ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πρωταθλήτρια η Σάντος


Η Σάντος επικράτησε με 2-1 της Πενιαρόλ και κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το Κόπα Λιμπερταδόρες.Το 1962 και το 1963, ο βραζιλιάνικος σύλλογος είχε κερδίσει το κορυφαίο διασυλλογικό τρόπαιο της Νότιας Αμερικής και 48 χρόνια αργότερα έφτασε η στιγμή να πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου. Για να φτάσει όμως εκεί χρειάστηκαν τα γκολ των Νεϊμάρ στο 46’ και Ντανίλο στο 68’.

Tο 19χρονο παιδί-θαύμα σκόραρε με πλασέ λίγα δευτερόλεπτα ύστερα από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου αποχαιρετώντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο την Σάντος. Ακολούθησε ο επίσης 19χρονος, Ντανίλο, 22 λεπτά αργότερα με δυνατό σουτ. Η Πενιαρόλ μείωσε σε 2-1 στο 80ό λεπτό με αυτογκόλ του Ντουρβάλ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προσέδωσε «άγρια» ομορφιά στα τελευταία λεπτά, αλλά οι Ουρουγουανοί δεν μπόρεσαν να πετύχουν την ισοφάριση.
Μετά το τέλος του επαναληπτικού τελικού (0-0 το πρώτο ματς), οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Ύστερα από την παρέμβαση της αστυνομίας, τα επεισόδια διακόπηκαν. Δεν καταγράφηκε κάποιος τραυματισμός.
Σάντος: Ραφαέλ, Ντανίλο, Εντου Ντρασένα, Ντουρβάλ, Λέο (68' Άλεξ Σάντρο), Αντριάνο, Αρούκα, Ελάνο, Γκανσό (87' Παρά), Νεϊμάρ, Ζε Εντουάρντο.
Πενιαρόλ: Σόσα, Γκονζάλεζ, Βαλντέζ, Γκ. Ροντρίγκεζ, Ντ. Ροντρίγκεζ (38' Αλμπίν, 79' Εστογιάνοφ), Μάιρ (63' Ουρετασβίγαγα), Κορούχο, Φρέιτας, Αγκουιάρ, Μαρτινούτσιο, Αγκουάιρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου