωσε τη νίκη στον Ατρόμητο. Ο Γιαννούλης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πολλά προβλήματα με τις προωθήσεις του. Σε μία από αυτές πέτυχε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με εξαιρετικό πλασέ και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.
Ο Τάτος ήταν εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή και ανταποκρίθηκε πλήρως στον ρόλο που του ανέθεσε ο Γιώργος Δώνης. Πίεσε ψηλά, κέρδισε μπάλες και οι κάθετές του πάσες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ.
Η μεσαία γραμμή του ΠΑΣ ήταν και ο λόγος που η ομάδα έχασε το παιχνίδι. Η πίεση ψηλά των παικτών του Ατρομήτου δούλεψε... ρολόι και οι παίκτες του Ντεμόλ έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ενώ σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ...
 Ο Κώστας Μήτρογλου έχει... δολοφονικό ένστικτο. Ένας επιθετικός της κλάσης του δεν πρέπει να χάνει ένα γκολ, όπως αυτό που έχασε στο 9' της αναμέτρησης, όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κηπουρό και αντί να τον πλασάρει πήγε να κάνει μία περίτεχνη ενέργεια. Το αποτέλεσμα ήταν να μπερδευτεί μόνος του και να χάσει την μπάλα...
 Ο Δασκαλόπουλος δεν αντιμετπώπισε πολλά προβλήματα, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και δεν χρειάστηκε να πάρει την δύσκολη απόφαση. Σε γενικές γραμμές ούτε αυτός ούτε οι βοηθοί του έκαναν το μεγάλο λάθος.
 Ο Ατρόμητος συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί στην Super League και με πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να κατέβασε ταχύτητα, όμως δεν απείλησε στο ελάχιστο από τον ΠΑΣ, έφτασε δίκαια στη νίκη και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής!
Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κακοί σήμερα. Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν κατάφεραν να ισορροπήσουν πλήρως το παιχνίδι και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι παίκτες του Ντεμόλ δεν πήραν τίποτα περισσότερο από αυτό που άξιζαν και σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους στη συνέχεια.
Οι συνθέσεις
 Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης):
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τομάς, Τάτος, Ζουέλα, Επστάιν (81' Μπέλιτς), Πίτου Γκαρσία (55' Δημούτσος), Καραγκούνης (65' Μπρίτο), Μήτρογλου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Μπουζίντ, Κώτσιος, Πάντος, Ανδράλας (45' Βάντερσον), Κυριάκος (65' Γεωργίου), Τζάνης (80' Ντε Βινσέντι), Λίλα, Βίλα, Τζημόπουλος, Μπακαγιόκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου