ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνη στην κορυφή η Γιουνάιτεντ!


Στο +2 από τη συμπολίτισσα και μεγάλη της αντίπαλο, Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται, πλέον, η Γιουνάιτεντ, η οποία πήρε το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» με 3-1 επί της Τσέλσι, έκανε το πέντε στα πέντε και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την γκέλα των «πολιτών» στο Λονδίνο με τη Φούλαμ!

Εκπληκτική στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ξύπνησε αργά η Τσέλσι, η οποία είχε σε καλή μέρα τον Φερνάντο Τόρες που για πολλούς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα των «μπλε». Στο πρώτο 45λεπτο, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ ήταν εκπληκτική με την Τσέλσι, απλά, να παρακολουθεί και να μην μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς των παικτών του «Φέργκι».
Πριν καλά-καλά οι φιλοξενούμενοι ζεσταθούν και μπουν στο κλίμα του αγώνα, η πρωταθλήτρια Αγγλίας βρισκόταν μπροστά στο σκορ με ωραία κεφαλιά του Σμόλινγκ. Στο 8' ο στόπερ της Μάντσεστερ είχε καταφέρει να δώσει το προβάδισμα στους οικοδεσπότες και να στείλει με το «καλημέρα» μήνυμα προς τους «μπλε» πως το αφεντικό στο «Ολντ Τράφορντ» είναι η Γιουνάιτεντ.
Οι φιλοξενούμενοι αρχικά μούδιασαν και εν συνεχεία προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως το μάτι των παικτών του Σερ Αλεξ γυάλιζε και ειδικά αυτό του Νάνι, ο οποίος στο 37' με ασύλληπτο σουτ έγραψε το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.
Οι «κόκκινοι διάβολοι», όμως, δεν είχαν καμία διάθεση να σταματήσουν, συνέχιζαν να πατάνε το γκάζι και στο 45' με τον ηγέτη τους, τον Γουέιν Ρούνεϊ έφθασαν στο 3-0. Κάπου εκεί επί της ουσίας είχε τελειώσει το ματς με δεδομένο πως η επιστροφή στο παιχνίδι για την Τσέλσι έμοιαζε κάτι σαν το 8ο θαύμα του κόσμου.
Με την έναρξη της επανάληψης η Τσέλσι μείωσε με τον Τόρες και κάπου εκεί ξεθάρρεψε... Πίστεψε ότι μπορεί να επιστρέψει στο ματς. Στο 54' με τον Μάτα άγγιξε το 3-2, όμως ο Δε Χέα απέτρεψε τα χειρότερα για τους γηπεδούχους με το 3-1 να παραμένει. Στο 56' ο Νάνι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μποσίνγκουα, όμως το 4ο γκολ δεν ήρθε, γιατί ο Ρούνεϊ μιμήθηκε τον Τέρι του τελικού της Μόσχας, γλίστρησε και αστόχησε με αποτέλεσμα η Τσέλσι να συνεχίζει να ελπίζει.
Η επιστροφή αυτή, όμως, δεν μπορούσε να είναι εφικτή, από τη στιγμή που στο 70' ο Ιβάνοβιτς, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τόρες και στο 83' ξανά ο Ισπανός έχασαν καλές ευκαιρίες για να μειώσουν.
Με το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, Ντόουντ, ο φωτεινός πίνακας του «Ολντ Τράφορντ» έγραφε το τελικό 3-1 με τη Γιουνάιτεντ να κάνει το πέντε στα πέντε καινα βρίσκεται στο +2 από τη Σίτι που λίγο νωρίτερα «αυτοκτονούσε» στο Λονδίνο με τη Φούλαμ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. - ΤΣΕΛΣΙ 3-1 (8' Σμόλινγκ, 37' Νάνι, 45' Ρούνεϊ - 46' Τόρες)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Δε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Εβανς, Σμόλινγκ (62' Βαλένσια), Αντερσον (62' Κάρικ), Νάνι, Γιάνγκ, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Ερνάντες (79' Μπερμπάτοφ).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες, Λάμπαρντ (46΄ Ανελκά), Μεϊρέλες (79' Μίκελ), Τόρες, Μάτα, Στάριτζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου