ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η επική πρόκριση της Grande Ίντερ

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε όλα τα παρελκόμενα της πρόκρισης της Ίντερ, μαζί με τις αντιδράσεις του ιταλικού Τύπου, τα σημερινά πρωτοσέλιδα στην Ιταλία, αλλά και τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών.
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σαμουέλ Ετό, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και σέρβιρε τα άλλα δύο, η Ίντερ έκανε απίστευτη και ολική ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν και την πέταξε έξω από τους «8« του Champions League. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία των νοκ άουτ αγώνων της διοργάνωσης που ομάδα που έχει χάσει εντός έδρας στο πρώτο σκέλος, ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση και προκρίνεται. Οι «νερατζούρι», που πέρυσι πήραν τον τίτλο κόντρα στους Βαυαρούς στον τελικό, είναι η μοναδική ιταλική που δεν είπε arrivederci στις διεθνείς διοργανώσεις.
«Θα είναι μεγάλη μάχη και θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη», έλεγε ο Λεονάρντο πριν από τη νίκη, την ώρα που ο Σάμουελ Ετό διατυμπάνιζε την αισιοδοξία του ότι οι Νερατζούρι μπορούσαν να προκριθούν εναντίον των Βαυαρών. Θα είναι μεγάλη μάχη και θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη», έλεγε χαρακτηριστικά ο Καμερουνέζος, κάτι που η αλήθεια είναι ότι οι οπαδοί της Ίντερ ίσως και να μην πίστευαν με όλη τους την ψυχή. Ωστόσο η Ίντερ κατάφερε να κάνει την τεράστια ανατροπή, να ρίξει την Μπάγερν στο καναβάτσο και να πανηγυρίσει αυτή την πρόκριση.
Μια πρόκριση για την οποία ο Λεονάρντο ευχαρίστησε τον Θεό. Ο Λεονάρντο πραγματικά ήταν στον έβδομο ουρανό μετά τη μεγάλη ανατροπή και φαινόταν από τη διάθεση που είχε να αστειευτεί. «Ήταν προσχεδιασμένο. Είχαμε υπολογίσει πως το λάθος του θα μας έδινε την ώθηση που χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στη νίκη», έλεγε για την γκάφα του Ζούλιο Σέζαρ, που βέβαια δεν συμμεριζόταν τα συναισθήματα του προπονητή του.
Τα κλάματά του μετά τη λήξη του αγώνα και οι δηλώσεις του με τις οποίες ζήτησε συγγνώμη για τις γκέλες του, ενώ τόνισε ότι μετά την ψυχρολουσία ήθελε να επιστρέψει στο Μιλάνο… με τα πόδια, έδειξαν ανάγλυφα το πώς ένιωσε ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ.
Βεβαίως από τους πανηγυρισμούς δεν θα μπορούσε να λείψει και ο άνθρωπος που με τα λεφτά του κρατάει την Ίντερ μέσα στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, ο Μάσιμο Μοράτι, αλλά και βεβαίως ο Ζοσέ Μουρίνιο που με τον κορμό αυτής της ομάδας κατέκτησε πέρυσι το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο άνδρες που διατηρούν άριστες σχέσεις τα είπαν στο τηλέφωνο, με τον Πορτογάλο να μοιράζει συγχαρητήρια για το έπος του «Αλιάνζ Αρίνα».
Ο ιταλικός Τύπος αποθεώνει την «Γκράντε Ίντερ» (Corriere dello Sport) που προσέφερε «Απίστευτη Ευχαρίστηση» (Gazzetta Dello Sport) και δίνει έμφαση στο γεγονός ότι είναι η μόνη ιταλική ομάδα που συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα η Gazzetta Dello Sport πάει ένα βήμα παραπάνω καθώς φιλοξενεί poll όπου οι αναγνώστες ψηφίζουν για το αν θεωρούν εφικτό να κάνουν οι Νερατζούρι το back to back κατακτώντας ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι Νερατζούρι, οι οποίοι έκαναν πολύ κακό ξεκίνημα στη χρονιά με τον Ράφα Μπενίτεθ βγαίνοντας σχεδόν εκτός στόχων, όμως η νέα εποχή του Λεονάρντο έχει βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η Ίντερ έχει κάνει το απόλυτο come back στη μάχη για τον τίτλο και παραμένει στην υπεράσπιση των κεκτημένων στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου