ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Οι «παράδεισοι» της Γιουνάιτεντ



Στα 25 του χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα και δυο Τσάμπιονς Λιγκ και θα περίμενε κανείς ότι «ήγγικεν» η ώρα της απόσυρσης του!
Εκεί, στο Γουίλμσλοου στο πλάι της Κάθυ(σύζυγος του) παρακολουθώντας με εμμονοληπτική μανία τις εξελίξεις στο κόμμα των Εργατικών, που υποστηρίζει όλη του την ζωή.
Και όμως το καύσιμο που τον διατηρεί σε διεγερτική κατάσταση είναι η εγκαθίδρυση μιας δυναστείας.

«Κοιτάζω τις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τίτλων των άλλων ομάδων και θέλω να τις ισοφαρίσω.
Πρέπει να προοδεύσουμε γρήγορα για να φτάσουμε τις επιτυχίες κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν, ο Άγιαξ, η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ» έλεγε ο 70χρονος προπονητής των «κόκκινων διάβολων» για την ομάδα του που έχει τρεις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της.
Το 1968, το 1999 και το 2008.
1968
Μια δεκαετία έπειτα από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στεκόταν στα πόδια της.
Στον τελικό της 29ης Μαΐου του 1968 απέναντι στην Μπενφίκα, η Γιουνάιτεντ διέλυε την πορτογαλική ομάδα με 4-1 και γινόταν η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτούσε το κύπελλο Πρωταθλητριών(ένα χρόνο νωρίτερα η Σέλτικ αναγορευόταν στην πρώτη βρετανική πρωταθλήτρια Ευρώπης).
Ήταν μια βραδιά αποθέωσης για τον αρχηγό Μπόμπι Τσάρλτον και τον μυθικό Τζορτζ Μπεστ…


1999
Οι συγκινήσεις ξεθύμαναν στο «Καμπ Νου» ενώ ο τελικός του 1999 ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπάγερν Μονάχου έπνεε τα λοίσθια.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» βυθίζονταν στην κόλαση της αποτυχίας μέχρι το 91ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0.
Τότε όμως διανοίχτηκε στον ορίζοντα τους ο παράδεισος, αποδεικνύοντας ότι η διαδρομή από την κόλαση ως εκεί διαρκεί μόλις 2 λεπτά…
2008
Στην Μόσχα ήταν στημένο το τέλειο σκηνικό για να «χαϊδέψει» το πρώτο του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς.
Μόνο που ο Έντβιν Φαν ντερ Σαρ έπειτα από 120 λεπτά έμοιαζε άτρωτος. Στην διαδικασία των πέναλτι ο 40χρονος σήμερα γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ αποδεικνυόταν ο άνθρωπος που έκρινε τον τελικό χαρίζοντας το τρίτο τρόπαιο στην ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου