ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατροπή και πρωτιά για την Κροατία


Δύο μαγικές ενέργειες του Λούκα Μόντριτς, η έμπνευση του Σλάβεν Μπίλιτς να ρίξει στο παιχνίδι τον Εντουάρντο και η αποβολή του Μπεν Χαΐμ, ήταν τα στοιχεία που «γύρισαν» το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ κι έδωσαν στην Κροατία τη νίκη με 3-1 επί του Ισραήλ.

Του Ισραήλ που είχε προηγηθεί λίγο πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου (44') με τον Χεμέντ και προς στιγμή είδε τις ελπίδες του για διεκδίκηση της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2012 να αναθερμαίνονται.Οι Κροάτες, όμως, κατόρθωσαν να φέρουν τα πάνω κάτω στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, να πετύχουν τρία γκολ σε αυτό το διάστημα και πλέον να θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για να σφραγίσουν το εισιτήριο.
Στο 47', λοιπόν, ένα ασύλληπτο σουτ του Μόντριτς έφερε το παιχνίδια στα ίσια και τέσσερα λεπτά αργότερα, η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού το «εγκληματικό» μαρκάρισμα του Μπεν Χαΐμ στον Εντουάρντο... έστειλε στα αποδυτήρια τον παίκτη του Ισραήλ.
Από εκεί και πέρα, το δεύτερο γκολ ήταν απλώς θέμα χρόνου και ήρθε στο 55', όταν η ασίστ του Μόντριτς στον Εντουάρντο έβγαλε τετ α τετ τον (πολιτογραφημένο Κροάτη) Βραζιλιάνο που έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 57' και πάλι από τον Εντουάρντο, με γυριστή κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ του Σρνα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χαΐμοφ.
Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον, με τους παίκτες της Κροατίας να ρίχνουν το ρυθμό τους και τους Ισραηλινούς να μην έχουν ούτε τα ψυχικά ούτε και τα σωματικά αποθέματα για να αντιδράσουν.
ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ 3-1: 47' Μόντριτς, 55', 57' Εντουάρντο - 44' Χεμέντ.
ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (46' Ντούιμοβιτς), Βουκόγιεβιτς (46' Εντουάρντο), Γέλαβιτς (87' Κάλινιτς), Μόντριτς, Σρνα, Μάτζουκιτς, Κράνιτσαρ.
ΙΣΡΑΗΛ: Αουάτ (46' Χαΐμοφ), Μπεν Χαΐμ, Γκέρσον, Καγιάλ, Τουάτα, Χεμέντ, Μπεναγιούν, Ζάχαβι (68' Σέχτερ), Κουτάμπα, Χαρούς, Κοέν (57' Γκολάσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου