ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μπέος τώρα και στην Ευρώπη!

Σε ένα παιχνίδι θρίλερ ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό των εννιά παικτών, (τραβηγμένη αποβολή Καντέ, σωστή του Μπουμσόνγκ) πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ και... βλέπει Europa League!



Mε σύστημα έκπληξη
Οι έντεκα του Φερέιρα ήταν γνωστοί, καθώς ο Πορτογάλος είχε φροντίσει να ανοίξει τα χαρτιά του. Αυτό που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ήταν η διάταξη του Παναθηναϊκού, με τον Πορτογάλο να προτιμά ένα… περίεργο 4-3-1-2 που επί της ουσίας δεν είχε καθαρό δεξί εξτρέμ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερό μπακ ο Καντέ, δεξί ο Βύντρα και ο Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης στα χαφ, αριστερό «φτερό» ο Χριστοδουλόπουλος, σε ελεύθερο ρόλο και πίσω από τον Σισέ ο Λέτο και στην κορυφή ο Γάλλος στράικερ.
Είχε τα χάλια του, τον αποτελείωσε ο Μάνταλος!
Η τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια έγινε… copy-paste και στον Βόλο. Με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και την μπάλα να ταλαιπωρείται άσκοπα από τους τρεις του άξονα, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν και ο Ολυμπιακός Βόλου χάρη στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» από τα πλάγια και κυρίως από δεξιά, εκεί που ο Καντέ ήταν… μαύρη τρύπα, χτύπησαν την άμυνα των «πρασίνων» που πελαγοδρομούσε.
Η ανωτερότητα της ομάδας του Κατσαβάκη μετουσιώθηκε στο 24’, με τον Μαρτίν να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα και να ανοίγει το σκορ. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά δημιουργικά εκτός από τη διάθεση του Λέτο ήταν τραγικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι τη μεγάλη φάση (43’) για γκολ την είχε ο Σολάκης, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι!

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο Μάνταλος με την… τραβηγμένη από τα μαλλιά αποβολή του Καντέ άφησε τον Παναθηναϊκό -που έκανε το πρώτο σουτ προς την αντίπαλη εστία στο 41’ με τον Σισέ- με δέκα παίκτες.
Μάρτιν και... Μπουμσόνγκ επίτιμοι δημότες!
Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Παναθηναϊκός και παρά το 2-0 του Μπρέσκα στο 54’ που έβαζε σε ρόλο οδηγού τον Βόλο, βρήκε τα ψυχολογικά αποθέματα και έφερε στα ίσια το παιχνίδι. Οι κεφαλιές των Κατσουράνη (56'), Σισέ (66')  αρκούσαν στο «τριφύλλι» που θα μπορούσε με την τρομερή προσπάθεια του Λάζαρου στο 69’ να κάνει την απόλυτη ανατροπή.
Οι «πράσινοι» είχαν πάρει τα πάνω τους, αλλά η βλακεία του Μπουμσόνγκ να διώξει με το χέρι την μπάλα λίγο πριν από τη γραμμή ενώ μπορούσε να διώξει κανονικά, άφησε τον Παναθηναϊκό με εννιά παίκτες για τα τελευταία δώδεκα λεπτά! Ο Τζόρβας έπιασε το πέναλτι του Σολάκη, αλλά το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να αντέξει και με εννιά. Ο Μάρτιν λίγο πριν από το φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε στα πλέι οφ τον Ολυμπιακό Βόλου! Ο Αργεντινός επιθετικός μαζί με τον Γάλλο στόπερ του Παναθηναϊκού θα πρέπει να ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες του Βόλου, αν η ομάδα του Μπέου πάει Ευρώπη!
MAN OF THE MATCH: Εμφάνιση ποδοσφαιριστή που βάσει των όσων έδειξε, θα πρέπει να παίζει το… λιγότερο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Μάριο Μπρέσκα έκανε… άνω κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού. Πραγματικός «διάβολος» πότε αριστερά και πότε δεξιά. Με καταπληκτικό σουτ διαμόρφωσε το 2-0, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το 3-2 του Μάρτιν. Ασταμάτητος.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μάρτιν. Ο ορισμός του σέντερ φορ «κολόνα». Ο επιθετικός των γηπεδούχων αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού, άνοιξε το σκορ με το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε ενώ με εξαιρετική κίνηση και τελείωμα έγραψε το 3-2.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό θα είχαν καταλάβει από νωρίς ότι ο πορτιέρο του Ολυμπιακού Βόλου, Μαρούλης αποτελούσε την αχίλλεια πτέρνα των γηπεδούχων. Ο πιτσιρικάς θέλει πολλά ψωμιά ακόμη για να σταθεί στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ. Ευγενική προσφορά το γκολ του Κατσουράνη, φέρει ευθύνη και στο 2-2 του Τζιμπρίλ Σισέ.
Στην ίδια κατηγορία και ο Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος βρισκόταν σε εντελώς άλλο γήπεδο, τον έκανε… γιο-γιο ο Μπρέσκα και είχε πολλά κρίσιμα λάθη!
Η ΓΚΑΦΑ: Από γκάφες στο αποψινό παιχνίδι άλλο τίποτα. Η κορυφαία, όμως, και με διαφορά ήταν εκείνη του Μπουμσόνγκ στη φάση όπου ο Βόλος κερδίζει το δεύτερο πέναλτι και ο Γάλλος αποβάλλεται, αφήνοντας την ομάδα του με εννιά παίκτες. Μπορεί να διώξει την μπάλα με το πόδι, με το κεφάλι, με το γόνατο, με ό,τι θέλει. Και όμως, τη βγάζει με το χέρι!
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Μάνταλος δείχνει σωστά δύο φορές πέναλτι στις παραβάσεις του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ενώ ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για μια φάση στο 29’ όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Τομάς. Από κει και πέρα, όμως, η αποβολή στον Σεντρίκ Καντέ για φάουλ πάνω στον Μπρέσκα είναι πέρα για πέρα τραβηγμένη! Μοίρασε τα… σπόρια στους γηπεδούχους. Σωστές υποδείξεις από τους επόπτες.
 Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής χρονιάς, όπου τα είχε πραγματικά όλα (πέναλτι, λάθος αποφάσεις, ανατροπές, δραματικό φινάλε) ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό και πήρε ιστορική πρόκριση για τα πλέι οφ, όπου θα μπορέσει να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη!
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έδωσε ξανά δικαιώματα, τουλάχιστον γύρισε το παιχνίδι σε 2-2, αλλά η γκάφα του Μπουμσόνγκ και η απόφαση του Μάνταλου να αποβάλει τον Καντέ τον… αποτελείωσαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου