ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Kαι οι δέκα είχαν ψυχή!

Με 17χρονο γκολκίπερ, με δέκα παίκτες επί 90 λεπτά, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός! Δεν νίκησε, αλλά έμεινε όρθιος παίρνοντας 1-1 στο φινάλε από τον Ατρόμητο με γκολ του Λέτο!Τα λάθη πληρώνονται
Όταν παίζεις δέκα εναντίον έντεκα, βάζεις γκολ και μετά γυρίζεις πίσω, θα το πληρώσεις. Αυτό έγινε και με τον Ατρόμητο, ο οποίος δεν εκμεταλλεύτηκε την ανόητη αποβολή του Καρνέζη μόλις από στο 3'. Σκόραρε με τον Μήτρογλου, ωστόσο γύρισε πίσω και ο Λέτο τον τιμώρησε. Το 1-1 θεωρείται δίκαιο με βάση τις φάσεις, αλλά αφήνει στεναχωρημένους τους γηπεδούχους που ήταν με παίκτη παραπάνω, αν και απογοήτευση επικρατεί και στον Παναθηναϊκό καθώς το αρχικό πλάνο... έδειχνε νίκη στο Περιστέρι, έτσι ώστε να γίνει το «3 στα 3» στο πρωτάθλημα και να σταλεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Απίστευτη γκάφα Καρνέζη
Με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό και τους καλύτερους για τον Ατρόμητο ξεκίνησε ο αγώνας στο Περιστέρι. Δεν χρειάστηκαν άλλωστε παρά μόλις δύο λεπτά για να αλλάξουν οι ισορροπίες στο ματς. Ο Επστάιν έφυγε μόνος του μπροστά στον Καρνέζη, ο οποίος με μια τραγική εκτίμηση βγήκε έξω από την περιοχή διώχνοντας την μπάλα με τα χέρια.
Το απίστευτο λάθος του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού που άργησε να βγει, δεν άφησε –και σωστά– ατιμώρητο ο Γιάχος, δείχνοντάς του την κόκκινη κάρτα, με τους «πράσινους» να μένουν με δέκα παίκτες.
Τα πλάνα περίπατο, με τον Σιμάο εκτός και τον Καπίνο μέσα
Όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη αυτή κατέστρεψε τα σχέδια του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει το λάθος του παίκτη του, ενώ από την άλλη ήταν ό,τι καλύτερο για τον Γιώργο Δώνη. Όσον αφορά την αλλαγή που αναγκάστηκε να κάνει ο Πορτογάλος, έβαλε τον Καπίνο και έβγαλε τον Σιμάο.
Πίεση από τους γηπεδούχους
Με το αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και αναζήτησαν το γκολ, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια σημαντική φάση. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη αρκέστηκαν σε ορισμένα άστοχα σουτ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά πίσω και έδιωχναν με ευκολία τις προσπάθειες των αντιπάλων τους.
Προσπάθησαν με Λέτο
Στο επιθετικό κομμάτι του «τριφυλλιού», τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τον Λέτο. Ο Αργεντινός γύριζε μέχρι και την άμυνά του και πήγαινε μία δεξιά και μία αριστερά προσπαθώντας να βγάλει μπροστά τους φιλοξενούμενους, κάτι που μόνο εύκολο δεν ήταν μετά την αποβολή του Καρνέζη.
Τέλειωσε χωρίς φάση
Μπορεί ο Ατρόμητος να είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή σημαντική φάση. Και οι δύο τερματοφύλακες πέρασαν εύκολο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο το αριθμητικό προβάδισμα, όσο και το ότι από αριστερά έβγαιναν συνεχώς σχεδόν ανενόχλητοι. Ωστόσο, είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στην τελική πάσα και γι’ αυτό δεν απείλησαν σε κανένα σημείο τους φιλοξενούμενους.
Βύντρα αντί Σεϊταρίδη και δειλά-δειλά στην επίθεση
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα άλλαξε τον Σεϊταρίδη βάζοντας τον Βύντρα. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά και στο 52’ έχασαν την πρώτη ευκαιρία, με τον Τοτσέ από πολύ καλή θέση ύστερα από σέντρα του Κατσουράνη να μην κάνει κεφαλιά και με προβολή να στέλνει την μπάλα άουτ.
Ολιγωρία και ο Μήτρογλου το 1-0
Επί 53 λεπτά και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναχαίτιζαν με ευκολία τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Στο συγκεκριμένο όμως λεπτό μια ολιγωρία της άμυνας και το ένστικτο του σκόρερ του Κώστα Μήτρογλου, έφταναν για να γίνει το 1-0. Συγκεκριμένα ο Βύντρα άργησε να γυρίσει στην άμυνα, με τον Επστάιν να φεύγει μόνος του από αριστερά. Ο Γερμανός έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Μήτρογλου με φοβερή κεφαλιά έκανε το 1-0 γνωρίζοντας την αποθέωση.
Οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο και οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρίες
Από τη στιγμή του γκολ του Μήτρογλου, οι γηπεδούχοι αντί να συνεχίσουν να βρίσκονται μπροστά οπισθοχώρησαν χωρίς ουσιαστικό λόγο, δίνοντας το δικαίωμα στους «πράσινους» να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Μάλιστα στο 63’ έφτασαν μια ανάσα από το να το πετύχουν, με τον Κουίνσι να κάνει εντυπωσιακή ενέργεια, να σεντράρει και τον Γιαννούλη να διώχνει με προβολή την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον αμαρκάριστο Λέτο. Ο Αργεντινός στη συνέχεια την πρόλαβε, έκανε τη σέντρα, με τον Ρούντολφ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ.
Λέτο, εσύ σουπερστάρ
Όπως αναφέραμε, ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Ο Λέτο έτρεχε συνεχώς και στο 87’ λύτρωσε τον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι έφυγε από αριστερά, έκανεεντυπωσιακή προσπάθεια και σέντρα και ο Αργεντινός με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Man of the Match:
Ήταν ο άνθρωπος που σε όλο το ματς κρατούσε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο ήταν το λιγότερο συγκινητικός τρέχοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος δικαιώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης. Πραγματικά, ακόμα μια φορά έδειξε πως είναι ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας.
Στο ύψος του: Όσο έπαιζε στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του, καθώς έβαλε το γκολ και έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος στάθηκε στο ύψος του και απέδειξε με την παρουσία του πως ο Γιώργος Δώνης έκανε λάθος με την αλλαγή του.
Αδύναμος κρίκος: Αδύναμοι κρίκοι. Ο Κατσουράνης απών στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Βύντρα μπήκε, δεν έκανε μια σωστή σέντρα, ενώ δεν είχε γυρίσει πίσω και στη φάση του γκολ του Μήτρογλου. Για τον Καρνέζη θα αναφερθούμε στην γκάφα…
Η γκάφα: Είχε χρόνο να βγει πιο γρήγορα και να διώξει με κεφαλιά. Θα μπορούσε στη χειρότερη να περιμένει στην εστία του και να αντιμετωπίσει στο τετ α τετ τον Επστάιν. Και όμως, ο Καρνέζης προτίμησε την τρίτη και χειρότερη λύση. Βγήκε και έδιωξε έξω από την περιοχή την μπάλα με το χέρι, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες. Αψυχολόγητη ενέργεια που στοίχισε δύο βαθμούς στους «πράσινους».
 Δεν υπήρξε δύσκολη φάση για τον Γιάχο, ο οποίος εκνεύρισε λίγο και τους δύο αντιπάλους, χωρίς όμως να κάνει το μεγάλο λάθος.
 Ας είναι καλά ο Λέτο θα πρέπει να λένε στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετά την ανοησία του Καρνέζη βρέθηκαν με δέκα παίκτες από το 3’, ωστόσο ο Αργεντινός που έκανε τα πάντα, ισοφάρισε στο 87’ δίνοντας τον βαθμό στο τριφύλλι». Λάθος για τους γηπεδούχους το ότι γύρισαν πίσω μετά το γκολ του Μήτρογλου, λάθος που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ζουέλα, Μπάλλας (77' Μακρής), Τάτος, Πίτου Γκαρσία (66' Δημούτσος), Καραγκούνης, Επστάιν, Μήτρογλου (85' Αναστασάκος).
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης (46' Βύντρα), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο (5' Καπίνος), Κατσουράνης, Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ (57' Ρούντολφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου