ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Εκανε σεφτέ η Ξάνθη!


Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Ξάνθη, που επιβλήθηκε με 3-1 του ΟΦΗ στα Πηγάδια! Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Βάλλα στο φινάλε του αγώνα, με τους ανθρώπους της Ξάνθης να φοβούνται πιθανό κάταγμα.

Σκόρερ για τους ακρίτες, που είχαν σε καλή μέρα τους Πόι, Μαρσελίνιο που έφτιαξαν τα γκολ, οι Βασιλακάκης (41'), Στάσιακ (51'), Σουάνης (90'), ενώ για τον ΟΦΗ είχε μειώσει προσωρινά με πέναλτι ο Καλάιτζιτς στο 65'. Ντεμπούτο έκαναν οι Κάρολ, Μάντζιος, Λόπεθ για τους Κρητικούς.Ο Ουζουνίδης παρέταξε την Ξάνθη με 4-2-3-1 με τον Βιβιανί στο τέρμα, τους Βάλλα, Στάσιακ στο κέντρο της άμυνας, τον Εντιμάρ αριστερά, τον Μπέρτο δεξιά, Ντίκα και Βασιλακάκη αμυντικά χαφ, Μάρα, Πόι, Μαρσελίνιο τριπλέτα μπροστά τους και μοναδικό προωθημένο τον Μαρκόφσκι.
Από την άλλη, ο Αναστόπουλος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-1-4-1. Ο Κάρολ έπαιξε κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργίου με τον Ταυλαρίδη στόπερ, Γαλανόπουλος και Πίτσος στα άκρα, ο Βερόν μπροστά από την αμυντική τετράδα, Καλάιτζιτς, Ζ. Λόπεθ, Παπουλής, Σουμπίνιο στο κέντρο και μοναδικός προωθημένος ο Καμπάνταης.
Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο ΟΦΗ εμφανώς επηρεασμένος από την μεγάλη αποχή, καθώς έχει να παίξει από την πρεμιέρα, παρουσιάστηκε με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς κι έδωσε χώρο στην Ξάνθη ψάχνοντας την κόντρα και παίζοντας κυρίως από τα δεξιά που αγωνιζόταν ο Παπουλής, που ήταν ο πιο δραστήριος των Κρητικών στο α' μέρος.
Από την άλλη η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του αγώνα κι έπαιζε πότε από αριστερά με τον φορμαρισμένο Μαρσελίνιο, πότε από δεξιά με τον Πόι. Κι ενώ οι ακρίτες είχαν την εδαφική υπεροχή, δεν κατάφερναν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή, πλην της φάσης του 41' που προηγήθηκαν.
Ο Μπέρτος κατέβηκε την δεξιά πλευρά, έδωσε στον Πόι, ο τελευταίος σέντραρε στην «καρδιά» της άμυνας του ΟΦΗ κι ο Βασιλακάκης που πάτησε καλά, σηκώθηκε και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ.
Όπως έκλεισε το ημίχρονο, έτσι άνοιξε το δεύτερο για τους γηπεδούχους. Στο 51' ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Στάσιακ με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.
Ο Αναστόπουλος προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, κάνοντας αλλαγές (σ.σ.: έκαναν ντεμπούτο Λόπεθ, Μάντζιος) και τελικά ο ΟΦΗ, αφού γέμισε με περισσότερους παίκτες την μεσοεπιθετική του γραμμή, κατάφερε να μειώσει. Ηταν το 65' όταν ο Σουμπίνιο κινήθηκε ωραία με τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Εντιμάρ κι ο Καλάιτζιτς έκανε το 2-1 από την άσπρη βούλα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Από εκεί και πέρα όμως, οι Κρητικοί δεν απείλησαν ξανά. Η Ξάνθη πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και τελικά κλείδωσε το πρώτο της φετινό τρίποντο με την κεφαλιά του Σουάνη στο 90' έπειτα από κακή έξοδο του Κάρολ κι αναμπουμπούλα στην άμυνα του ΟΦΗ.
ΣΚΟΡΕΡ: 40' Βασιλακάκης, 51' Στάσιακ, 90' Σουάνης – 65' πεν. Καλάιτζιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Γρεβενά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62' Ντίκα, 65' Εντιμάρ, 90+4' Σταθάκης - 18' Παπουλής, 77' Ταυλαρίδης, 90+7' Χ. Λόπεθ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Εντιμάρ, Μπέρτος, Βάλλας (89' λτ. Σταθάκης), Στάσιακ, Ντίκα, Βασιλακάκης, Μάρα (59' Σουάνης), Πόι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι (72' Καζάκης)
ΟΦΗ: Κάρολ, Βερόν (58' Χ. Λόπεθ), Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Καλάιτζιτς, Καμπάνταης (69' Μάντζιος), Γεωργίου, Παπουλής, Σουμπίνιο, Ζ. Λόπεθ (73' Μπόντορ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου