ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Φύσηξε… ΠΑΟΚ!

Σαν σίφουνας πέρασε ο ΠΑΟΚ από την Ημαθία. Με δυναμικό comeback του Κλάους και γκολ από Μακ-Τζιόλη, ο «δικέφαλος» πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, 3-0. Ντεμπούτο και αποθέωση για Μπερμπάτοφ.
Στο άψε…σβήσε καθάρισε ο ΠΑΟΚ την Βέροια. Ο «δικέφαλος του Βορρά» με γκολ των Αθανασιάδη και Μακ σε διάστημα 8 λεπτών έβαλε τα θεμέλια κι εν τέλει έφυγε με τη νίκη, 3-0 από την Ημαθία.
Το τρίτο γκολ της ομάδας του Τούντορ σημείωσε ο Τζιόλης στο δεύτερο ημίχρονο (55’). Εξαιρετική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στις κερκίδες.
«Πανικός» στο ντεμπούτο του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που πήρε την θέση του Κλάους στο 58’, ο οποίος έδειξε σε καλή κατάσταση στην επιστροφή μετά τον τραυματισμό του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Το ματς
Ιδιαίτερα προσεκτικά μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς. Ήταν σαφές πως κανένας από τους δύο προπονητές δεν ήθελε να ρισκάρει και γι’αυτό τον λόγο το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Η Βέροια… εκδηλώθηκε πρώτη. Άφησε την μπάλα στα πόδια του ΠΑΟΚ και θέλησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Η επιλογή των γηπεδούχων έκατσε… κουτί για τους παίκτες του Τούντορ, που βρήκαν ανοιχτές τις γραμμές των αντιπάλων στην εναλλαγή από άμυνα σε επίθεση και ο Αθανασιάδης έγραψε το 1-0 (17’) στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά» είδαν την ομάδα τους να διπλασιάζει τα τέρματά της, με τον Μακ να επωφελείται από την ωραία προσπάθεια του Πέλκα στο 25’ και να βάζει τα θεμέλια της νίκης. Οι δυο τους ξεχώρισαν και στην συνέχεια αφού δεν έπαψαν να αναστατώνουν την άμυνα του Καντιμοίρη, που χρειάστηκε αρκετές φορές να επέμβει ώστε να κρατήσει το σκορ σε «νορμάλ» επίπεδα. Οι παίκτες του Γεωργιάδη παρότι πλησίαζαν την εστία του Όλσεν, δεν τον απειλούσαν και το ημίχρονο τους βρήκε να έχουν ένα βουνό μπροστά τους.
Άλλη… ομάδα η Βέροια στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Η «βασίλισσα του Βορρά» στρίμωξε για τα καλά τον ΠΑΟΚ, που την γλίτωσε χάρη στον εξαιρετικό Όλσεν και την βοήθεια του δοκαριού του (49’ Ναζλίδης). Σταδιακά με υπομονή και ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν απ’ την περιοχή τους και μετέφεραν το παιχνίδι απ’ την άλλη πλευρά. Μια, δυο, τρεις και έγινε ξανά η ζημιά, με τον Τζιόλη να γράφει -έπειτα από κακή λειτουργία των γηπεδούχων σε κόρνερ- το 3-0 και ουσιαστικά να «κλειδώνει» τη νίκη (55’). 
Από εκεί και πέρα το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η είσοδος του Μπερμπάτοφ έφερε ενθουσιασμό στην κερκίδα, όμως ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε και ο Βούλγαρος δεν μπόρεσε να τροφοδοτηθεί. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Βέροια «κατέβασαν στροφές» κι έτσι τα τελευταία λεπτά, με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων δεν είχαν κάτι το αξιοσημείωτο.
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Λέοβατς (46’ Κωνσταντινίδης), Κάτσε (73’ Σάμπο), Τζιόλης, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (58’ Μπερμπάτοφ)
Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Γκολάσα, Ροντρίγκες
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης)
: Καντιμοίρης, Μαλόν, Εντζεγκουέλε, Μαραγκός, Νάστος, Βεργώνης, Σιόντης (46’ Κόλα), Γιουσούφ, Αμπντούν, Μαγιέφσκι (46’ Ιμπραΐμ), Ναζλίδης (68’ Καϊκούτ)
Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Όστοϊτς, Γεωργιάδης, Νέτο
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης
Γήπεδο:
Δημοτικό Στάδιο Βέροιας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου