ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τα τελευταία νέα ενόψει του τελικού του Copa del Rey

Η 2η από τις τέσσερις "El Clasico" μάχες των 18 ημερών δίνει κούπα, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα την αδρεναλίνη στα στρατόπεδα των δύο "αιωνίων" της Primera Division. Διαβάστε τα τελευταία νέα, λίγες ώρες πριν τη σέντρα του μεγάλου αγώνα Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (20/04/2011 22:30).
Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα φροντίζουν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού του Copa del Rey στο Μεστάγια, να κερδίσουν και την επικοινωνιακή μάχη, προκειμένου να εξασφαλίσουν το ψυχολογικό αβαντάζ.

Ο Μουρίνιο, μετρ του είδους, έχει φροντίσει να φτιάξει "κλίμα", με τις δηλώσεις του λίγο μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ των δύο το περασμένο Σάββατο, όταν μίλησε απαξιωτικά για τη διαιτησία της αναμέτρησης. Ο Πεπ Γκουρδιόλα από την άλλη έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, αποδεικνύοντας πως μπορεί να γίνει πιο σνομπ και από τον "φύση" σνομπ Πορτογάλο τεχνικό της βασίλισσας.
Ο Ισπανικός Τύπος -όπως είναι λογικό- ασχολείται αποκλειστικά με τον τελικό και επικεντρώνεται στα πλάνα των δύο τεχνικών για τις ενδεκάδες που θα παρατάξουν στον αγωνιστικό χώρο του Μεστάγια.
Άμεση αθλητική ενημέρωση όπου και αν βρίσκεστε μέσω του επίσημου twitter και του επίσημου facebook του contra.gr.Ο Μουρίνιο -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τους: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ρονάλντο, Οζίλ, Ντι Μαρία και Αντεμπαγιόρ.
*Ο Κεντίρα δεν έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα της Μ. Τρίτης και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.
Ο Γκουαρντιόλα από την άλλη θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν τον αγώνα με τους: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Μπούσκετς, Αντριάνο, Τσάβι, Ματσεράνο, Ινιέστα, Βίγια, Μέσι και Πέδρο.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πουγιόλ προπονήθηκε την Μ. Τρίτη και διεκδικεί θέση στην αρχική ενδεκάδα.
Στις εκατέρωθεν δηλώσεις, υπάρχει πίστη για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Κασίγιας μάλιστα υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ήττα, καθώς τα 17 χρόνια χωρίς τον εν λόγω τίτλο για τη Ρεάλ, είναι πάρα πολλά. Τόνισε δε πως στο μυαλό των συμπαικτών υπάρχει μόνο η λέξη "νίκη", ενώ ευχήθηκε να γίνει ένα ματς αντάξιο της ιστορίας και του μεγέθους των δύο αντιπάλων, χωρίς νεύρα και προκλήσεις.
Ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Βαλντές αφού έκανε λόγο για έναν αγώνα μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων του κόσμου, υποστήριξε πως είναι και σκέφτεται σαν "Μπαρσελονίστα" και ένας "Μπαρσελονίστα" δεν μπορεί παρά να έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη σε όλα τα ματς.
Να ασπρίσει η εξέδρα
Άπαντες να είναι ντυμένοι με τη λευκή φανέλα της ομάδας, ζήτησαν οι παίκτες της βασίλισσας από τον κόσμο που θα δώσει το "παρών" στο Μεστάγια, καθώς όπως υποστήριξαν, το γεγονός αυτό θα τους δώσει επιπλέον κίνητρο αφού θα τους κάνει να ξεχωρίζουν.
αξια λόγου είναι και η κριτική που δέχεται ο Μουρίνιο για την τακτική του, καθώς τόσο ο Αλφρέντο ντι Στέφανο, όσο και ο Τζον Τόσακ, ζήτησαν μέσω δηλώσεών τους στον Τύπο, να δουν τη Ρεάλ περισσότερο επιθετική, ενώ ο Κρόιφ αμφισβήτησε τις προπονητικές ικανότητες του τεχνικού της Ρεάλ, χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς "καταστροφέα του σύγχρονου ποδοσφαίρου".
Στο μεταξύ, την παράσταση κλέβει το διαφημιστικό σποτ εταιρίας αθλητικής ένδυσης, με πρωταγωνιστές παίκτες των δύο ομάδων οι οποίοι απαντούν οι μεν στις προκλήσεις των δε, μέσω μηνυμάτων γραμμένων με μαρκαδόρο πάνω σε μια μπάλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου