ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν... κάηκε και φεύγει για «Emirates»!


Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη... φωτιά, έδωσε δικαιώματα στον Εργοτέλη, αλλά κράτησε μέχρι τέλους το 3-2 και απέδρασε από την Κρήτη! Μιραλάς, Φουστέρ, Μαρκάνο τα γκολ των πρωταθλητών. Και τώρα η Άρσεναλ!
Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες
Ο Ολυμπιακός κατέβασε σχήμα 4-4-1-1. Ο Κοστάντσο ξεκίνησε βασικός γκολκίπερ με τα δύο στόπερ να είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο. Δεξί μπακ ήταν ο Τοροσίδης και αριστερό ο Χολέμπας. Στον άξονα ήταν οι Ορμπάιθ και Μοντέστο με τον Φουστέρ πίσω από τον φορ. Δεξί χαφ ξεκίνησε ο Αμπντούν, αριστερό ο Μιραλάς και μοναδικός προωθημένος ο Τζιμπούρ.
Ο Εργοτέλης είχε σύστημα 4-2-3-1. Ο Πίρσον ήταν ο βασικός πορτιέρε. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απάρτιζαν οι Χίμπλινγκερ και Γιοβάνοβιτς. Δεξί μπακ ήταν ο Γιαλούσης και αριστερό ο Βίσιο.
Στο κέντρο αγωνίζονταν οι Τζούνιορ, Φραγκουλάκης με τον Μπέτο λίγο πιο μπροστά τους. Δεξί χαφ έπαιζε ο Ρομάνο, αριστερό ο Κουτσιανικούλης και στην κορυφή της επίθεσης είχε τοποθετηθεί ο Μπούντιμιρ.
Κάκιστος ο αγωνιστικός χώρος
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Παγκρητίου ήταν κάκιστη, κάτι που φυσικά δεν ήταν ό,τι καλύτερο για καμία εκ των δύο ομάδων. Το γήπεδο μάλιστα είχε ουκ ολίγα ξερά σημεία, κυρίως στην εστία που έβλεπε προς την πλευρά του αεροδρομίου του Ηρακλείου, ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν αρκετά βαρύς αλλά και σκληρός.
Γκολ με το καλημέρα για τον Ολυμπιακό!
Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδιαίτερα δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας σαφώς καλύτερα πατήματα από τον Εργοτέλη. Έτσι κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο παιχνίδι του Παγκρητίου.
Στο τέταρτο λεπτό ο Αμπντούν θα τροφοδοτήσει πολύ ωραία τον Τζιμπούρ που θα βρεθεί απέναντι από τον Πίρσον, ωστόσο το σουτ του θα βρει στο δοκάρι. Ο επερχόμενος Μιραλάς θα γίνει κάτοχος της μπάλας και από κοντά δεν θα δυσκολευτεί να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 0-1.
Ανέβασε ρυθμό ο Εργοτέλης αλλά...
Ο Εργοτέλης αν και αιφνιδιάστηκε από το γκολ που δέχθηκε ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να βγει μπροστά με αξιώσεις, έχοντας μάλιστα ευκαιρίες όπως εκείνη με το πλασέ του Χίμπλινγκερ στο 16ο λεπτό. Οι Κρητικοί ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το πολύ καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, όμως είχαν πρόβλημα στο να περάσουν σωστά την μπάλα στην επίθεση ενώ έχαναν και αρκετές μάχες στο κέντρο.
Από την άλλη οι Πειραιώτες κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου με κεφαλιά του Μαρκάνο στο 24', την οποία έβγαλε σε κόρνερ ο Πίρσον. Ο Ολυμπιακός είχε σαφώς πιο καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους και δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.
Φουστέρ και 0-2
Στο 40ό λεπτό της αναμέτρησης, ύστερα από λανθασμένη μπαλιά του Πίρσον ο Μιραλάς μπήκε στη μικρή περιοχή με τον Τζούνιορ να τον ανατρέπει και τον Παππά να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Στο 41ο λεπτό ο Φουστέρ εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, κάνοντας έτσι το 0-2 για έναν Ολυμπιακό που και σαφώς βελτιωμένος ήταν σε σχέση με τον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και καλύτερος του Εργοτέλη σε όλους τους τομείς του αγώνα. Έναν Ολυμπιακό που και πίεζε πολύ και έκλεβε μπάλες αλλά και έβγαζε φάσεις.
Εξαιρετικό φάουλ του Ρομάνο και 2-1
Με το ξεκίνημα του β' μέρους ο Εργοτέλης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή λόγω προβλήματος του Χίμπλινγκερ. Τη θέση του πήρε ο Σαρρής. Ο Εργοτέλης μπήκε αρκετά αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μειώσει στο σκορ.
Στο 55ο λεπτό ο Ρομάνο εκτέλεσε πολύ ωραίο φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Κοστάντσο που έμεινε στην κυριολεξία... άγαλμα από την ενέργεια του παίκτη του Εργοτέλη. Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών απλά είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 βάζοντας... φωτιά στο παιχνίδι και ενώ άρχισαν να πιέζουν ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν με σουτ του Τζιμπούρ στο 59', όμως ο Πίρσον απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
Ο Μαρκάνο έδωσε τη λύση!
Στο 76ο λεπτό ο Μαρκάνο κατάφερε έπειτα από κόντρες μέσα στη μικρή περιοχή να κάνει το 1-3. Ο Ισπανός αμυντικός έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο σουτ έκανε τρία τα γκολ των Πειραιωτών, δίνοντας σημαντική... ανάσα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.
Δεν τα παράτησε ο Εργοτέλης, ζόρια για Ολυμπιακό
Ο Εργοτέλης όμως συνέχισε να προσπαθεί και κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ ύστερα και από αμυντική αδράνεια του Ολυμπιακού. Στο 85ο λεπτό έπειτα από επεισοδιακή φάση ύστερα από κόρνερ του Φραγκουλάκη, ο Ρομάνο έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά! Είχε προηγηθεί προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς που είχε βρει στο δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν δύσκολα για τον Ολυμπιακό μετά το 2-3, ωστόσο οι Πειραιώτες απέσπασαν εν τέλει το... τρίποντο.
Man of the match: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος κατάφερε να βρει δίχτυα αλλά και να κερδίσει και πέναλτι. Γενικά ήταν ιδιαίτερα κινητικός αλλά και επικίνδυνος, και έδειξε να βρίσκει σταδιακά τον καλό του εαυτό.
Αδύναμος κρίκος: Η οπισθοφυλακή του Εργοτέλη είχε αρκετά προβλήματα στον σημερινό αγώνα. Από την άλλη και η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού δεν απέδωσε όσο καλά έπρεπε. Κατώτεροι των περιστάσεων ήταν για τους Πειραιώτες οι Μοντέστο και Τοροσίδης και αμυντικά και δημιουργικά.
Στο ύψος του: Αρκετά ανεβασμένος ήταν ο Φουστέρ, ο οποίος σκόραρε από την άσπρη βούλα και προσπάθησε αρκετά στο παιχνίδι. Ο Αμπντούν παρότι δεν έπαιξε όσο καλά αναμενόταν, έβγαλε την πάσα στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού ενώ είχε στο ενεργητικό του και μία πολύ καλή ασίστ στην ευκαιρία που έχασε ο Τζιμπούρ.
Από πλευράς Εργοτέλη ο Χίμπλινγκερ είχε θετική παρουσία στα αμυντικά του καθήκοντα. Εκτός αυτού ο Ρομάνο ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά, σημειώνοντας δύο γκολ.
Η γκάφα: Ανήκει στον Τζούνιορ και στον Πίρσον. Παρά την εμπειρία του ο παίκτης του Εργοτέλη υπέπεσε σε πέναλτι, επιτρέποντας έτσι στον Ολυμπιακό να σκοράρει και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση του Παγκρητίου. Όσον αφορά τον πορτιέρε των Κρητικών... πούλησε την μπάλα στη συγκεκριμένη φάση δίνοντάς τη σε αντίπαλο παίκτη.
Το στραγάλι: Ο διαιτητής Παππάς αλλά και οι βοηθοί του υπέπεσαν σε λάθη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όπως φάνηκε όμως, δεν έκαναν καίρια ολισθήματα στο παιχνίδι. Στη φάση του πέναλτι του Τζούνιορ, πάντως, ορθώς υποδεικνύει πέναλτι.
Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός, αν και ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά στο τέλος, δεν έβγαλε τόσο θετικό πρόσημο. Οι Πειραιώτες έκαναν τα... εύκολα δύσκολα και μετά το καλό πρώτο μέρος, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην επανάληψη με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν πολύ στο να αποσπάσουν τη νίκη από τον σκληροτράχηλο όπως αποδείχθηκε Εργοτέλη. Συνολικά πάντως οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ανώτεροι των Κρητικών και κέρδισαν δίκαια το εν λόγω παιχνίδι, κάτι που τους επιτρέπει να επικεντρωθούν πλέον στο δύσκολο ματς με την Άρσεναλ.
Συνθέσεις ομάδων
Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Μοντέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Τζιμπούρ, Φουστέρ (73' λ.τ. Χαβίτο), Ορμπάιθ, Αμπντούν (62' Ιμπαγάσα), Μιραλάς (88' Μέλμπεργκ).
Εργοτέλης: Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Γιαλούσης (81' Κυριακίδης), Χίμπλινγκερ (46' λ.τ. Σαρρής), Μπέτο, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπουντιμίρ (71' Κατσικοκέρης), Κουτσιανικούλης.
Εισιτήρια: 5120
Εισπράξεις: 102.510 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου