ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

BayernFest!

Το Octoberfest ολοκληρώθηκε με την Μπάγερν να κάνει πάρτι στο Μόναχο και να διαλύει με 5-1 την Ντόρτμουντ!
Ήταν η μάχη των αήττητων. Του πρώτου με τον δεύτερο. Στο τέλος η ανωτερότητα των Βαυαρών ήταν εμφανής και με το παραπάνω. Η Μπάγερν είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το δείχνει. Δύο γκολ ο Μίλερ, δύο ο Λεβαντόφσκι, μέχρι και ο Γκέτσε μετά από περίπου 1.800 λεπτά και το 5-1 επί της Ντόρτμουντ, που άντεξε μόνο για 45’, ήταν επιβλητικό.
ADVERTISEMENT
Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν με διπλή ζώνη ψηλά από το ξεκίνημα, το οποίο έδειξε να δουλεύει μία χαρά. Το θέμα είναι ότι η Μπάγερν δεν αγχώθηκε, ο Γκουαρδιόλα απλά άλλαξε το σύστημα και σιγά-σιγά οι παίκτες του ανέβασαν ταχύτητα. Μέχρι το 20’ οι Βεστφαλοί ήταν εξαιρετικοί. Σταθεροί στην άμυνα, πολύ καλοί στην αντεπίθεση και το 0-0 δίκαιο, με τους Βαυαρούς να μην πιέζουν και να μην απειλούν ιδιαίτερα. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία χάθηκε στο 24’ με τον Ντάγκλας Κόστα, ενώ στο 26’ η πρώτη αδράνεια στην άμυνα της Μπορούσια έφερε την καταστροφή.
Ποιος να περίμενε ότι μία βαθιά μπαλιά θα εξέθετε τους Βεστφαλούς. Την έκανε ο Μπόατενγκ με αποδέκτη τον Μίλερ, που πέρασε πανέμορφα τον Μπούρκι και έκανε το 1-0! Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 34’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τιάγκο από τον Μχιταριάν (φαίνεται να βρίσκουν γόνατο με γόνατο) και ο Μίλερ από την άσπρη βούλα έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα! Οι παίκτες του Τούχελ κατάφεραν να ξαναμπούν γρήγορα στο ματς με υποδειγματική αντεπίθεση στο 37’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε για 10ο σερί ματς στη σειρά από κοντά μετά από ασίστ του Κάστρο για το 2-1 και οι ελπίδες της Μπορούσια αναπτερώθηκαν, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το ημίχρονο.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, τα πάντα τελείωσαν. Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα νέα βαθιά μπαλιά του Μπόατενγκ με αποδέκτη τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος κατέβασε, είδε τον Μπούρκι να κάνει μία μεγαλοπρεπέστατη γκάφα και από κοντά έκανε εύκολα το 3-1! Ο Γκέτσε έχασε απίθανη ευκαιρία από κοντά στο 55’, όμως πήρε το αίμα του πίσω, καθώς αρχικά έδωσε την ασίστ στον Λεβαντόφσκι στο 58’ για το 4-1, ενώ στο 66’ έκανε το τελικό 5-1! Κάποιες προσπάθειες της Ντόρτμουντ μέχρι το τέλος με τους Μχιταριάν και Ρόις δεν είχαν αντίκρισμα, με τον Νόιερ να είναι σταθερός, τους Βαυαρούς να κατεβάζουν ταχύτητα και το 5-1 να μένει μέχρι το τέλος.
*Νέο ρεκόρ για τον Λεβαντόφσκι με 9 γκολ στα τελευταία 3 ματς στην Bundesliga. Δεύτερο ρεκόρ με τα 12 γκολ μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές, καθώς ισοφάρισε την επίδοση των Κρίστιαν Μίλερ (1964-65) και Γκερντ Μίλερ (1968-69).
*Ρεκόρ και για τον Ομπαμεγιάνγκ. Βελτίωσε το δικό του, σκοράροντας και στην 8η αγωνιστική, ενώ σκοράρει για 10 σερί στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Κλάους Άλοφς από το 1984.
Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (76' Κίμιχ), Τιάγκο (68' Βιδάλ), Γκέτσε, Μίλερ (80' Κομάν), Ντάγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι
Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Χούμελς, Μπέντερ, Παπασταθόπουλος, Βάιγκλ, Γκουντογκάν, Κάστρο (53' Γιανουζάι), Μχιταριάν, καγκάβα (53' Ρόις), Ομπαμεγιάνγκ
 Μοιραίοι Λένο και Τσαλχάνογλου!
Η Λεβερκούζεν τα έδωσε όλα στο Καμπ Νου και απέναντι στην Αουγκσμπουργκ παρουσιάστηκε... άδεια. Ισόπαλη 1-1 υποχωρώντας στην 7η θέση της βαθμολογίας, με τους φιλοξενούμενους πάντως να αντέχουν την πίεση. Μοιραίοι για τους γηπεδούχους Λένο και Τσαλχάνογλου! Με τον χειρότερο τρόπο άρχισε το ματς για τις «ασπιρίνες», αφού μόλις στο 12' Τα και Λένο έκαναν τη γκάφα της αγωνιστικής και ο έμπειρος γκολκίπερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Λεβερκούζεν πίεσε και είχε καλές ευκαιρίες με τους Καμπλ και Κράμερ, χωρίς όμως να έρχεται το γκολ. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 39' με τον Μπελαραμπί! Η Λεβερκούζεν μπήκε πολύ δυνατά, αλλά ο Μπελαραμπί σε δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Χιτζ. Η Λεβερκούζεν στο 71' βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ! Ο Τσαλχάνογλου κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία όμως ήταν τραγική. Δυο λεπτά αργότερα ο Χιτζ νίκησε τον Τσαλχάνογλου και ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του ζωντανή! Βασικοί σε όλο το ματς Παπαδόπουλος και Σταφυλίδης, με τον τελευταίο να έχει μερίδιο επιτυχίας στην ισοπαλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου