ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ιστορική επιτυχία για τη Σουόνσι, προβιβάστηκε στην Premiership



Η Ουαλία πανηγυρίζει την άνοδο της Σουόνσι στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ένα χρόνο πριν από τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, οι "κύκνοι" έφτασαν στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους, καθώς επικράτησαν 4-2 της Ρέντινγκ στον τελικό των play off και εξασφάλισαν την παρουσία τους στην Premiership.
 Το παιχνίδι μεταξύ των δύο αουτσάιντερ στο κατάμεστο "Ουέμπλεϊ" είχε συναρπαστική εξέλιξη και αμφίρροπη τροπή. Σε ένα ονειρεμένο δίλεπτο (21'-22') η Σουόνσι προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του Σκοτ Σινκλέρ (δανεικός από την Τσέλσι). Στην πρώτη περίπτωση ευστόχησε από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι του Κιζανιζβίλι, ενώ στη δεύτερη έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα Φεντερίκι.
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη ένα γκολ για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, καθώς στο 40' ο Ντόμπι δεν λάθεψε σε σχεδόν κενή εστία, κι όλα έδειχναν ότι η συνέχεια θα είχε τυπική διαδικασία. Παρόλα αυτά η Ρέντινγκ, χάρη στο αυτογκόλ του Άλεν και στην κεφαλιά του Μιλς, μείωσε σε 3-2 πριν από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι ανέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη ανόδου. Ωστόσο στο 60' απώλεσε μεγάλη διπλή ευκαιρία σε προσπάθεια του Κάρακαν και μαζί το... ψυχολογικό πλεονέκτημα για την ολική ανατροπή.
Η Σουόνσι συνήλθε από το σοκ και όχι μόνο κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα, αλλά κατάφερε να φτάσει σε τέταρτο γκολ, με δράστη και πάλι τον μεγάλο πρωταγωνιστή Σινκλέρ στο 80' (δεύτερη εκτέλεση πέναλτι). Ακολούθησε ως εκ τούτου την πρωταθλήτρια ΚΠΡ και τη δεύτερη Νόριτς στην κορυφαία κατηγορία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου