ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι καλά που σταμάτησε στα 8!



Αυτή τη φορά δεν έφαγε γκολ... Ηταν 19 Φεβρουαρίου του 1994, όταν η Μπαρτσελόνα φιλοδωρούσε στο «Καμπ Νου» με οκτώ τέρματα την Οσασούνα. Μόνο που τότε είχε δεχθεί και ένα τέρμα με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το τελικό 8-1, όμως αυτή τη φορά οι Καταλανοί δεν το έφαγαν, έριξαν οκτώ τεμάχια (8-0) στην ομάδα της Παμπλόνα με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει σε ένα ακόμα ματς πράγματα και θαύματα μιμούμενος από πλευράς αριθμών τον Σαμουέλ Ετό.

Και επειδή, ενδεχομένως, οι περισσότεροι το αγνοούν, ο «Λίο» είναι ο πρώτος παίκτης των «μπλαουγκράνα» μετά τον Καμερουνέζο άσο της περιόδου 2006-07 που σκοράρει τέσσερις φορές στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβισιόν.Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, ήταν για ένα ακόμα ματς ασταμάτητη... Δεν είχε όρεξη για αστεία τύπου Σοσιεδάδ, όπου την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και εν τέλει να παραχωρήσει ισοπαλία 2-2 στους Βάσκους. Στο 5', λοιπόν, ο Μέσι άνοιξε το σκορ για να έρθει στο 13' ο Φάμπρεγας να γράψει το 2-0. Στο 34' ήταν η σειρά του Βίγια να πάρει το όπλο του με τον Ροβέρσιο στο 40' με αυτογκόλ να γράφει το 4-0 υπέρ των οικοδεσποτών. Η Μπάρτσα δεν είχε διάθεση να κατεβάσει το πόδι από το γκάζι και συνέχισε στο ίδιο τέμπο με τον Μέσι στο 41' να ξαναχτυπά και να γράφει το 5-0.



Τα γκολ της Μπαρτσελόνα.
Η υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης δεν είχε καμία διάθεση να ρίξει ταχύτητα και συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο β' ημίχρονο. Ετσι στο 57' ο Τσάβι έγραψε το 6-0 με τον Βίγια στο 76' να πετυχαίνει το 7ο γκολ των «μπλαουγκράνα». Ο χορός των γκολ, όμως, δεν είχε τελειώσει με τον Λιονέλ Μέσι να διαμορφώνει το τελικό 8-0.
Ασταμάτητη η Βαλένθια
Τρία στα τρία η Βαλένθια με «καυτό», Ρομπέρτο Σολδάδο. Με ηγέτη και σκόρερ τον πρώην επιθετικό της Ρεάλ, οι «νυχτερίδες» πέρασαν αλώβητες από το «Μολινόν» του Χιχόν επικρατώντας με 1-0 της τοπικής Σπόρτινγκ. Στο 30' ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε για 5η φορά στο φετινό πρωτάθλημα χαρίζοντας με το τέρμα το απόλυτο τρία στα τρία στους Λεβαντίνους που για ακόμα ένα πρωτάθλημα συνιστούν τη μοναδική ομάδα που μπορεί ως ένα βαθμό να ακολουθήσει τη ξέφρενη πορεία τίτλου των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.
Εσπασε το ρόδι η Γρανάδα
Τους πρώτους της βαθμούς στην φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν πανηγύρισε η Γρανάδα. Οι νεοφώτιστοι επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 της Βιγιαρεάλ που έχει κάνει ένα κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχοντας ένα βαθμό και παθητικό 2-8 τερμάτων. Το γκολ που έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων πέτυχε στο 56' ο Ούτσε.
Οσο για τη φιλόδοξη Μάλαγα, ζευγάρωσε τις επιτυχίες της. Μετά το επιβλητικό εντός έδρας 4-0 επί της Γρανάδα, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι επικράτησε στη Μαγιόρκα με 1-0 της τοπικής ομάδας με τέρμα του Ντεμικέλις στο 39'.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Σπόρτινγκ Χιχόν – Βαλένθια 0-1 (39΄ Σολδάδο)
Γρανάδα – Βιγιαρεάλ 1-0 (56΄ Ούτσε)
Μαγιόρκα – Μάλαγα 0-1 (39΄Ντεμικέλις)
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 8-0 (5', 41', 79' Μέσι, 13' Φάμπρεγας, 34', 76' Βίγια, 40' αυτογκόλ Ροβέρσιο, 57΄Τσάβι)
Σεβίλλη – Ρεάλ Σοσιεδάδ (23.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου