ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοι φεύγουν για Euro

Δύο στροφές πριν από την πτώση της καρό σημαίας στα προκριματικά του Euro 2012 προχωράει ένα βήμα πιο μακριά τους ομίλους. Διαβάστε ποια είναι τα φαβορί για τα 14 εισιτήρια, ποιες ομάδες θα πάνε μπαράζ και πώς διαμορφώνεται ο χάρτης της τελικής φάσης.Τα Νησιά Φερόε έγιναν η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Euro 2012, αλλά στο σύνολο των ομίλων απομένουν ακόμα δύο αγωνιστικές.
Δύο κύκλοι αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα και θα οριστικοποιήσουν τόσο τους εννιά πρώτους, όσο και τους ισάριθμους δεύτερους (με τον καλύτερο εξ αυτών να παίρνει την πρόκριση απευθείας για τα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας).
Σε κάθε έναν από τους εννιά ομίλους υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται ένα βήμα από την πρόκριση, άλλες που θα δώσουν μάχη για μια θέση στις τελευταίες αγωνιστικές και άλλες που έχουν χάσει το τρένο. Ας δούμε μια σχηματική απεικόνιση:

1ος όμιλος
Πρόκριση: Γερμανία (έχει ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά)
Μπαράζ: Τουρκία (είναι το μεγάλο φαβορί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αφήσει εκτός το Βέλγιο)
2ος όμιλος
Πρόκριση: Ρωσία (θα βγει πρώτη στον όμιλο αρκεί να μην ηττηθεί στη Σλοβακία)
Μπαράζ: Ιρλανδία ή Αρμενία ή Σλοβακία (θα δώσουν μεγάλη μάχη για τα μπαράζ με το φαβορί να είναι η Ιρλανδία)
3ος όμιλος
Πρόκριση: Ιταλία (έχει προκριθεί και μαθηματικά)
Μπαράζ: Σερβία (Σλοβενία και Εσθονία θέλουν να της κλέψουν τη 2η θέση αλλά είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάληψή της)
4ος όμιλος
Πρόκριση: Γαλλία (αν και ο όμιλος έχει πάρει φωτιά, οι Γάλλοι έχουν εντός έδρας Αλβανία και Βοσνία και πολύ δύσκολα θα χάσουν την πρωτιά)
Μπαράζ: Βοσνία (Μία νίκη με το Λουξεμβούργο αρκεί στους Βόσνιους για να «καθαρίσουν» τη 2η θέση παρά την πίεση των Ρουμάνων)
5ος όμιλος
Πρόκριση: Ολλανδία (οκτώ αγώνες, οκτώ νίκες, άνετη πρόκριση για τους Ολλανδούς)
Μπαράζ: Σουηδία (μπορεί η Ουγγαρία να το παλεύει ισοβαθμώντας στους 18 βαθμούς, αλλά με ένα ματς λιγότερο η Σουηδία λογικά θα πάρει τη δεύτερη θέση)
6ος όμιλος
Πρόκριση: Ελλάδα (θέλει μια νίκη εντός έδρας με την Κροατία και ισοπαλία στη Γεωργία. Έχει αποδείξει πως αυτό που πρέπει ξέρει να το κάνει, οπότε μπορεί να προκριθεί ως πρώτη)
Μπαράζ: Κροατία (Το Ισραήλ έχει τεθεί νοκ άουτ από τη συνέχεια και αν υποθέσουμε πως η Εθνική μας θα νικήσει τους Κροάτες στο Φάληρο, τότε πάνε μπαράζ)
7ος όμιλος
Πρόκριση: Αγγλία (Αν και δυσκολεύτηκαν αρχικά με το Μαυροβούνιο, τελικά κατάφεραν να «καθαρίσουν» την πρόκριση)
Μπαράζ: Μαυρβούνιο (αν και ακόμα η Ελβετία είναι μέσα στο παιχνίδι το +3 των Μαυροβούνιων θα τους βοηθήσει πιθανώς να κρατήσουν τη δεύτερη θέση παρά το εκτός έδρας ματς με την Ελβετία).
8ος όμιλος
Πρόκριση: Πορτογαλία (η πρόκρισή τους μόνο σίγουρη δεν είναι με τριπλή ισοβαθμία, αλλά μια και πρόκειται για μεγάλη ομάδα θα βρει τον τρόπο να αποδράσει την τελευταία αγωνιστική από τη Δανία)
Μπαράζ: Δανία (νίκησε στο ντέρμπι της Σκανδιναβίας τη Νορβηγία και έγινε και πάλι το φαβορί)
9ος όμιλος
Πρόκριση: Ισπανία (Την... πλάκα της κάνει στα προκριματικά η Ισπανία, έχοντας προκριθεί με το απόλυτο νικών)
Μπαράζ: Τσεχία (αν και η Σκοτία... πιέζει, τελικά οι Τσέχοι ως πιο έμπειρη ομάδα θα πάρουν όπως όλα δείχνουν τη 2η θέση)
Με όλα τα παραπάνω συν τις δύο διοργανώτριες έχουμε τις εξής ομάδες στα τελικά:
1. Ουκρανία
2. Πολωνία
3. Γερμανία
4. Ρωσία*
5. Ιταλία
6. Γαλλία*
7. Ολλανδία
8. Ισπανία
9. Πορτογαλία*
10. Αγγλία
11. Ελλάδα*
12. (Χ) απευθείας ως καλύτερη δεύτερη
13. μπαράζ
14. μπαράζ
15. μπαράζ
16. μπαράζ
Επιπλέον σύμφωνα με τα παραπάνω στα μπαράζ υποψήφιες ομάδες για να συμμετέχουν είναι: Τσεχία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Ουγγαρία, Σουηδία, Βοσνία, Σερβία, Ιρλανδία και Τουρκία.
Στα μπαράζ θα υπάρχει σύστημα ισχυρών και ανίσχυρων αντιπάλων (με τον ισχυρό να δίνει το δεύτερο ματς στην έδρα του) και η Ελλάδα θα είναι με τους δυνατούς σε περίπτωση που δεν περάσει ως πρώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου