ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Tρία και μετά... fair play!

O ΠΑΟΚ έκανε... πλάκα στην ΑΕΚ (3-0) της έβαλε 3 γκολ σε ένα ημίχρονο και στην επανάληψη έσβησε τις μηχανές κάνοντας συντήρηση για το ματς της Πέμπτης στo Kαζάν! Βιερίνια, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης τα γκολ της νίκης!Τυπική διαδικασία... Ετσι μετέτρεψε το (υποτιθέμενο) ντέρμπι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με αντίπαλο την ΑΕΚ αφού σε διάστημα 45 λεπτών κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στην πιο εύκολη και ακούραστη νίκη του στο φετινό (και όχι μόνο) πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι... πάτησε φρένο, δεν πίεσε όσο θα μπορούσε την Ενωση, δεν έψαξε το 4ο γκολ και όλοι απλά είχαν το μυαλό τους στη... μάχη της Ρωσίας με αντίπαλο την Ρουμπίν Καζάν για τη φάση των ομίλων του Europa League.
Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός μόνο στη φάση του πρώτου γκολ όταν στο σουτ του Αθανασιάδη η μπάλα βρήκε στον Κάλα και στρώθηκε στον Βιεϊρίνια που απλά την ακούμπησε για να κάνει το 1-0. Αυτό ήταν. Οι «κιτρινόμαυροι» κατέρρευσαν, οι γηπεδούχοι φόρτσαραν και οι άλλοι δυο «μπροστινοί» του ΠΑΟΚ σκόραραν (Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης) δυο όμορφα τέρματα αποτέλεσμα της δουλειάς και του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας του Μπόλονι.
Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το τεράστιο πρόβλημα της ΑΕΚ, την άμυνά της η οποία την έχει προδώσει δέκα(!!!!) φορές σε τέσσερα συνολικά ματς. Με τον Ετο να κάνει ότι θέλει από δεξιά, τον Καράμπελα να πρωταγωνιστεί (και) στα τρία γκολ των γηπεδούχων, τον Μανωλά να συνεχίζει να τα 'χει χαμένα και τον Αραμπατζή να κάνει έξοδο... Μεσολογγίου στο δεύτερο γκολ, το σκορ έφτασε εύκολα κι απλά στο 3-0 στο πρώτο 45λεπτο.
Οσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση είχαν καταλάβει μετά το πρώτο 15λεπτο πως η ομάδα που έχει πλάνο και συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία θα ήταν αυτή που θα έφτανε στη νίκη. Κι αυτή η ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, σε καμία περίπτωση η ΑΕΚ που προσγειώθηκε ανώμαλα έπειτα από το σούπερ διπλό στην Ξάνθη προκαλώντας μία ακόμη απογοήτευση στον κόσμο της.
Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ απλά επέλεξε να... πατήσει φρένο. Κι αυτό διότι ακολουθεί το ταξίδι στην Ρωσία και η αναμέτρηση με την Ρουμπίν Καζάν. Κάτι που προφανώς και κάνει ακόμη πιο οδυνηρή για τους ΑΕΚτσήδες την ήττα στην Τούμπα. Εν κατακλείδι οι γηπεδούχοι πήραν μία σπουδαία νίκη και μάλιστα χωρίς να ιδρώσουν κάνοντας συντήρηση ενόψει Europa League.
Man of the match:
Πολλοί διεκδικούν το συγκεκριμένο τίτλο. Οι τρεις σκόρερ, αλλά και ο Ετο. Κι επειδή τις περισσότερες φορές εκείνος που σημειώνει τα γκολ κερδίζει και τον τίτλο του κορυφαίου της αναμέτρησης, τούτη τη φορά το... βραβείο αξίζει στον δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ που έκανε... πλάκα στην πλευρά του και δημιούργησε ουσιαστικά τα δυο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Ειδικά στο δεύτερο γκολ η ατομική ενέργειά του και το... σερβίρισμα στον Αθανσιάδη με το αριστερό πόδι είναι σούπερ!
Aδύναμος κρίκος:
Ολη η άμυνα της ΑΕΚ... Αναμφισβήτητα τραγική για ένα ακόμη ματς. Αν πρέπει να σταθούμε σε ένα πρόσωπο σίγουρα αυτό είναι του Νίκου Καράμπελα ο οποίος έχει... συμμετοχή και στα τρία γκολ του ΠΑΟΚ κάτι που χρειάζεται προσπάθεια για να πετύχει κανείς.
Στο ύψος του:
Οι Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης οι οποίοι σκόραραν και οι τρεις. Οι «μπροστινοί» του ΠΑΟΚ δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσαν για ένα ακόμη ματς και μάλιστα απέναντι στην ΑΕΚ...
Η γκάφα:
Η έξοδος του Αραμπατζή στο δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι παραπάνω. Απλά αστεία και αδικαιολόγητη που στοίχισε στην ομάδα το δεύτερο γκολ...
Το στραγάλι:
Πολλά ειπώθηκαν για τον Κάκο πριν το ματς αλλά αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως έδινε πολλές κάρτες ήταν δίκαιος. Δεν έγινε το πρόσωπο του αγώνα και σ' αυτό τον βοήθησε η ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου