ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

2η αγ.: Πήρε το ντέρμπι η Λίβερπουλ


Έχοντας την τύχη με το μέρος της, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Άρσεναλ, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν. Νωρίτερα, η Νιούκαστλ πέρασε νικηφόρα από το Σάντερλαντ.Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς ήταν ελαφρώς καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να επιβάλει το ρυθμό της. Οι μοναδικές καλές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου ήταν μία κεφαλιά του Κάρολ και κάποια ακίνδυνα, μακρινά σουτ των γηπεδούχων. Η αλήθεια είναι πως φάνηκε ιδιαίτερα το κενό του Φάμπρεγας.
Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους "κανονιέρηδες" όταν ο Φρίμπονγκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα στον Λούκας. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Νταλγκλίς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σουάρες και η Λίβερπουλ άρχισε να παίρνει περισσότερους χώρους.
Η τύχη έπαιξε το ρόλο της στην έκβαση του ντέρμπι, καθώς στο 78ο λεπτό ο Ιγκνάσι Μικέλ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της ομάδας του, την έστειλε πάνω στο σώμα του Ράμσεϊ για να καταλήξει στα δίχτυα του εμβρόντητου Σέσνι. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ξεκίνημα της φάσης, ο Μεϊρέλες βρισκόταν -έστω και οριακά- σε θέση οφ σάιντ.
Μετά από αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη, οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ προσπάθησαν να βγουν μπροστά για την ισοφάριση, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να δεχθούν κι άλλο γκολ. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κι έπειτα από ωραία συνεργασία των Λούκας, Μεϊρέλες και Σουάρες, ο τελευταίος πλάσαρε προ κενής εστίας για να σφραγίσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Λίβερπουλ σε ντέρμπι με την Άρσεναλ από τον Νοέμβριο του 2000.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οι "κανονιέρηδες" δεν σκόραραν στις δύο πρώτες αγωνιστικές, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1969-70. Ακόμα ένα στοιχείο που αποδεικνύει περίτρανα πως η ομάδα του Λονδίνου βρίσκεται σε πολύ κακή φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου