ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

34η αγ.: Αποχαιρετά τον τίτλο η Άρσεναλ, ο Ερνάντες λύτρωσε τη Γιουνάιτεντ

Αγκαλιά με το 19ο πρωτάθλημα της ιστορίας της βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τη δύσκολη νίκη της επί της Έβερτον. Αποχαιρετά το όνειρο του τίτλου η Άρσεναλ.
Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν καλύτερη καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως μέχρι την είσοδο του Μάικλ Όουεν στο 63', δεν είχε δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Ο έμπειρος επιθετικός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν το σουτ που επιχείρησε στο 74ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Φάμπιο, κατέληξε στο δοκάρι του, σχεδόν ανίκητου, Τιμ Χόουαρντ. Τελικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε το πολυπόθητο γκολ στο 83ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Βαλέντσια και κοντινή κεφαλιά του Ερνάντες, ο οποίος βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τους αμυντικούς των "ζαχαρωτών". Αυτό ήταν το 100ό γκολ τέρμα των "κόκκινων διαβόλων" σε 53 φετινούς αγώνες.Να σημειωθεί πως ο Απόστολος Βέλλιος βρισκόταν στον πάγκο της Έβερτον, καθώς δεν προτιμήθηκε από τον Ντέιβιντ Μόγιες.
Ζωντανές διατήρησε τις ελάχιστες ελπίδες της για κατάκτηση του τίτλου η Τσέλσι, αφού επιβλήθηκε με 3-0 της Γουέστ Χαμ. Οι "μπλε" άνοιξαν το σκορ στο 44' μετά από γύρισμα του Κόουλ και σουτ στην κίνηση από τον Λάμπαρντ. Το 2-0 έγινε στο 84' με κοντινό πλασέ του Φερνάντο Τόρες, ο οποίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μαλουντά με βολίδα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Αντίθετα με την Τσέλσι, η Άρσεναλ εγκατέλειψε τις λιγοστές ελπίδες της για το πρωτάθλημα μετά την ήττα της από την Μπόλτον με 2-1. O Στάριτζ με εξ επαφής κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 38', ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ντέιβις δεν μπόρεσε να κάνει το 2-0 από το σημείο του πέναλτι (απέκρουσε ο Σζέσνι). Δύο λεπτά αργότερα, ο φαν Πέρσι έγραψε ιστορία με το 7ο συνεχόμενο εκτός έδρας γκολ του (ρεκόρ στην Premiership), όμως η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Απεναντίας, με τη συμπλήρωση του 90ού λεπτού, ο Ταμίρ Κοέν έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των "κανονιέρηδων", θέτοντας τους εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάξι Ροντρίγκες, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ, η Λίβερπουλ συνέτριψε με 5-0 την Μπέρμιγχαμ και έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της 6ης θέσης. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός "χτύπησε" στο 7', το 66' και το 73', ενώ οι Κάουτ και Κόουλ προσέθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ.
Εντός έδρας βαθμολογική απώλεια υπέστη η Τότεναμ, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ. Οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" με τον Οντεμβίγκι στο 5', όμως οι Λονδρέζοι ανέτρεψαν τα δεδομένα με τον Παβλιουτσένκο και τον Ντεφό στο 27' και το 66' αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, η Γουέστ Μπρομ δεν κατέθεσε τα όπλα και με τέρμα του Κοξ στο 81ο λεπτό, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 1-0



(83' Ερνάντες)



Άστον Βίλα - Στόουκ 1-1

(43' Μπεντ / 20' Τζόουνς)



Σάντερλαντ - Γουίγκαν 4-2

(55' Γκίαν, 66', 77' Χέντερσον, 73' πεν. Σεσενιό / 52' Ντιαμέ, 90' ντι Σάντο)



Μπλάκπουλ - Νιούκαστλ 1-1

(32' Κάμπελ / 17' Λόβενκρατζ)



Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ 2-2

(27' Παβλιουτσένκο, 66' Ντεφό / 5' Οντεμβίγκι, 81' Κοξ)



Γουλβς - Φούλαμ 1-1

(22' Φλέτσερ / 80' Τζόνσον)



Λίβερπουλ - Μπέρμιγχαμ 5-0

(7', 66', 73' Μάξι Ροντρίγκες, 23' Κάουτ, 86' Κόουλ)



Τσέλσι - Γουέστ Χαμ 3-0

(44' Λάμπαρντ, 84' Τόρες, 93' Μαλουντά)



Μπόλτον - Άρσεναλ 2-1

(38' Στάριτζ, 90' Κοέν / 48' φαν Πέρσι)



Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου

22:00 Μπλάκμπερν - Μάντσεστερ Σίτι













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου