ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

«Μπλε» εφιάλτης, εκτός η Λίβερπουλ!

Θρίλερ στο φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ! Η Μπέρμιγχαμ μαζί με την Μπλάκπουλ ακολούθησαν τη Γουέστ Χαμ στην Τσάμπιονσιπ! Εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ, στο Europa League η Τότεναμ, 3η η Μάντσεστερ Σίτι.

Στο Europa League και στην Τσάμπιονσιπ...
Η Μπέρμιγχαμ κατάφερε να... αυτοκτονήσει στο τέλος της σεζόν και να υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ! Μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ απέναντι στην Άρσεναλ, η ομάδα του ΜακΛις παρουσιάστηκε αγνώριστη στο πρωτάθλημα, ηττήθηκε 2-1 από την Τότεναμ και ακολούθησε τις Γουέστ Χαμ και Μπλάκπουλ στη δεύτερη κατηγορία...
Στο πρώτο ημίχρονο μόνο η Τότεναμ υπήρχε στο γήπεδο, όμως οι «μπλε» κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παβλιουτσένκο άνοιξε το σκορ και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να βγουν από το... καβούκι τους. Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά και οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα στο 79' με τον Γκάρντνερ και βρέθηκαν σε θέση ισχύος, καθώς υπερτερούσαν στη διαφορά των γκολ με τους Γουλβς!
Το γκολ του Χαντ στο 87΄στην αναμέτρηση των «λύκων» με την Μπλάκμπερν, όμως, έδινε το εισιτήριο της παραμονής στους Γουλβς και το εφιαλτικό απόγευμα για την Μπέρμιγχαμ ολοκληρώθηκε στο 93' με τον Παβλιουτσένκο να κάνει το 2-1 και να στέλνει τους «μπλε» στην Τσάμπιονσιπ...
Από την κόλαση στον παράδεισο οι Γουλβς!
Οι Γουλβς βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 από την Μπλάκμπερν στο πρώτο ημίχρονο και έδειχναν καταδικασμένοι! Τα αποτελέσματα στα άλλα γήπεδα τους καθιστούσαν πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, όμως μέσα σε είκοσι λεπτά όλα άλλαξαν! Το γκολ του Τζέιμι Ο' Χάρα στο 73' έδωσε κάποιες ελπίδες στην ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι και το γκολ του Στίβεν Χαντ ήταν εκείνο που διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την Μπλάκμπερν, η οποία έμεινε δίκαια στην κατηγορία και έσωσε την ομάδα του από τον υποβιβασμό!
Δεν της χάλασε τη φιέστα και υποβιβάστηκε...
Η Μπλάκπουλ ήθελε να κάνει την έκπληξη της χρονιάς και να φύγει με τη νίκη από το «Ολντ Τράφορντ», χαλώντας τη φιέστα της Γιουνάιτεντ ανήμερα των γενεθλίων του μεγάλου Τζορτζ Μπεστ. Ο Τζιλκς έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ 21' με τον Παρκ ύστερα από ασίστ του Μπέρμπατοφ. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως, ο Τσάρλι Άνταμ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσα λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 57' ο Φλέτσερ με πολύ ωραίο τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία έδειχνε ικανή για την παραμονή! Τα όνειρα της ομάδας του Ίαν Χολογουέι άρχισαν να γκρεμίζονται από τη στιγμή που ο Άντερσον έκανε το 2-2 στο 63'... Ο Έβατ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 74' και ο Όουεν στο 81' διαμόρφωσε το τελικό 4-2 που έστειλε την Μπλάκπουλ στην Τσάμπιονσιπ ύστερα από έναν χρόνο...
Τα κατάφερε η Γουίγκαν!
Η Γουίγκαν πέτυχε μεγάλη νίκη στο «Μπριτάνια» με 1-0 και παρέμεινε στην Πρέμιερ Λιγκ! Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πολύ προσεκτικοί στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ρονταγέγκα να σκοράρει με κεφαλιά στο 78' και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ!
Εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Τα πράγματα για τη Λίβερπουλ ήταν εξαρχής δύσκολα, καθώς ήθελε μόνο ήττα της Τότεναμ από την Μπέρμιγχαμ και δική της νίκη για να βγει στην Ευρώπη. Τελικά δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο και έπειτα από 12 χρόνια οι «κόκκινοι» έμειναν εκτός Ευρώπης, γνωρίζοντας την ήττα από την Άστον Βίλα με 1-0...
Στους ομίλους του Champions League η Σίτι
Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε την τρίτη θέση της βαθμολογίας και θα βρίσκεται στους ομίλους του Champions League την επόμενη σεζόν, αφήνοντας την Άρσεναλ στην τέταρτη θέση... Η ομάδα του Μαντσίνι ήθελε μόνο νίκη στο «Ρίμποκ» απέναντι στην Μπόλτον και την κατέκτησε άνετα με 2-0 χάρη στα τέρματα των Λέσκοτ (44') και Τζέκο (62').
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
Κυριακή (22/05)

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-0
(33' Ντάουνινγκ)
Μπόλτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(44' Λέσκοτ, 62' Τζέκο)
Έβερτον-Τσέλσι 1-0
(75' Μπέκφορντ)
Φούλαμ-Άρσεναλ 2-2
(26' Σίντγουελ, 57' Ζαμόρα - 29' Φαν Πέρσι, 89' Γουόλκοτ)
Μάντσεστερ Γ.-Μπλάκπουλ 4-2
(21' Παρκ, 63' Άντερσον, 74' Έβατ αυτ., 81' Όουεν - 40' Άνταμ, 57' Φλέτσερ)
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 3-3
(16' Τέιλερ, 39' Λόβενκραντς, 47' Όλσον αυτ. - 62', 71', 90' Τσόι)
Στόουκ-Γουίγκαν 0-1
(78' Ρονταγέγκα)
Τότεναμ-Μπέρμιγχαμ 2-1
(49', 90+3' Παβλιουτσένκο - 79' Γκάρντνερ)
Η τελική βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γ.   80 (Όμιλοι Champions League)
2. Τσέλσι   71 (Όμιλοι Champions League)
3. Μάντσεστερ Σίτι  71 (Όμιλοι Champions League)
4. Άρσεναλ   68 (Play Off Champions League)
5. Τότεναμ   62 (Europa League)
6. Λίβερπουλ   58
7. Έβερτον   54
8. Φούλαμ   49
9. Άστον Βίλα   48
10. Σάντερλαντ   47
11. Γουέστ Μπρομ   47
12. Νιούκαστλ   46
13. Στόουκ   46 (Europa League-Φιναλίστ Κυπέλλου)
14. Μπόλτον   46
15. Μπλάκμπερν   43
16. Γουίγκαν   42
17. Γουλβς   40
18. Μπέρμιγχαμ   39 (Υποβιβασμός, Europa League-Κάτοχος League Cup)
19. Μπλάκπουλ   39 (Υποβιβασμος)
20. Γουέστ Χαμ   33 (Υποβιβασμός)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου