ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το «μεγάλο ψάρι» και οι τρεις διαιτητές!


Οι εξελίξεις στο θέμα του κυκλώματος στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται και είναι ραγδαίες.
Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η εισαγγελέας, Πόπη Παπανδρέου, έχει ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξη για πρόεδρο μεγάλης ομάδας των Αθηνών, η οποία ακόμα δεν έχει ασκηθεί!Επιπλέον, υπάρχει εμπλοκή και άλλου πρώην προέδρου μεγάλης ΠΑΕ, με βάση τις καταγραφείσες συνομιλίες, στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν προκύψει από τη δικογραφία, αναφέρεται το όνομά του αλλά δεν ακούγεται η φωνή του.

Η ποινική δίωξη για τον πρώτο παράγοντα δεν έχει ασκηθεί ακόμα καθώς αφενός είναι ηχηρό όνομα αλλά αφετέρου - και πιο σημαντικό - δεν θεωρείται προφανές μέλος των τριών εγκληματικών οργανώσεων, που βάσει της δικογραφίας δρούσαν στο χώρο, έχοντας, μάλιστα, διαφορετικούς αρχηγούς η κάθε μία!
Οσο για τη συγκεκριμένη ποινική δίωξη που έχει ζητήσει η εισαγγελέας, ενδέχεται να ασκηθεί τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες ή και να μην ασκηθεί καθόλου, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ή θα προκύψουν.
Πάντως, σε αυτές τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις υπάρχει συμμετοχή, μεταξύ άλλων, παραγόντων, εν ενεργεία ποδοσφαιριστών, ακόμα και υπαλλήλου της ΕΠΟ!
Αναμένονται άλλες 5 συλλήψεις!
Στο μεταξύ, η Αστυνομία αναζητά άλλους 5 συμμετέχοντες προκειμένου να τους συλλάβει με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 2 εν ενεργεία διαιτητές, έναν βοηθό με αρχικά επιθέτου από Κ., Σ. και Τ., ένας πρώην διαιτητής και νυν παράγοντας με αρχικό επιθέτου από Μ. και ένας πρόεδρος μεγάλης επαρχιακής ΠΑΕ από τα νησιά Ιονίου με επίθετο που αρχίζει από Κ.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στην υπόθεση είναι μπλεγμένοι δύο εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, ένας από την Αθήνα κι ένας από την Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος είναι διεθνής αμυντικός από ομάδα του κέντρου κι ο δεύτερος νεαρός μέσος ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα οι δυο τους ήταν παλιότερα συμπαίκτες… Συν τοις άλλοις, στη «λίστα» είναι ένας πρώην πρόεδρος διοργανώτριας αρχής.
Επίσης, μπλεγμένος είναι κι ένας Ελληνας διεθνής μπασκετμπολίστας που φέρεται να συνομιλεί με παράγοντα ποδοσφαιρικής επαρχιακής ομάδας και να του ζητά φάρμακα. Και τέλος (προς το παρών, τουλάχιστον), ακούγεται σε συνομιλία μεγαλοπαράγοντας ΠΑΕ να μιλά με αστυνομικό διευθυντή της περιφέρειας και να του ζητά διευκολύνσεις.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η περίπτωση του Γιώργου Δαλούκα, η εκβίαση και οι απειλές κατά του οποίου έχουν προστεθεί στην ογκοδέστατη δικογραφία των 10.000 σελίδων και των 85 CD με συνομιλίες και αναμένεται να είναι και ανάμεσα στις κατηγορίες που θα ασκηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου