ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τα 3 «μπλαουγκράνα» όνειρα


«Θρέφει τα όνειρα των οπαδών, κεντρίζει την φαντασία τους και αναμοχλεύει τα πάθη», όπως θα έγραφε για αυτήν ο διευθυντής της εφημερίδας, «Ουμανιτέ», Πιερ Ζαρκά.
Οι «μπλαουγκράνα», μια τελειοθηρική εκδοχή σύγχρονης ομάδας που πιέζει ασφυκτικά για να κλέψει την μπάλα και να την κάνει όνειρα στα μάτια των οπαδών είναι μια από τις θελκτικότερες ομάδες που εμφανίστηκαν ποτέ.

Ο Ρόναλντ Κούμαν έλεγε προ ημερών ότι είναι καλύτερη ακόμη και από την αποκαλούμενη «Ντριμ Τιμ» του Γιόχαν Κρόιφ που πλούμισε με σαματά την νύχτα της Βαρκελώνης το 1992, όταν η Μπαρτσελόνα κατακτούσε το πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών(την επόμενη σεζόν η διοργάνωση θα μετονομαζόταν σε Τσάμπιονς Λιγκ).
Από τότε οι «μπλαουγκράνα» κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν τις κατακτήσεις των τροπαίων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
1992
Οι κραυγές του «λυκάνθρωπου» αντήχησαν στο Λονδίνο την νύχτα της 20ης Μαΐου ενώ ο Ρόναλντ Κούμαν με απευθείας φάουλ κατέλυε τον κλειστοφοβικό τελικό απέναντι στην Σαμπντόρια στο 111ο λεπτό.
Ο Ολλανδός αποφόρτιζε από την αμείλικτη πίεση την «Ντριμ Τιμ» του Γιόχαν Κρόιφ, που κατακτούσε το πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ως τότε 93χρονη ιστορία της…
2006
Μόλις 5 λεπτά χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για να ανατρέψει, με αψηφισιά τζογαδόρου, τα δεδομένα στον τελικό των Παρισίων στις 17 Μαΐου.
Το γκολ του Σολ Κάμπελ ισοφάρισε ο Ετό για να δώσει το δεύτερο τρόπαιο στους «μπλαουγκράνα» ο Μπελέτι σε έναν τελικό που σήμανε ουσιαστικά την εποχή Μπαρτσελόνα στην Ευρώπη.
Οι αρετές της που σήμερα κυβερνούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο άρχισαν να ανθίζουν για να φτάσουν στην ωρίμανση τους το 2009.
2009
Η παραδοχή του Έντβιν Φαν ντερ Σαρ ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άντεξε μόλις 10 λεπτά μαρτυρά το σενάριο του τελικού της 27ης Μαΐου στην Ρώμη.
Η Μπαρτσελόνα προσομοίαζε στην τελειοθηρική σημερινή της εκδοχή και με τον άνθρωπο των τελικών τον Σαμουέλ Ετό άνοιγε το σκορ μόλις στο 10. Το γκολ του Μέσι στο 70ο λεπτό προσυπέγραφε την επανάσταση του όμορφου ποδοσφαίρου, που θα καταλυόταν την επόμενη σεζόν από την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου