ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ντελγκάδο, Γέστε και Τζαβέλλας

Ο Ντελγκάδο έστειλε το μήνυμά του στον Ολυμπιακό, ο Βαλβέρδε θέλει και πάλι το «κομπιούτερ» Γέστε και έγινε η πρώτη διερευνητική κρούση για Τζαβέλλα, τον νούμερο ένα ελληνικό στόχο του Μαρινάκη.
Έρχομαι στον Ολυμπιακό αν ικανοποιηθώ οικονομικά. Έρχομαι και… αύριο αν θέλετε. Είμαι ελεύθερος και διαθέσιμος να συζητήσουμε όποτε και όπου θέλετε», τονίζει ο 29χρονος Αργεντινός Σέζαρ Ντελγκάδο.
 
Ο άσος της Λιόν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και οι Λιονέ δεν είναι διατεθειμένοι να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Ο παίκτης έχει ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, καθώς οι Ερυθρόλευκοι το έδειξαν μόλις τους προτάθηκε ο «Τσελίτο», όπως είναι το προσωνύμιό του.
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε φτάσει πολύ κοντά στην απόκτησή του, καθώς έληγε το συμβόλαιό του με την Κρουζ Αζούλ από το Μεξικό, αλλά η ομάδα του ζήταγε αρκετά χρήματα και τελικά δεν προχώρησε η μεταγραφή του παρά το γεγονός ότι τα είχε βρει με τον παίκτη. Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι επέλεξαν να περιμένουν μερικούς μήνες, και αντί να πάρουν τον Ντελγκάδο τον Αύγουστο, να τον αποκτήσουν ελεύθερο τον Δεκέμβριο, όμως λίγες μέρες μετά η Λιόν τα βρήκε με την ομάδα του και ο ποδοσφαιριστής έκανε το ευρωπαϊκό άλμα.
Ο Ντελγκάδο είναι ενήμερος για όλα γύρω από τον Ολυμπιακό και αν τα βρουν στο οικονομικό έρχεται στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Οι Πειραιώτες από την πλευρά τους, επίσης έχουν ενημερωθεί αναλυτικά για τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και από όσα έχουν διαρρεύσει το κασέ του υπολογίζεται στα 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Για το αν προχωρήσει η υπόθεσή του, είναι καθαρά στο χέρι του Ολυμπιακού, πότε και αν το αποφασίσει.
Στο μεταξύ, πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Βαλβέρδε έχει πάλι στο μυαλό του τον Φραν Γέστε. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι, αλλά συνέπεσε με τις διοικητικές αλλαγές του συλλόγου και ο ποδοσφαιριστής έκλεισε στην Αλ Βασλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ο Γέστε έχει συνεργαστεί στην Αθλέτικ Μπιλμπάο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για δύο χρόνια και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στον άξονα (σε θέση Φουστέρ ή Ιμπαγάσα) όσο και στο αριστερό άκρο της επίθεσης, και ο Βάσκος τεχνικός θεωρεί ότι είναι το «μυαλό» του στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο έμπειρος Γέστε έχει το προσωνύμιο «κομπιούτερ». Επίσης, ο 32χρονος ποδοσφαιριστής είναι πολύ καλός στα «στημένα», αφού από τα 50 γκολ που έχει πετύχει σε 300 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, τα περισσότερα τα έχει πετύχει με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, και γι’ αυτό οι Ερυθρόλευκοι έβλεπαν πέρυσι στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Τζόλε.
Όσο για το συμβόλαιό του, δεν θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να «σπάσει» από τη στιγμή που πρόκειται για την επιστροφή του στην Ευρώπη και τα «σαλόνια» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Τέλος, ο νούμερο ένα στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με τους Έλληνες στόχους της ομάδας, δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Τζαβέλλα. Σύμφωνα με τα όσα επίσημα έχουν αναφέρει στελέχη της Πειραϊκής ΠΑΕ, οι Ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τον επαναπατρισμό του Έλληνα οπισθοφύλακα. Όμως, δεν παύει να είναι δύσκολη περίπτωση.
Πάντως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έκανε ήδη την πρώτη του κίνηση, αφού συναντήθηκε με τον μάνατζερ του Τζαβέλλα, Πολ Κουτσολιάκο, για να του μεταφέρει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και να μάθει αν ο πελάτης του είναι θετικός στο να μεταγραφεί στην ομάδα του Πειραιά.
Ο Τζαβέλλας έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αν καλυφθεί 100% οικονομικά τότε επιστρέφει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όμως, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η ομάδα του, από τη στιγμή που έδωσε 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τον Πανιώνιο, και με δεδομένο ότι στην Άιντραχτ έκανε πολύ καλή σεζόν, οι Γερμανοί αναμένεται να έχουν υψηλές απαιτήσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου