ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Αφεντικό της πόλης!

Με γκολ των Κάρολ και Σουάρες η Λίβερπουλ επιβλήθηκε της Έβερτον (0-2) στο «Γκούντισον Παρκ» και απέκτησε επαφή με την κορυφή. Έχασαν πέναλτι και είχαν δύο δοκάρια οι Reds, έπαιξε ξανά ο Βέλλιος.
Πολύ σημαντικό τρίποντο που την φέρνει κοντά στην πρώτη θέση της Premier League πήρε η Λίβερπουλ, πετυχαίνοντας δεύτερο μεγάλο «διπλό» στην Premier League, μετά από αυτό με το ίδιο σκορ επί της Άρσεναλ. Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, του χάρισαν τη νίκη Νο150 με τους Reds, επίδοση που τον φέρνει στην 4η θέση της σχετικής λίστας. Στο 23' έγινε η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης, με τον Τζακ Ρόντγουελ της Έβερτον να κάνει δυνατό τάκλιν στον Λουίς Σουάρες και να βλέπει λανθασμένα απευθείας κόκκινη κάρτα σε ένα μαρκάρισμα στο οποίο βρήκε μπάλα. Ο εικοσάχρονος κεντρικός μέσος έγινε ο 20ός παίκτης που αποβάλλεται στο ντέρμπι του Λίβερπουλ και ο 13ος της Έβερτον, για την οποία αυτή ήταν η κόκκινη Νο11 στις 14 τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα στη συμπολίτισσα.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι κυριαρχησαν και έκλεισαν τα Ζαχαρωτά στο μισό γήπεδο και στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους άγγιξαν δύο φορές το γκολ. Στο 43' ο Γιαγκέλκα ανέτρεψε πεντακάθαρα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος (στη γωνία της μεγάλης περιοχής) τον Σουάρες και η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι. Ο Κάουτ έστησε την μπάλα, όμως δεν έμελλε να χριστεί σκόρερ, αφού με πολύ δύσκολη επέμβαση ο Χάουαρντ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έβγαλε κόρνερ τη χαμηλή εκτέλεση του Ολλανδού. Αυτό ήταν το τέταρτο πέναλτι που αποκρούει ο Αμερικανός στα τελευταία επτά που του έχουν χτυπήσει! Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την μπάλα στο εξαιρετικό μακρινό σουτ του Τσάρλι Ανταμ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι (κοντά στο παραθυράκι) και να σκάει στο έδαφος.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν πολύ πεσμένος σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και ο Νταλγκλίς στο 67' πέσασε στο ματς τον Τζέραρντ αλλά και τον Μπέλαμι. Από τον δεύτερο ξεκίνησε η πολύ όμορφη φάση από την οποία η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ. Ο Ουαλός πήρε την μπάλα στα αριστερά, είδε την κούρσα 70 μέτρων του Ενρίκε που ακολουθούσε από πίσω του, του πέταξε την μπάλα μπροστά στον σωστό χρόνο, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα, ο Κάουτ έσκυψε, η μπάλα πέρασε στην καρδιά της μικρής περιοχής όπου ήταν ο Κάρολ. Αριστερό και 0-1 με τον Αγγλο να σκοράρει ύστερα από 11 ώρες και 21 λεπτά ξηρασίας, μετά τα δύο γκολ στον περσινό αγώνα με τη Σίτι στο «Ανφιλντ».
Στο 79' ο Ντέιβιντ Μόγιες τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στον αγώνα τον Απόστολο Βέλλιο στη θέση του Χίμπερτ, όμως δεν έμελλε να αποφύγει την ήττα Νο11 στα 20 παιχνίδια του κόντρα στους Reds. Ο 19χρονος Ελληνας επιθετικός έπαιξε σε πέμπτο σερί παιχνίδι (4ο για το πρωτάθλημα). Στο 82' η Λίβερπουλ καθάρισε το ματς και άφησε την Εβερτον με μία νίκη στις τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Ντιστέν έκανε τραγικό λάθος διώχνοντας πάνω στον Σουάρες, ο οποίος με αριστερό πλασέ ξεγέλασε τον Χάουαρντ και διαμόρφωσε το 0-2 σκοράροντας για τέταρτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 92' ο Κάουτ απέτυχε ξανά να βάλει γκολ, καθώς παρότι πρόλαβε τον Γιαγκέλκα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Σάββατο (01/10)

Έβερτον-Λίβερπουλ

(67' Κάρολ, 82' Σουάρες)

Άστον Βίλα-Γουίγκαν (17:00)
Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γ.-Νόριτς
Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ
Γουλβς-Νιούκαστλ

Κυριακή (02/10)

Μπόλτον-Τσέλσι (15:30)
Φούλαμ-ΚΠΡ (17:00)
Σουόνσι-Στόουκ
Τότεναμ-Άρσεναλ (18:00)

Η βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)


1. Μάντσεστερ Γ.   16
2. Μάντσεστερ Σίτι   16
3. Τσέλσι   13
4. Λίβερπουλ   13 -7 αγ.
5. Νιούκαστλ   12
6. Τότεναμ   9 -5 αγ.
7. Στόουκ   9
8. Άστον Βίλα   8
9. Νόριτς   8
10. ΚΠΡ   8
11. Έβερτον   7
12. Γουλβς   7
13. Άρσεναλ   7
14. Σάντερλαντ   5
15. Γουίγκαν   5
16. Σουόνσι   5
17. Φούλαμ   4
18. Μπλάκμπερν   4
19. Γουέστ Μπρομ   4
20. Μπόλτον   3

Επόμενη αγωνιστική

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Νόριτς-Σουόνσι
ΚΠΡ-Μπλάκμπερν
Στόουκ-Φούλαμ
Γουίγκαν-Μπόλτον
Τσέλσι-Έβερτον
Γουέστ Μπρομ-Γουλβς
Άρσεναλ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Τότεναμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου