ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Paradise city!

Μία Μάντσεστερ Σίτι-όνειρο έκανε κομμάτια την Τσέλσι στο Etihad με 3-0 ενώ θα μπορούσε περισσότερα γκολ. Αγουέρο, Κομπανί, Φερναντίνιο οι σκόρερς.
Εκπληκτικό απόγευμα για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι που με επιθετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς επιβλήθηκε κατά κράτος της Τσέλσι, που είχε λίγα πράγματα ως απαντήσεις και δίκαια δεν πήρε απολύτως τίποτα από τον αγώνα. Οι Citizens προηγήθηκαν για πρώτη φορά κόντρα στους Μπλε σε αγώνα πρωταθλήματος από το 2004 και η διαφορά των τριών γκολ είναι η μεγαλύτερη νίκη τους σε βάρος των Λονδρέζων επί εποχής Premier League. Για πρώτη φορά μετά το 1998 η Τσέλσι μένει χωρίς νίκη στα δύο πρώτα ματς. Δεύτερη ομάδα μετά τις Γιουνάιτεντ και Λέστερ που κάνει το 2x2 στη φετινή PL η Σίτι.
Από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε τις προθέσεις της στον αγώνα η Σίτι, με τον Σίλβα να βγάζει υπέροχα τον Αγουέρο τετ-α-τετ με τον Μπέγκοβιτς αλλά ο Βόσνιος έκανε την πρώτη από μία σειρά επεμβάσεων. Αφού οι Μπλε έδειξαν να αντέχουν την πίεση στο πρώτο τέταρτο, ο Μπέγκοβιτς έκανε στο 16' τρομερή απόκρουση σε σουτ του Κουν μέσα από την περιοχή και στο επόμενο λεπτό σταμάτησε ξανά τον Αργεντινό μετά το γύρισμα του Νάβας από τα δεξιά.
ADVERTISEMENT
Οι Citizens ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, έκαναν επιθέσεις κατά κύματα και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην Τσέλσι που είχε την τυχη να έχει σε καλή μέρα τον τερματοφύλακά της. Στο 21' ο Αγουέρο ήταν ξανά μέσα στη φάση έπειτα από σέντρα του Κολάροφ από αριστερά, βρήκε τη μπάλα αλλά πέρασε μόλις έξω. Στο 32' έκανε τελικά τη ζημιά όταν έκρυψε το τόπι με τον Τουρέ σε πολύ μικρό χώρο και αφού απέφυγε τον Κέιχιλ νίκησε με πλασέ με το αριστερό τον ανίκητο μέχρι εκείνο το σημείο Μπέγκοβιτς (1-0). Στο 42' φάνηκε η Τσέλσι με το σουτ του Σεσκ που πήγε άουτ και δύο λεπτά μετά η Σίτι άγγιξε το δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του Μανγκαλά από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ.
Στο ημίχρονο ο Μουρίνιο έκανε μία αλλαγή που προκάλεσε εντύπωση στους πάντες. Αφησε στα αποδυτήρια τον Τέρι και έβαλε τον Ζουμά. «Ο λόγος είναι το σκορ» ήταν η απάντηση που δόθηκε για την αντικατάσταση του captain. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Special One κάνει αλλαγή τον Τέρι στα 6 χρόνια του στην Premier League.
Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε όπως το πρώτο, αφού η Τσέλσι φάνηκε να έχει τον έλεγχο και να ψάχνει την ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν. Η πρώτη καλή φάση στήν επανάληψη ήρθε στο 61' όταν το σουτ του Τουρέ πήγε στα χέρια του Μπέγκοβιτς και στο 71' ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Μπλε στο ματς στο πρώτο το τους σουτ on-target. Ο Ντιέγο Κόστα έφυγε στην κόντρα, γύρισε στον Αζάρ ο οποίος έκανε όμορφη ντρίμπλα αλλά το σουτ του από το πέναλτι πήγε στον Χαρτ.
Στα επόμενα λεπτά οι Citizens έδωσαν χαρακτήρα πάρτι στη νίκη τους. Στο 79' ο Κομπανί νίκησε την άμυνα των φιλοξενούμενων στον αέρα στο πρώτο δοκάρι ύστερα από το κόρνερ του Κολάροφ για το 2-0 και έξι λεπτά αργότερα μετά το ρίσκο που πήραν Σεσκ-Ιβάνοβιτς η μπάλα πήγε στον Φερναντίνιο, ο οποίος με ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς. Το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος αφού στην τελευταία φάση του αγώνα, η μπάλα πήγε στο δοκάρι του Χαρτ, ο οποίος έβαλε στο βιογραφικό του ένα ακόμα clean sheet στην Premier League.
Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας (65' Νασρί), Σίλβα, Στέρλινγκ (78' Ντεμικέλις), Αγουέρο (83' Μπονί).
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Μπέγκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι (46' Ζουμά), Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Ραμίρες (64' Κουαδράδο), Φάμπρεγας, Γουίλιαν (79' Φαλκάο), Αζάρ, Ντιέγο Κόστα.
Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου