ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σάλκε-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Τα διαδοχικά γκολ των Γκιγκς και Ρούνεϊ (67', 69') γκρέμισαν το "τείχος Νόιερ", απέδωσαν δικαιοσύνη στη "Σάλκε Αρίνα" (2-0) και στέλνουν τη Γιουνάιτεντ στον τελικό της 28ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ. Την Τετάρτη το μεγάλο ζευγάρι Ρεάλ-Μπαρτσελόνα
 
Η εικόνα του αγώνα:

Νόιερ-Μάντεστερ Γιουνάιτεντ 0-0. Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο κυριάρχησε κατά κράτος η αγγλική ομάδα. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Γερμανό γίγαντα...
Ο Ραλφ Ράντγκνικ παρέταξε την ομάδα του με φανερή πρόθεση να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνα και τελικά το κατάφερε με τη βοήθεια της τύχης και φυσικά του τερματοφύλακά του.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχασαν επτά κλασικές ευκαιρίες για γκολ, από τις οποίες οι έξι αχρηστεύθηκαν από τον Νόιερ. Ρούνεϊ, Ερνάντες, Παρκ και Γκιγκς σε τρεις περιπτώσεις, νικήθηκαν από τον γκολκίπερ της Σάλκε.
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με επέμβαση του Νόιερ σε κεφαλιά του... Ματίπ, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα με το πίσω μέρος του κεφαλιού του και λίγο έλειψε να παραβιάσει την εστία της ομάδας του.
Η είσοδος του έμπειρου Πέερ Κλούγκε αντί του Μπαουμζοχάν στο 53ο λεπτό, έκοψε τη φόρα των παικτών της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι άρχισαν να ρίχνουν... ματιές και στα μετόπισθεν.
Σε εκείνο, λοιπόν, το σημείο που οι "κόκκινοι διάβολοι" σίγησαν, ήρθε το δίλεπτο 67'-69' στο οποίο έβαλαν δύο γκολ με τους Γκιγκς και Ρούνεϊ, αποκαθιστώντας την τάξη.
Αμέσως μετά (στο 73'), ο Ράνγκνικ ενίσχυσε την εμπροσθοφυλακή της ομάδας του με την είσοδο του Εσκουδέρο, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Φέργκιουσον φρέσκαρε το κέντρο του με τους Σκόουλς, Άντερσον να παίρνουν τη θέση των Ερνάντες και Παρκ αντίστοιχα. Ο Γκιγκς πέρασε στην αριστερή πλευρά και η Μάντσεστερ θωρακίστηκε για τα τελευταία λεπτά.
Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης κύλησε πολύ ήσυχα και το 0-2 παρέμεινε μέχρι τέλους. Έτσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε τη δεύτερη "βαρύτερη" εντός έδρας ήττα της Σάλκε στο Champions League. Αυτή ήταν εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από τον Παναθηναϊκό.
Παράλληλα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατήρησε ανέπαφη την εστία της και στο έκτο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσε πετυχαίνοντας το απόλυτο, δεδομένου ότι δεν υπάρξει άλλο ματς μακριά από το "Ολντ Τράφορντ" (σε φάση ομίλων ή νοκ άουτ).
Το κλειδί: Το διάστημα 67'-69'. Μέσα σε ένα δίλεπτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "καθάρισε" το ματς και έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την πρόκριση στον τελικό, για τρίτη φορά την τελευταία 4ετία.
MVP: Ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ετοίμασε το πρώτο και σημείωσε το δεύτερο γκολ των "κόκκινων διαβόλων", σβήνοντας έτσι τις άσχημες μνήμες που κουβαλούσε από το συγκεκριμένο γήπεδο (είχε αποβληθεί στον αγώνα Αγγλία-Πορτογαλία, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006).
Αδύναμος κρίκος: Ο Ραλφ Ράνγκνικ. Παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς για να μην "πνιγεί" από την Γιουνάιτεντ, αντ' αυτού όμως η αγγλική ομάδα δημιούργησε... αμέτρητες κλασικές ευκαιρίες. Ίσως ο πιο μονόπλευρος ημιτελικός Champions League,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου